Preparare: se amestecă bine zahărul cu drojdia, apoi se omogenizează cu untul aflat la temperatura camerei, un ou, smântâna, laptele, sarea si chimenul. Se adaugă făina, se frământă timp de 10 minute, apoi se lasă la dospit 15 minute, la loc călduţ. Se întinde o foaie mai grosuţă (5 mm) şi se taie cu o formă de covrigei trecută prin făină. Covrigeii se aşază în tavă, la un centimetru unul de altul, pe hârtie de copt, se ung cu ou bătut şi se coc la foc potrivit 15-20 de minute, până devin arămii.
Panettone
Ingrediente: 500 g de făină, un pachet de drojdie uscată, 100 g zahăr, 125 ml de lapte cald, şase gălbenuşuri, un pachet de margarină, coaja rasă de la o lămâie, un vârf de cuţit de sare şi unul de praf de scorţişoară, câte 75 g de praf de citronadă şi de oranjadă, 100 g de stafide, 70 g de coajă de portocală şi de lămâie confiată tăiată mărunt.
Preparare: ingredientele se pun pe rând într-un castron încăpător şi se frământă până se omogenizează foarte bine. Se lasă la crescut într-un loc călduţ, 45-50 de minute, timp în care îşi dublează volumul. Între timp, se îmbracă o formă rotundă (o tavă mai înaltă sau o crăticioară cu diametrul de 20 cm) în hârtie pentru copt şi se pune în ea aluatul. După alte 30 de minute de stat la căldură se unge cu gălbenuş de ou şi se bagă în cuptorul bine încins, la foc mic, 40-45 de minute. Înainte de a fi servit se pudrează bine cu zahăr.