Ce semnificație are războiul în vis

Visele despre război reprezintă conflicte… din motive evidente! Războaiele separă pe cei dragi și familiile, provoacă daune imense naturii, precum și vieților umane și lasă o țară în paragină.

Să visezi război simbolizează necazuri, anxietate, stres, lupte și instabilitate. De asemenea, poate sugera emoții și gânduri suprimate care sunt pe cale să explodeze.

Dar nu poți spune niciodată cu certitudine, mai ales dacă nu-ți amintești detaliile viselor tale. Așadar, înainte de a aprofunda, să aflăm mai întâi interpretările generale ale viselor de război.

Interpretarea viselor despre războaie poate varia în funcție de mulți factori. De la felul în care te simțeai în vis până la cu cine aveai un război, totul joacă un rol important în determinarea interpretării reale a viselor tale despre război.

Mai mult, diferite religii au interpretări diferite ale viselor despre războaie. Acest lucru se datorează diferenței în modul în care este perceput războiul în moștenirea unei anumite religii.

Mulți psihologi, precum și lideri spirituali, au sugerat mai multe interpretări, cum ar fi că visele despre războaie ar fi rezultatul unui conflict nerezolvat în viața visătorului. Starea de spirit personală este cea care permite persoanei să viseze la războaie.

Cristi Burci a încercat fără succes să ridice sechestrul pe 35 de milioane de euro în Dosarul Romvag. Instanța: „Presupusele sume de bani spălate se situează la valori foarte ridicate”
Recomandări
Cristi Burci a încercat fără succes să ridice sechestrul pe 35 de milioane de euro în Dosarul Romvag. Instanța: „Presupusele sume de bani spălate se situează la valori foarte ridicate”

Ce înseamnă când visezi război

Abuzul fizic

Dacă ați suferit multe abuzuri fizice în trecut, nu este o mare surpriză că ați visat un război. Chiar și psihologii au susținut această interpretare a visului. Persoana care este împotriva ta în război are o influență nefavorabilă asupra vieții tale. Astfel, ar trebui să evitați pe cât posibil să vă expuneți la relații cu această persoană. Dacă te pui în calea acelei persoane în mod deliberat, îți pui sănătatea emoțională în pericol.

Te confrunți cu conflicte în viața reală

Unul dintre motivele majore pentru a visa un război este că suferiți un fel de conflict mental. Poate fi legat de idei generale, opinii, gânduri și așa mai departe. De asemenea, poți intra în conflict fie cu rudele, prietenii sau colegii tăi.

Războiul pe care îl vezi în vis nu este altceva decât rezultatul unei probleme nerezolvate din viața ta reală. Cel mai bine este să încerci să cauți cu hotărâre conflictul, în loc să suprimi astfel de emoții.

Ai probleme de anxietate

Uneori, viața ne aruncă alegeri foarte dificile. Acest lucru ne ppoate duce la conflicte, mai ales dacă rezultatul va fi o decizie Confuzia și dilema declanșează stres și anxietate. Deci poate este cazul dumneavoastră. Astfel, incapacitatea de a veni cu o decizie clară și încrezătoare provoacă anxietate și are ca rezultat visarea la războaie.

ANALIZĂ. De ce evită candidații la Primăria București dezbaterile electorale. Pe cine încurcă și pe cine ajută confruntările directe
Recomandări
ANALIZĂ. De ce evită candidații la Primăria București dezbaterile electorale. Pe cine încurcă și pe cine ajută confruntările directe

Ai reprimat furia

Asta nu înseamnă că ești o persoană cu temperament problematic. S-ar putea să fii o persoană sensibilă și răbdătoare în viața ta. Dar visele despre războie sugerează, de asemenea, că ai mânia înăbușită în tine.

Sunt atât de mulți oameni cărora le este greu să canalizeze această furie și să o elibereze într-un mod sănătos. Acum, din moment ce subconștientul nostru are capacitatea de a exprima sentimente reținute prin vise, aveți vise despre războaie care reprezintă o furie reprimată în interiorul vostru.

Te confrunți cu lupte în viața de veghe

Lupta vieții nu este mai puțin decât o bătălie, nici una dintre viețile noastre nu este mai puțin decât un câmp de război. Un război în visul tău poate reprezenta, de asemenea, tipul de luptă prin care treci de fapt în viața ta de veghe.

Lupta poate fi legată de viața personală, profesională, relații, aspirații, finanțe și așa mai departe. Deși nu te lupți cu nimeni în mod real, în viața ta de veghe, luptele pot apărea cu siguranță sub formă de vise.

Fricile tale interioare

Nimeni nu se naște fără teamă. Fie că este frica de a fi ucis sau frica de gândaci, indiferent cât de mare sau cât de mică este cauza fricii, toți o avem. Cu toții vrem să împărtășim această frică interioară cu cineva, dar cel mai adesea nu ne simțim confortabil să vorbim despre asta.

