MENIU CAUTĂ
25 Feb. 2018 23:10

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Sunt îndrăgostit de două femei”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Sunt Cristi, un bărbat de 30 de ani, îndrăgostit de două femei: soția și amanta. Soția este femeia perfectă, are grijă de casă, de cei doi copii ai noștri (de 6 și de 4 ani), de mine – totul exemplar. Nu pot spune că nu-și face ”datoria” așa cum trebuie și în dormitor. Însă, acum doi ani, am cunoscut-o pe cealaltă – amanta – care avea replică la toate comentariile mele, o femeie independentă și sexi, irezistibilă aș putea spune. Să nu crezi că m-am repezit pe ea că nu eram fericit cu ce aveam acasă, nu. Am rezistat cât am putut, dar ea venea mereu mai aproape, încât la un moment dat m-am lăsat pradă farmecului ei. A știut în ce se bagă, a zis că nu-i pasă. Până într-un punct… când a început să facă presiuni asupra mea să-mi părăsesc familia și să rămân cu ea. Că mă folosesc de ea, că sunt un mincinos… lucruri din astea. Inclusiv i-a spus soției, care oricum începuse și ea să simtă ceva. În prezent, amândouă m-au pus la zid și mă somează să aleg. Îmi este foarte greu, pentru că amândouă înseamnă foarte mult pentru mine. Nu știu ce să fac, nu mai am liniște, te rog dă-mi un sfat.

Adela răspunde:

Dragă Cristi,

Dacă te somează să alegi, este clar că amândouă te vor foarte tare. Dacă nu ar fi așa, una dintre ele – sau chiar amândouă – și-ar fi făcut bagajele și ar fi plecat de mult. Din păcate, societatea în care trăim nu poate înțelege faptul că inima poate iubi mai mult decât o singură persoană. După cum poți constata pe pielea ta, iată că în cazul tău a încăput suficientă iubire cât pentru două femei – cel puțin din punctul tău de vedere. Cum la noi nu există căsătorii multiple, ai putea să-i explici amantei că nu-ți vei părăsi familia, iar ea, dacă dorește să rămână cu tine, va trebui să-și asume rolul de ”vioara a doua”, altfel nu se poate. Mai ales că – așa cum ai spus – a știut de la început în ce se bagă. Cât despre soție, dacă reușești s-o convingi că dragostea ta nu va scădea cu nimic dacă mai iubești și o altă femeie, bine. Dacă nu, mă tem că vei rămâne doar cu ea. Dacă amanta a început să devină posesivă, probabil că este mai bine pentru ea să-și găsească și ea un alt bărbat liber, cu care să se mărite. Sentimentele înălțătoare pot să reziste atâta timp cât oamenii nu sunt posesivi. Când apare dorința de a fi ”proprietar” față de o ființă umană pentru a a avea siguranță, atunci fiecare trebuie să-și vadă locul și să și-l asume. Acum, să fim cinstiți: dacă soția ta ar fi venit la tine să-ți spună că ea mai iubește sincer pe încă un bărbat în afară de tine, ai fi înțeles-o?

Citește mai multe despre amanta pe Libertatea.

Comentarii