Mergi direct la conținut »
Destinații ce inspiră artă și romantism. Circuit de 7 zile în Veneția și Nordul Italiei  (PUBLICITATE)
Cultură și Vacanțe Libertatea > Lifestyle > Cultură și Vacanțe

Destinații ce inspiră artă și romantism. Circuit de 7 zile în Veneția și Nordul Italiei (PUBLICITATE)

Locul natal al seducătorului Casanova, Veneția este una dintre destinațiile romantice pe care îndrăgostiții din toată lumea se înghesuie să o descopere cel puțin o dată în viață. Aici ajung mai bine de 15 milioane de turiști pe an, însă cu toate astea, orașul de pe ape pare încremenit în timpul Renașterii, fiind și astăzi un important centru artistic și cultural.

Europa Travel a lansat în premierăCampania Iunie Călătoro lună întreagă dedicată colecționării de noi experiențe, cu zeci de reduceri și bonusuri acordate circuitelor cu autocarul în destinațiile mult visate! Turoperatorul îți propune o călătorie de 7 zile în fostul oraș La Domina și Nordul Italiei, ce beneficiază acum de tariful redus de 339 euro/persoană – valabil pentru plecarea din 10 iunie, în limita locurilor disponibile!

Circuitul cu autocarul îți descoperă cele mai încântătoare locuri din Nordul Italiei, dar și alte orașe interesante de pe traseu, unde vei opri pentru fotografii și scurte momente de relaxare.

Padova și Milano – între cultură și shopping

Experimentează „la dolce vita” începând cu Padova, așa numitul Oraș al Îngerilor, unde vei simți foarte bine spiritul italian renascentist, îndeosebi în Piața dei Signori. Descoperă aici Basilica St. Antonio – cel mai important loc de pelerinaj al orașului, renumit în lume pentru Altarul realizat de Donatello, dar și Capela Scrovegni, unde vei putea admira cele mai mari și bine conservate scene religioase din viața Fecioarei, realizate de marele Giotto.

Important centru de artă și shopping  și locul unde s-au dezvoltat artiști de renume, precum Leonardo da Vinci, Michelangelo sau Caravaggio, Milano nu putea să lipseasă din turul Italiei de Nord. Cea mai populară și aglomerată piață a metropolei este Piazza del Duomo, ocupând 17.000 mp. Aici se ridică semeță Duomo di Santa Maria Nascente, cea mai mare catedrală gotică din Italia, cu fațada plină de statuete și sculpturi din marmură albă. Tot în piață se află și Galeria Vittorio Emanuele II, cu impresionante sale magazine de lux și restaurantele moderne.

Un medic legist a avut şocul vieţii: „E halucinant ce s-a întâmplat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc”
Recomandări
Un medic legist a avut şocul vieţii: „E halucinant ce s-a întâmplat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc”
 

Pe urmele artiștilor în Verona și Veneția

Un alt oraș italian ce inspiră romantism este Verona, mai puțin aglomerat decât Veneția dar extrem de surprinzător. Orașul de teracotă din Nordul Italiei nu este doar despre Casa îndrăgostitei Julieta, unde sub balcon, Romeo îi declara iubirea veșnică, ci vei găsi aici o mulțime de alte obiective de patrimoniu demne de vizitat. Dintre acestea se numără Amfiteatrul Roman de la poalele dealului San Pietro, Turnul medieval Lamberti, Grădinile în stil renascentist Giusti sau eleganta Piață Bra.

Veneția este unul dintre cele mai bogate orașe din punct de vedere arhitectural, dar nu numai. Cu peste 450 de palate în stil baroc, gotic sau bizantin, cele 354 de poduri și zecile de piețe medievale, canalele șerpuitoare și străduțele strâmte cât întinzi brațele, Veneția este precum un muzeu în aer liber pe care merită să-l descoperi la pas, în tihnă.

Ce se întâmplă în lume în era COVID. Grecii cântă prohodul tavernelor, legătura dintre canabis și economia SUA și de ce s-au încăierat virusologii germani
Recomandări
Ce se întâmplă în lume în era COVID. Grecii cântă prohodul tavernelor, legătura dintre canabis și economia SUA și de ce s-au încăierat virusologii germani
 

Îmbarcă-te pe un vaporetto de pe Insula Tronchetto cu destinația Piața San Marco – locul numit de Napoleon „Salonul Imperial al Europei”. Traversează cel mai mare dintre canalele venețiene – Canal Grande, urcă în Turnul cu Orologiu pentru priveliști panoramice, vizitează simbolul orașului Bazilica San Marco și fotografiază-te pe Podul Rialto – cel mai frumos și popular dintre sutele de poduri venețiene.

În circuitul de la Europa Travel vei avea ocazia să descoperi și alte locuri deosebite precum Viena, orașul muzicii clasice, unde vei descoperi Ringul Vienez și vei face un scurt popas pentru shopping pe celebra arteră Mariahilferstrasse. Urmând ca la finalul călătoriei să vizitezi Peştera Postojna din Slovenia (singura peștera care poate fi explorată cu trenulețul), și să faci o croazieră pe Dunăre la Budapesta, prilej excelent să admiri Podul cu Lanțuri, Parlamentul, Castelul Buda sau Palatul Regal, frumos lumitate pe timpul nopții.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Circuit Venetia si Nordul Italiei – tarif: 339 euro/persoana (redus de la 359 euro), 6 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar, ghid. *Bonus: croaziera pe Dunare la Budapesta. Oferta Speciala Iunie Calator – valabila pentru plecarea din 10 iunie, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407

Close
Închide
  Close