Putin sprijină planul de pace al Chinei pentru Ucraina și spune că Beijingul înţelege „cu adevărat” conflictul
Recomandări
Putin sprijină planul de pace al Chinei pentru Ucraina și spune că Beijingul înţelege „cu adevărat” conflictul

Chiar de la teama de a-i pierde pe cei dragi până la teama de a pierde o funcție, aceste temeri se pot manifesta în visul nostru ca dușmani în război.

Evident, vei dori să învingi inamicii din visul tău. Astfel, un vis despre război poate reprezenta și fricile tale interioare.

Ți-e teamă de pierderea controlului

Să visezi la războaie simbolizează, de asemenea, că ți-e frică să nu pierzi controlul în viața ta de veghe. Probabil, te confrunți cu multe dificultăți în a-ți lua propriile decizii.

Mai mult, poate implica, de asemenea, că nu aveți o stare de spirit stabilă și problemele cresc constant. Te simți dezechilibrat și cuprins de dificultăți. Astfel, îți este frică să nu pierzi controlul asupra vieții tale în mijlocul tuturor provocărilor și dificultăților.

Cu toate acestea, visul sugerează, de asemenea, că, indiferent de intensitatea problemelor tale, încerci să ții pasul cu situația fără a renunța.

Îți lipsește controlul asupra emoțiilor tale

Dacă te agiți cu ușurință la lucruri sau nu reușești să-ți controlezi temperamentul, cu siguranță este posibil să te visezi în război cu cineva. Nu te gândești suficient înainte de a-ți exprima furia, mai degrabă dai răspunsuri impulsive celorlalți, ceea ce creează alte probleme.

Cu toate acestea, să visezi război nu sugerează doar că nu ai controlul asupra emoțiilor tale agresive, ci poate sugera și că ești prea supus pentru a avea control asupra emoțiilor. S-ar putea să fii prea îngăduitor și să-i lași pe alții să te domine. Te comporți pasiv și lipsit de putere.

Dacă vei continua să cultivi acest comportament, îți va deveni foarte greu să progresezi în viață. Ar trebui mai degrabă să exersați controlul emoțiilor și să vă comportați pasiv sau agresiv numai atunci când este necesar.

Nu ești atent la sănătatea ta

Dacă vezi un război în visul tău, este un semn că nu ești atent la sănătatea ta. Este posibil să ignorați condițiile de sănătate și să le identificați greșit ca fiind probleme minore. Ești atât de absorbit în treburile zilnice, încât cu greu găsești timp să-ți înțelegi starea de sănătate.

Acest lucru ar putea avea un efect grav asupra corpului tău. Trebuie să întrerupi ciclul muncii și stresului dacă vrei să ții pasul cu sănătatea ta fizică și mentală.

În loc să te forțezi într-o rutină nesănătoasă, ar trebui să-ți asculți corpul și mintea.

Ești în apropierea unui război fizic

Să visezi la război poate fi, de asemenea, legat de ceea ce trăiești în jurul tău. Dacă locuiți într-un loc în care este pe cale să aibă loc un război sau există alerte de război, este firesc să visați la război. Vestea războiului ți-a tulburat liniștea interioară și subconștientul îți trimite imagini cu evenimentul stresant. În circumstanțe în care nu puteți ajuta lumea exterioară, ar trebui să încercați să aveți control asupra modului în care vă simțiți în interior. Păstrează-ți calmul și nu-ți pierde niciodată speranța.

De ce visează oamenii

Cercetătorii încă nu sunt pe deplin de acord în ceea ce privește adevăratul motiv pentru care avem vise. Există, totuși, o mulțime de teorii. Mulți cercetători văd visele doar ca rezultat al activității aleatorii ale creierului. Alții cred că visele sunt o modalitate de a te confrunta sau de a lucra prin dramele emoționale din viața ta. Acest lucru se datorează faptului că în timpul fazei de vis a somnului, creierul tău funcționează la un nivel mult mai emoțional decât atunci când ești treaz.

Unii oameni de știință spun că visul este o adaptare evolutivă care te ajută să treci peste situații stresante. Acest lucru, la rândul său, vă face mai bine echipat pentru a face față amenințărilor din lumea reală. Probabil că aveți mai multe vise noaptea, dar nu vă amintiți majoritatea.

Visele sunt considerate experiențe senzoriale care apar cel mai adesea în timpul unei etape de somn cunoscută sub numele de REM. În timpul somnului REM, creierul tău este activ și ochii tăi se mișcă, dar corpul tău este relaxat. În ciuda a ceea ce știm despre somn, poate fi dificil pentru oamenii de știință să explice rolul viselor în viața noastră. Visele au adesea puțin sau deloc sens. Acest lucru se poate datora faptului că părțile creierului care declanșează vise sunt considerate „centrii emoționali”.

