MENIU CAUTĂ

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Mă simt în plus și aș vrea să plec”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Sunt Mirela și sunt împreună cu prietenul meu de cinci ani, și cu toate că locuim împreună și facem totul împreună, nu s-a pus niciodată problema de căsătorie. De ceva vreme, a început să mă repeadă aproape din orice, tot timpul e ocupat și îl deranjez, n-are niciodată timp pentru mine, mi-e teamă că are pe altcineva. Aproape toată ziua e plecat de acasă, iar când vine… ți-am spus. Mă simt în plus și aș vrea să plec, dar nu am bani, pentru că mă întreține el. Nici la facultate nu m-am dus, pentru că nu m-a lăsat el. Mă simt singură și fără rost, nu știu ce să fac, te rog dă-mi un sfat.

Adela răspunde:

Dragă Mirela,

Nu mi-ai spus ce vârstă ai, dar bănuiesc că te-ai mutat cu el cam imediat după liceu – dacă spui că nu te-a lăsat la facultate. Presupunând că nu ai încă 30 de ani – și chiar dacă ai avea – nu e deloc totul pierdut. Dacă ai atât de mult timp în care ești singură acasă, poți face multe lucruri în lipsa lui. Spre exemplu, caută-ți pe net un job. Nu trebuie să fie ceva greu, și vânzătoare la un magazin e mai mult decât nimic. E curat și elegant, intri într-o colectivitate, cunoști oameni, ți se deschid oportunități. Nu trebuie să-i dai și lui raportul – din moment ce oricum n-are chef să te bage-n seamă. Dacă chiar te întreabă, îl anunți, nu-i ceri părerea. În același timp, interesează-te de o cameră cu chirie. Poate la început nu-ți vei permite să stai singură într-un apartament, dar măcar te rupi dintr-o relație în care nu ai nicio perspectivă. Treptat, după ce mai prinzi cheag, te poți interesa și despre acea facultate la care visezi. Sunt mulți studenți care au și joburi, dacă ei pot, tu de ce n-ai putea. Dacă aveai nevoie de o încurajare, îți spun: ai toate șansele să-ți schimbi viața, depinde numai de tine să te hotărăști.

Citește mai multe despre casatorie pe Libertatea.

Comentarii