MENIU CAUTĂ

Circuit de 13 zile prin cele mai frumoase regiuni iberice (PUBLICITATE)

Distribuie

Spania și Portugalia se regăsesc în topurile destinațiilor de vacanță din Europa, oferind atracții pentru toate gusturile, vârstele și interesele. De la muzee de clasă mondială la orașe idilice, palate, castele și biserici uimitoare, construcții moderne, plaje întinse cu nisip fin ... sunt o mulțime de atracții din Peninsula Iberică, pe care le vei descoperi într-un tur de 13 zile, de la Europa Travel.

Rezervă circuitul în Spania și Portugalia până la 10 aprilie, la tariful redus de 899 euro/persoană, iar Europa Travel îți oferă un BONUS în valoare de 103 euro ce constă în excursii opționale la Sintra și Toledo, plecări din 02.08 și 14.09.

Artă și cultură în orașele de top ale Spaniei

Metropolă modernă, încărcată cu o sumedenie de atracții culturale, Madrid este locul pe care ai vrea să îl explorezi în lung și în lat. Chiar dacă nu se bucură de farmecul Barcelonei, și capitala Spaniei îți oferă o atmosferă deosebită, incitantă, cu atracții deosebite. Printre cele mai importante simboluri ale orașului se numără Muzeul Prado, ce găzduiește o impresionantă colecție de artă din epoca de aur a Spaniei, și Palatul Regal, reședința oficială a Regelui Spaniei și cel mai mare palat regal din Europa, pe care le poți descoperi în turul de la Europa Travel.

Continuă să descoperi importante atracții în orașe istorice precum Salamanca, locul unde, în anul 1218 s-a fondat cea mai veche universitate din Spania, sau Segovia, localitate de la poalele Munților Guadarrama, inclusă în Patrimoniul UNESCO datorită monumentelor sale deosebite, biserici construite în stil romanic și spectaculosul Apeduct Roman.

Regiunea Andaluziei se bucură de asemenea de un farmec aparte. Cordoba, al cărui centru istoric a fost inclus în Patrimoniul UNESCO, te invită să descoperi Moscheea Mezquita, considerată a fi unică în lume. În Sevilla, al patrulea oraș ca mărime din Spania, vei descoperi una dintre cele mai frumoase piețe din lume, precum și atracții renumite, cum ar fi Mormântul lui Cristofor Columb. Granada, splendid amplasată la poalele Munților Sierra Nevada, se mândrește cu impresionantul Complex Alhambra, ce cuprinde monumente ca Palatul lui Carol al V-lea și Fortăreața Alcazaba.

În cele din urmă circuitul de la Europa Travel te conduce spre Valencia și Barcelona. Primul dintre ele te îmbie cu piețele pline de viață, bisericile strălucitoare și monumentele ultramoderne, dintre care se remarcă faimosul Oraș Futurist al Artelor și Științelor. Pe de altă parte, capitala vibrantă a Cataloniei îți încântă privirea cu peisajele superbe, arhitectura uluitoare și atracțiile culturale. Atmosfera medievală se îmbie excelent și arhitectura modernistă, după cum vei putea observa în amprenta lăsată de Antonio Gaudi asupra Barcelonei prin clădirile suprarealiste avangardiste.

Frumusețile naturale și istorice ale Portugaliei

Capitala Portugaliei, Lisabona, este unul dintre cele mai frumoase și mai cosmopolite orașe ale Europei, care te așteaptă să îi descoperi patrimoniul impresionant, plin de culoare. Fie că este vorba despre monumente istorice, muzee uluitoare, parcuri și grădini luxuriante, aleile pietruite ale cartierului vechi sau promenada râului Tagus, orașul te farmecă și te cucerește de la prima vedere. Printre cele mai importante simboluri ale Lisabonei se regăsesc Turnul Belem și Mănăstirea Jeronimos, incluse și în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 1983.

Turul continuă cu Porto ce te încântă cu strălucirea sa ieșită din comun, îmbogățită de o colecție impresionantă de atracții culturale. Ribeira, sufletul istoric al orașului, te îndeamnă să te pierzi prin labirintul străduțelor înguste pentru a admira neprețuitele comori arhitecturale. Admiră biserici construite în stil baroc, clădiri neoclasice impunătoare, precum și muzee de ordin mondial amplasate în piețe pitorești.

Vei avea ocazia să descoperi în Portugalia și alte locuri speciale și pline de însemnătate istorică, precum Coimbra, fostă capitală medievală și important centru universitar, Fatima, unul dintre cele mai cunoscute locuri de pelerinaj catolic, sau Sintra, o localitate splendidă care adăpostește două construcții de patrimoniu: Palatul Pena și Castelul Maur. De asemenea, de remarcat sunt și popasurile în stațiunile de pe malul Oceanului Atlantic, Cascais, fost sat pescăresc, și Estoril, o modernă destinație de vacanță.

de Geanina Ichim

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Speciala Circuit Spania-Portugalia – tarif: 899 euro/persoana, 12 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri 3*, transport avion, autocar local pentru realizarea itinerariului, ghid local, asistenta turistica, plecari din 02.08 si 14.09! *Bonus in valoare de 103 euro ce consta in excursii optionale la: Sintra si Toledo, valabil pana la 10 aprilie! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407

Comentarii