Mergi direct la conținut »
Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Mi-am reîntâlnit, după 25 de ani, iubirea din adolescență. Deși sunt foarte îndrăgostită de el, vrea să rămânem doar prieteni”
Relații Libertatea > Lifestyle > Relații

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Mi-am reîntâlnit, după 25 de ani, iubirea din adolescență. Deși sunt foarte îndrăgostită de el, vrea să rămânem doar prieteni”

De când lumea și pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Adela, specialista noastră în probleme de cuplu, îți stă la dispoziție.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citește în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Sunt Simona, o femeie în toată firea, care s a reîntâlnit cu primul iubit din perioada adolescenței, după mai bine de 25 de ani.

Locuim în orașe diferite , ne întâlnim cât putem de des (având în vedere distanța și serviciul fiecăruia), plus că eu sunt implicată încă într-o relație căreia încerc să îi pun capăt.

Suntem pe aceeași lungime de undă, avem aceleași preferințe, ne înțelegem perfect și ne completăm de minune, dar el spune că nu vrea să se întoarcă în trecut, că suntem doar prieteni.

Cu toate astea, mă caută aproape în fiecare zi, vorbim ore întregi despre orice, radem, ne simțim bine. Când îl vizitez, este foarte atent cu mine, iar relațiile intime nu lipsesc niciodată. În vara asta am plecat și în vacanța împreuna și a fost minunat.

Relația noastră din tinerețe, care a fost o mare dragoste de ambele părți, s-a sfârșit din vina mea, el rugându-mă să îl urmez peste hotare pentru a ne căsători, iar eu refuzând și, implicit, despărțindu-ne. Știu că a suferit mult, mai târziu s-a căsătorit, dar peste niște ani a divorțat.

Lista cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie. De luni, ieșirea din localitate se face fără declarație
Recomandări
Lista cu toate restricțiile care vor fi ridicate de la 1 iunie. De luni, ieșirea din localitate se face fără declarație
 

Sunt foarte confuză, sunt foarte îndrăgostită de el, dar nu înțeleg de ce nu putem trece la următorul nivel al relației. O iubire atât de mare se poate transformă doar în amiciție? Dar comportamentul lui nu îmi denotă doar o amiciție.

Cum trebuie să mă port ? Ce să fac? Am șanse de a ridică relația la alt nivel? Îți aștept sfaturile cu nerăbdare, Adela.

Cu mulțumiri!

Adela răspunde:

Dragă Simona,

Dacă acest bărbat nu dorește să treacă la un nivel superior al relației, cu siguranță că are un motiv. Ești sigură că ți-a spus chiar totul? Ești sigură că nu mai este prins, într-un fel sau altul, și în altă relație? Altfel, dacă ar fi fost regăsirea vieții voastre, de ce să nu fi profitat din plin? Ceva îl ține la distanță, și trebuie că e vorba despre ceva foarte concret. Dacă spui că sunteți atât de buni prieteni, de ce nu-i povestești exact ce simți, asigurându-l că poate avea încredere în tine? E posibil să afli ceva ce n-o să-ți convină, dar ce alternative ai? Ori rămâi așa, într-o situație incertă, dar de care măcar te poți bucura, ori afli adevărul și poți pierde totul. Mai există și varianta în care nu te mai proiectezi în viitor și lași lucrurile să se deruleze în ritmul lor. Dacă ai zis că ești totuși într-o relație căreia încerci să-i pui punct, poate că iubitul tău așteaptă să termini cu celălalt… cine știe. Sper că nu te gândești să nu pierzi vrabia din mână pe cioara de pe gard. Dacă te mai leagă ceva de acesta cu care încerci să închei, acum e momentul să recunoști față de tine aceasta. Nu ai cum să le ai pe toate, decât dacă poți fi atât de detașată încât să poți să le și pierzi pe toate în orice moment. Altfel, mai devreme sau mai târziu, va trebui să alegi. Cel mai bine, ca să nu regreți mai târziu, este să te duci acolo unde te trage inima. Dar, înainte de toate, vorbește cu el. Spune-i ce-ți dorești și roagă-l să fie sincer. Dacă vi se dă o a doua șansă, ar fi păcat s-o pierdeți prostește.

Close
Închide
  Close