MENIU CAUTĂ

Adela vă sfătuieşte în sex şi iubire. „Avem grave bariere de comunicare. Colac peste pupăză de vreo 2 luni am o colegă de serviciu care mă înnebunește pur și simplu”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Bună Adela,

Numele meu este Adi, te-aș ruga să îmi răspunzi la câteva întrebări. Problema e de natură sentimentală și nu știu cum să procedez pt că mi se pare ciudat ce mi se întâmplă.

Am o relație de aproape 3 ani și jumătate cu o fată mai mică că mine cu 7 ani. Toate merg bine pot eu să spun atât relația în sine cât și relația amoroasă dar anumite aspecte totuși nu sunt pe aceeași lungime de undă, cum ar fi căsătoria/dorința de a avea copii. Suntem de aproape 2 ani mutaţi împreună sub același acoperiș și chiar avem multe lucruri care ne leagă, dar avem grave bariere de comunicare și diferențe de opinie când vine vorba de căsătorie sau copii în sensul că ea evita mereu subiectul.

Colac peste pupăză de vreo 2 luni am o colegă de serviciu care mă înnebunește pur și simplu prin modul cum vorbește cu mine cum se comportă la birou cum gândește în anumite situații, parcă gândesc eu, parcă am împărți același creier și mereu suntem de aceeași părere fără să ne vorbim în prealabil fie că e vorba de un subiect offwork fie că e vorba de o ședință sau un proiect și  cred că am ajuns să o plac, cred că mă place și ea și știu că lucrul acesta nu este ok pt că sunt un tip care mereu am fost fidel și mi-am respectat iubitele până la capăt.

Cum am putea depăși acele bariere de comunicare eu cu iubita mea ? E normal că am ajuns să simt ceva pt această colegă care e pur și simplu răvășitoare ? Am ajuns să mă gândesc să plec din companie doar de teamă să nu fac o greșeală pe care să o regret!

Mulțumesc

Adela răspunde:

Dragă Adi,

Atracția ta față de noua colegă poate fi datorată, pur și simplu, faptului că este… nouă. În urmă cu trei ani, actuala ta iubită era cea care te înnebunea – ca dovadă că ai dorit să aprofundezi relația cu ea, v-ați mutat împreună și chiar aveai gânduri să o iei de soție. Dacă ai da curs acestei pasiuni, te asigur că peste trei ani nu vei mai simți la fel de intens. Aceasta este legea firii, este greu să o schimbăm. Acum, depinde cât de profund poți tu comunica, și pe câte nivele, cu fiecare dintre aceste fete.

În mod ideal, pentru a fi împlinit într-o relație de cuplu, ar trebui să existe reciprocitate pe mai multe paliere ale ființei: fizic, emoțional, mental, spiritual. Cu alte cuvinte, nu este de ajuns doar să existe o atracție fizică puternică, ci și să simțiți la fel, să comunicați ușor, să aveți aceleași planuri de viață. Evident, potriveală perfectă pe toate cele patru există destul de rar, dar măcar pe acelea care contează foarte mult pentru tine ar trebui să fie. Spui că prietena ta schimbă vorba când îi pui problema de căsătorie și copil. Dacă pentru tine acest aspect este important, nu ar trebui să lași lucrurile neîncheiate la acest capitol.

Cât despre noua ta colegă, ai răbdare să o cunoști mai bine, nu este neapărat necesar să te lași pradă emoțiilor, le mai poți și controla. Dar, evident, dacă simți că te trage ața tare de tot, nimeni și nimic nu te va putea opri din a avea cu ea măcar o aventură. Numai să nu fii dezamăgit și să regreți tot tu. Cântărește bine situația și asigură-te că merită să dai vrabia din mână pe cioara de pe gard.

Citește mai multe despre Adela sfaturi pe Libertatea.

Comentarii