MENIU CAUTĂ
11 Mai. 2018 14:00

Pe urmele tatălui! Băiatul lui Mircea Cărtărescu, locul I la un concurs de fotografie

Distribuie

Cum așchia nu sare departe de trunchi, la fel nici Gabriel Cărtărescu nu se dezminte și îi calcă pe urme celebrului său tată, scriitorul Mircea Cărtărescu. Dacă acesta din urmă primește numeroase premii naționale și internaționale pentru scrierile sale, juniorul tocmai a luat locul I la un concurs de fotografie dedicat adolescenților.

Imaginea prezentată de Gabriel în cadrul concursului „InstantAdolescența”, realizată cu telefonul mobil, a fost apreciată de juriul prezidat de artistul și curatorul Mihai Zgondoiu, un juriu din care au făcut parte scriitorul Dan Mircea Cipariu și artistul vizual Gabi Stamate. Astfel, tânărul Cărtărescu a primit premiul I, pentru fotografia care reprezintă o trecere cronologică prin tehnologia care pornește de la cărți și fotografii alb-negru, trece prin casete VHS și primele telefoane mobile, ajungând la gadgeturi de ultim moment și smartphone-uri.

Cu acest prilej, a fost vernisată o expoziție stradală, pe gardul Palatului Suțu din centrul Capitalei, în cadrul celei de-a XXI-a ediții a Festivalului ”Salut, Adolescența”. Expoziția este deschisă până pe 20 mai 2018 și este inclusă în cadrul evenimentelor ce marchează Noaptea Europeană a Muzeelor (19 mai 2018). Premiile InstantAdolescenţa vor fi acordate duminică, 13 mai 2018, de Ziua Adolescentului, la Sala „Radu Beligan” a Teatrului de Comedie.

George Mihăiță susține în continuare adolescenții

La vernisaj au participat tinerii care și-au înscris fotografiile în concurs, dar și părinți și susținători ai laureaților, printre aceștia fiind desigur Ioana Nicolaie și Mircea Cărtărescu, părinții lui Gabriel, care este elev la Școala Germană Hermann Oberth din Voluntari. De asemenea, a fost prezent fondatorul Clubului UNESCO-Adolescenții, actorul George Mihăiță, cel care a inițiat Legea privind instituirea Zilei Adolescenților în a doua duminică a lunii mai.

CITEȘTE ȘI

EXCLUSIV/Voicu Nicoleta, iubita lui Gheorghe Turda, e supărată pe cei care comentează diferența de vârstă dintre ei. ”Nimeni n-o să ne despartă”

ANCHETĂ/ Un polițist din Vaslui amenință o șoferiță într-un mesaj privat pe Facebook: ”O să fii condamnată cu închisoare!” – FOTO

Citește mai multe despre George Mihăiță, Mircea Cărtărescu, fotografie, palatul sutu și premiu pe Libertatea.

Comentarii