De Oana Dușmănescu,

Despre tristețea femeilor frumoase (Andrei Ruse, Editura Hyperliteratura)

Chiar înaintea lui 8 martie, această carte vine să ne amintească despre farmecul multiplu și mistic al femeilor. Magia și supranaturalul nu se țin departe de poveștile lui Andrei Ruse, ba chiar întregesc într-un mod curios și atrăgător cele zece instantanee transpuse în cuvinte.

Dacă vreți s-o întâlniți pe Fata care devia tramvaie sau pe Femeia căreia îi crescuse un buton pentru fericire, volumul editat de Hyperliteratura vă poate ajuta.

Pentru că se transformă într-o lume supranaturală, care virează uneori spre absurd, a unui univers feminin complex, întins în toate direcțiile, bun și rău, înspăimântător sau înduioșător, rece și cald, uneori toate acestea în același timp.

E o carte pe care o veți citi repede, nu pentru că e ușoară, ci pentru că fiecare povestire te cheamă mai departe, ca un fir al Ariadnei, ca să te împresoare cu atmosfera fantastică și nespus de creativă a femeilor-personaje și a lumilor lor defecte și în același timp desăvârșite.

Cele douăsprezece prințese dansatoare (Maria Surducan, Editura Minigrafic)

Maria Surducan nu e nicidecum la prima ilustrare de carte, iar volumul de față, un mic roman grafic, beneficiază de talentul ei fermecător, care se desfășoară de-a lungul unei povești spuse prima oară de Petre Ispirescu.

Cu 40 de cazuri COVID la personal, managerul Spitalului Universitar spune că ”șefii de secție nu se înțeleg unii cu alții” și a decis ”imixtiune militară”
Recomandări

Cu 40 de cazuri COVID la personal, managerul Spitalului Universitar spune că ”șefii de secție nu se înțeleg unii cu alții” și a decis ”imixtiune militară”

 

Paginile pline de culoare spun legenda celor douăsprezece fiice de împărat care strică, în fiecare noapte, câte douăsprezece perechi de conduri de aur. Împăratul nu pricepe unde se duc condurii aceștia prețioși, așa că promite o prințesă de soție celui ce va dezlega enigma (știm, știm, deloc în concordanță cu principiul feminist al propriei voințe și alegeri)!

Zece prinți apar și stau la pândă tot atâtea nopți la rând, însă în zori toți se evaporă fără urmă, ca și cum niciun dintre ei nu ar fi existat vreodată.

”Dracii” de fete ale împăratului sunt oare chiar draci, vrăjitoare? Ce fac oare cu încălțările lor poleite?

În cea de-a unsprezecea zi, un băiat apare la poarta castelului. Să aibă el istețimea de a desluși taina nopților prințeselor dezlănțuite? Va fi el victima forțelor întunecate ale dansului nocturn sau își va găsi iubirea, căci douăsprezece prințese sunt, totuși, destul de multe?

Citeşte şi:

Dana Rogoz, în lacrimi după vizionarea filmului „colectiv”: ”Plec acasă cu privirile părinților. Cred că mă vor urma!”

Corespondență de la Berlin | Hillary Clinton: Bill și cu mine am văzut «Casablanca» de vreo 40 de ori

Un filmuleț fals, care îi prezintă pe Jeff Bezos și Elon Musk în Star Trek, face senzație pe internet

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur