Mergi direct la conținut »
Adela vă sfătuieşte în sex şi iubire. „Iubitul meu a renunțat la jobul lui din cauza mea. I-am spus, la nervi, niște lucruri care l-au durut”
Relații Libertatea > Lifestyle > Relații

Adela vă sfătuieşte în sex şi iubire. „Iubitul meu a renunțat la jobul lui din cauza mea. I-am spus, la nervi, niște lucruri care l-au durut”

De când lumea și pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Aș vrea te rog să mă ajuți prin a-mi da un sfat în legătură cu relația mea. Am o relație de aproape un an, iar iubitul meu, din cauza că eu îi mănânc foarte mult timp, a luat o decizie de a renunța la slujba pe care el o iubea, și îi plăcea ceea ce făcea, din cauza mea, pentru că i-am spus niște vorbe care l-au deranjat și a zis că renunta la tot și gata. În sinea mea sunt conștientă că a făcut o alegere proastă deoarece lui chiar îi plăcea ce făcea și nu vreau să renunțe la ceea ce îi plăcea pentru niște cuvinte spuse la nervi din cauza mea… Te rog, spune-mi ce pot să fac ca să îl conving să se apuce din nou de acel loc de muncă  pentru că el acum îmi spune că nu mai are rost să ia ceva de la început și că nu mai are incredere în el.

Adela răspunde:

Draga mea,

Încerc să-mi imaginez ce fel de om și-ar lăsa jobul pentru că îi spune iubita niște vorbe la nervi… Poate că îți faci prea multe griji, pentru că, dacă chiar i-ar fi plăcut atât de mult acel job, te-ar fi lăsat să te descarci, după care ți-ar fi explicat cum stă treaba. Dar așa, mă întreb dacă nu cumva te-a folosit pe tine drept pretext pentru a scăpa dintr-un loc din care, de fapt, el își dorea să scape. Oricum, dacă te simți atât de vinovată, spune-i în față: ”Dragul meu, îmi pare rău că ți-am spus acele cuvinte la nervi, știu că tu, de fapt, iubești ceea ce faci, așa că te rog să mă ierți și să continui să faci acel lucru”. O să dea ochii peste cap, o să-ți mai spună câteva lucruri despre nehotărârea femeilor, tu îi vei spune că are dreptate și apoi veți ajunge la un acord. Nu de alta dar, dacă-i vorba de job, bănuiesc că el din asta trăiește. Dacă a renunțat, cum își închipuie că se va întreține? Însă, dincolo de toate acestea, este necesar să vă rezolvați problema care a declanșat conflictul, și anume – dacă nu mă înșel – timpul puțin pe care îl petreceți împreună. Sfatul meu este să nu exagerați cu acesta, dacă vreți să nu vă deteriorați relația. Sunt foarte puține cupluri care rezistă stând tot timpul nas în nas. Cel mai bine este ca acel timp, oricât de puțin, să-l faceți să conteze. Întâlniți-vă pentru a face lucruri de care să vă amintiți apoi cu drag, nu pentru a lâncezi pe canapea la televizor. Puteți face și asta, dar nu chiar de fiecare dată. Depinde numai de voi pentru a vă menține prospețimea relației și bucuria de fi împreună. Și dacă relația e ok, atunci fiecare își vede de viața lui profesională mai frumos și mai cu spor.

Close
Închide
  Close