Un vis poate fi modelat de orice la care te gândești în timp ce adormi sau de ceva ce ai experimentat în timpul zilei, inclusiv un film, o carte sau un joc video. Visele pot fi, de asemenea, provocate de anxietate sau de situații stresante cărora încă nu ai avut ocazia să le faci față.

Ce rol au emoțiile în vis

Emoțiile sunt un element de bază al viselor. Acesta este locul în care începem să înțelegem sensul unui vis. Ele pot acționa ca o supapă de presiune și pot elibera anxietăți și frici reținute pe care nu le eliberăm în timp ce suntem treji.

Valoarea visului este că ne face vizibile emoțiile, unde putem interacționa cu ele, le putem pune la îndoială, ne angajăm cu ele și, în cele din urmă, le putem elibera. Chiar și simplul act de a-i spune unui prieten despre visul tău poate fi vindecator, deoarece la un anumit nivel exprimi emoții care au ocupat spațiu în mintea ta (deși, de multe ori inconștient).

Când spui povestea unui vis, exprimi emoțiile în sine și, astfel, iei stăpânirea asupra lor. Odată ce numești o emoție pe care o simți, ai mai mult control asupra ei, ești capabil să o gestionezi pentru că ești conștient că există. Visele vă ajută deja să vă procesați emoțiile neexprimate. Tot ce faci acum este pur și simplu să le observi puțin mai des și să le apreciezi valoarea.

Puteți deveni un participant activ la propria bunăstare și puteți accelera creșterea personală, începând să recunoașteți și să sortați emoțiile exprimate în visele voastre și conectându-le, acolo unde este posibil, la situații de viață. Visele fac munca grea de a aduce un sentiment la suprafață pentru tine. Tot ce vă rămâne este să explorați sentimentul și să vedeți ce are să vă învețe.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Ce să adaugi în ciorba de cartofi cu afumătură ca să-ți iasă delicioasă. Pui acest condiment și va avea un gust grozav
FANATIK.RO
Ce să adaugi în ciorba de cartofi cu afumătură ca să-ți iasă delicioasă. Pui acest condiment și va avea un gust grozav
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc: „Eu sunt fixist. Cum aș putea să aflu...”
Viva.ro
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc: „Eu sunt fixist. Cum aș putea să aflu...”
Smiley și Gina Pistol, un an de căsnicie: „O iubesc cu tot ce este”. 5 lucruri pe care solistul le adoră la soția lui
Libertateapentrufemei.ro
Smiley și Gina Pistol, un an de căsnicie: „O iubesc cu tot ce este”. 5 lucruri pe care solistul le adoră la soția lui
„Sunt uimit că soția mea poate ieși singură pe stradă". Un tânăr din Guatemala, surprins de ce a descoperit în România
GSP.RO
„Sunt uimit că soția mea poate ieși singură pe stradă". Un tânăr din Guatemala, surprins de ce a descoperit în România
Secretul fiecărei zodii a fost dezvăluit! Avertisment pentru Gemeni, Fecioare și Vărsători
FANATIK.RO
Secretul fiecărei zodii a fost dezvăluit! Avertisment pentru Gemeni, Fecioare și Vărsători
Un bărbat dat dispărut de 26 de ani a fost găsit sechestrat în grajdul unui vecin. Ce s-a întâmplat în toți acești ani. VIDEO
Știrileprotv.ro
Un bărbat dat dispărut de 26 de ani a fost găsit sechestrat în grajdul unui vecin. Ce s-a întâmplat în toți acești ani. VIDEO
Jessica Alves, surprinsă într-un costum de baie minuscul! Cum arată azi, la 40 de ani, fostul 'bărbat Ken'
Unica.ro
Jessica Alves, surprinsă într-un costum de baie minuscul! Cum arată azi, la 40 de ani, fostul 'bărbat Ken'
Dan Şucu se dezlănţuie! La Rapid, angajaţii sunt îngrijoraţi, după ce au auzit: "Am informaţii" | EXCLUSIV
Orangesport.ro
Dan Şucu se dezlănţuie! La Rapid, angajaţii sunt îngrijoraţi, după ce au auzit: "Am informaţii" | EXCLUSIV
"Nu am mai văzut aşa ceva". Prim-procuror, despre cazul băieţelului bătut cu biciul din sârmă la Galaţi. Copilaşul a fost lovit cu sălbăticie de 25 de ori
Observatornews.ro
"Nu am mai văzut aşa ceva". Prim-procuror, despre cazul băieţelului bătut cu biciul din sârmă la Galaţi. Copilaşul a fost lovit cu sălbăticie de 25 de ori
Horoscop 16 mai 2024. Săgetătorii au mult de muncă, în mai multe direcții și vor trebui să facă mai întâi un efort de selectare a priorităților
HOROSCOP
Horoscop 16 mai 2024. Săgetătorii au mult de muncă, în mai multe direcții și vor trebui să facă mai întâi un efort de selectare a priorităților

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI