MENIU CAUTĂ

Cardurile de sănătate se schimbă. Cum vor intra românii în posesia noilor carduri

Distribuie

Cardurile de sănătate se schimbă. Casa Națională de Asigurări de Sănătate a anunțat că toți românii vor primi alte carduri de sănătate, începând din acest an, cele vechi, care vor expira, urmând să fie anulate. CNAS va tipări carduri noi pe măsură ce documentele emise anterior își vor pierde valabilitatea.

„Românii deţin peste 14 milioane de carduri de sănătate, dintre care aproape două milioane nu au fost încă activate de titulari’‘, potrivit Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Primele carduri emise îşi pierd anul acesta valabilitatea, fapt pentru care vor fi înlocuite cu altele noi. Asiguraţii le vor primi prin intermediul Poştei Române, iar dacă nu le vor primi la timp, vor putea utiliza vechile carduri.

De la emiterea cardului de sănătate, sistemul prin care acestea sunt utilizate a căzut de nenumărate ori, punând în dificultate atât doctorii, care trebuiau să introducă în sistem datele, cât și pacienții, care în unele cazuri nu au putut fi consultați.

Anul trecut, Curtea de Conturi a descoperit că CNAS a emis carduri de sănătate pentru aproape 55.600 de persoane decedate și a dublat cardurile pentru alți 150.000 de români.


Citește și: Ultimele clipe din viața Ionelei Prodan. Anamaria i-a spus ”Tatăl nostru” până s-a stins


 

Citește mai multe despre CNAS și schimbat pe Libertatea.

Comentarii