MENIU CAUTĂ
14 Feb. 2018 23:30

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Iubitul meu își dorește să facem dragoste, dar eu sunt virgină și nu mă simt pregătită”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa scrieadelei@libertatea.ro şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Numele meu este Ana Maria și am 20 de ani. Vreau să îți cer părerea în legătură cu o problemă foarte importanta pentru mine. De aproximativ o lună vorbesc cu un băiat de 23 de ani. Deja țin foarte mult la el și pot spune că îl iubesc, dar el își dorește de la mine ceva ce eu nu sunt încă pregătită să îi ofer. El își dorește să facem dragoste. Pentru mine este puțin mai complicat pentru că sunt încă virgină și nu ma simt pregătită să fac acest pas. I-am spus deja asta și l-am rugat să mai așteptam puțin dar el tot insistă iar asta mă face să mă simt presată. Am început să cred că el doar asta își dorește de la mine. Nu știu ce să fac, te rog să mă ajuți.

Adela răspunde:

Dragă Ana Maria

Spui că îl iubești pe acest băiat, deși vă întâlniți doar de o lună și încă nu ai făcut dragoste cu el. Așadar, simt nevoia să te corectez: ceea ce simți tu acum este doar începutul iubirii, ești doar îndrăgostită. Și nici măcar nu ești suficient de îndrăgostită, dacă ai rezerve să îți începi viața sexuală cu el. Dacă ai fi, n-ai mai avea nicio frică, nicio problemă. Poate că nu este el 'acela' care să te convingă să faci acest pas. Dacă spui că te prezează până la modul la care ai sentimentul că nu vrea altceva de la tine, atunci ceva nu e în ordine. Pe de altă parte însă, trebuie să înțelegi și tu că un băiat de 23 de ani, plin de avânt și virilitate, nu poate fi ținut în abstinență la nesfârșit. În definitiv, tu pentru ce te 'păstrezi'? E drept că prima noapte de dragoste trebuie să rămână memorabilă, însă ea este doar un început, o să mai ai multe lucruri de învățat despre amor, lucruri care cer timp, răbdare și iubire. Față de toate acestea, prima noapte de dragoste este aproape o glumă. Așa cum se desfășoară lucrurile în ziua de azi, nu mai este o idee prea bună să te măriți virgină. Riști să rămâi legată de o ființă cu care nu te potrivești și să-ți complici viața cu un divorț neplăcut și dureros. Dacă totuși te hotărăști să faci dragoste cu el, și se dovedește că nu dorea altceva de la tine, măcar ai avut această experiență. Nimeni nu-ți poate garanta vreodată că cineva îți va oferi stabilitate deplină și fericire durabilă. Dacă nu am risca, am rămâne mereu la adăpost, dar nu am avea ocazia să trăim nimic extraordinar.

Comentarii