10 destinații pentru o vacanță perfectă de toamnă 

Cipru

Destinația perfectă pentru plajă toamna: O insulă mediteraneană din Europa, dar atât de departe în sud-est încât are clima Orientului Mijlociu.

O istorie bogată și o cultură eclectică, o climă fericită și plaje fantastice. Departe de coasta de o frumusețe dramatică și de hotelurile de la malul mării se află interiorul mai puțin explorat, munții Troodos cu podgoriile lor, satele de pe dealuri și tavernele prietenoase.

Zece destinații pentru o vacanță perfectă de toamnă - Munţii Troodos
Munţii Troodos

Aventurându-te în interior și departe de centrele aglomerate de pe coastă nu numai că te va aduce mai aproape de un Cipru mai autentic, dar vei contribui și la conservarea acestuia. Rămânând în comunitățile viticole străvechi din Munții Troodos, mâncând în tavernele locale ale satelor și explorând Parcul Forestier Național Troodos, investești bani acolo unde este cea mai mare nevoie de ei.

Provence, Franța

Toată lumea merge în Provence vara. Dar pentru mâncare, pentru liniște, pentru peisaje, luna octombrie este profund delicioasă, cu podgoriile sale de un ocru vibrant, cu brumele dimineții învăluind în zori poienile din Luberon. 

EXCLUSIV. PNRR-ul avansează în ritm de melc. Zeci de restanțe ale Guvernului Ciolacu. România riscă să piardă miliarde de euro
Recomandări
EXCLUSIV. PNRR-ul avansează în ritm de melc. Zeci de restanțe ale Guvernului Ciolacu. România riscă să piardă miliarde de euro
Zece destinații pentru o vacanță perfectă de toamnă - Valea Luberon
Valea Luberon

Toamna este sezonul vinului și al trufelor și al festivalurilor gastronomice, când satele cu ritm lent din Provence sunt neîncăpătoare, iar piețele sunt pline cu prada recoltei. Iar vremea este încă în mare parte caldă și uscată – vreme de tricou ideală pentru plimbări la țară și plimbări cu bicicleta.

Poți merge cu trenul. Poate că durează mai mult, dar este mai frumos, mai verde și te duce prin peisaje franceze superbe care devin și mai emoționante toamna. 

Málaga, Spania

Pe cea mai însorită coastă a Spaniei, exuberanta mulțime tânără din Malaga a injectat o energie proaspătă în acest mic oraș de la malul mării, ceea ce i-a adus reputația de a fi o Barcelona de buzunar, unde vei găsi scene artistice și gastronomice interesante, dar și căldură la sfârșitul verii.

Zece destinații pentru o vacanță perfectă de toamnă - Malaga
Malaga, oraşul vechi
România, între țările care vor pierde zile de vreme confortabilă în următorii ani. Balcanii, zona cea mai afectată din Europa de schimbările climatice
Recomandări
România, între țările care vor pierde zile de vreme confortabilă în următorii ani. Balcanii, zona cea mai afectată din Europa de schimbările climatice

Orașul său vechi fermecător, deși este mic, este plin de restaurante mici și pline de viață și buticuri care vând haine și articole de casă făcute de artizani. Există un muzeu dedicat lui Picasso și un teatru condus de Antonio Banderas, ambii originari din Málaga. Mai multe piese moderne se găsesc în portul regenerat, cu Centrul Pompidou, asemănător cubului Rubik.

Grecia

Cele mai sudice dintre micile insule grecești – Dodecanezul și Cicladele – sunt încă fierbinți și însorite până în octombrie – și există câteva plaje senzaționale pe care te poți relaxa.

Zece destinații pentru o vacanță perfectă de toamnă - Insula Rhodos
Lindos, Rhodos

Rhodos, cu minunata Lindos pietruită și petreceri în ruinele sale antice. Milos, care are unele dintre cele mai bune plaje din insulele grecești. Vei adora Symi, Nisyros și Patmos, în timp ce Santorini și Mykonos sunt veșnicele mari hituri. Alege oricare dintre ele, toate sunt minunate. Sau fă un tur al insulelor în jurul tuturor.

Viena, Austria

Deși capitala Austriei este mai cunoscută pentru marile palate imperiale și pentru o moștenire muzicală și mai mare (Mozart și Beethoven), unul dintre cele mai bune atuuri ale orașului este podgoria sa urbană.

Ionela Maria Ciolan, cercetătoare în politica de securitate a UE: „Europa nu mai este sigură. Trebuie să ne pregătim pentru o eră de competiție geopolitică acerbă”
Recomandări
Ionela Maria Ciolan, cercetătoare în politica de securitate a UE: „Europa nu mai este sigură. Trebuie să ne pregătim pentru o eră de competiție geopolitică acerbă”

Ia tramvaiul spre frumoasele suburbii, unde rândurile de viță de vie se întind pe pantele cu iarbă, în timp ce priveliștile de la orizont și Dunărea se întind mai jos. 

Zece destinații pentru o vacanță perfectă de toamnă - Viena
Podgoriile de lângă Viena

Luna octombrie marchează recolta, când viile sunt la cel mai verde moment, iar vinificatorii își deschid operațiunile pentru mințile (și gurile) curioase. 

Există mai multe trasee de vinuri desemnate, unde viticultorii oferă mostre atât din pivniță, cât și din bucătărie, iar zilele blânde și însorite ale toamnei sunt ideale pentru joaca pe câmp.

Roma, Italia

Octombrie devine luna preferată pentru a vizita Roma, când este mai puțin aglomerată, încă frumoasă și caldă, iar la Fontana di Trevi poți face selfie la acea lumină magică a soarelui de sfârșit de vară, fără ca atât de mulți turiști să strice priveliștea.

Zece destinații pentru o vacanță perfectă de toamnă - Fontana di Trevi
Fontana di Trevi, Roma

Nu merge vara, când e plin de turiști și soarele arde puternic. Ia-ți timp să te plimbi pe străduțele aproape goale și bucură-te de toate obiectivele turistice care acum chiar pot fi văzute, admirate și fotografiate.

Sevilla, Spania

O destinație fierbinte în acest moment, vânturile schimbării suflă în sfârșit prin vechea Sevilla – iar octombrie este cel mai bun moment pentru a o vizita pentru un aer mai proaspăt, când străzile întortocheate sunt puțin mai puțin sufocante, dar nu mai puțin romantice. Din punct de vedere cultural se întâmplă multe, de la galerii și cafenele pop-up la o revoluție gastronomică.

Zece destinații pentru o vacanță perfectă de toamnă - Turnul Giralda, Sevilla
Turnul Giralda, Sevilla

La Sevilla se poate ajunge ușor cu trenul, dacă nu te deranjează să petreci o noapte în Barcelona atât la dus, cât și la întors.

Perugia, Italia

Nu este greu să fii entuziasmat de un loc care organizează un festival anual de 10 zile pentru a sărbători ceva dulce. În fiecare octombrie, capitala regiunii Umbria din centrul Italiei găzduiește cursuri de gătit, expoziții și (cel mai important) degustări pentru a celebra cel mai faimos export al orașului – ciocolata Baci. 

Zece destinații pentru o vacanță perfectă de toamnă - Perugia
 Via dell Acquedotto, Perugia

Este purgatoriul diabeticilor, visul iubitorilor de dulciuri și un produs local de bază. Belgienii au pralinele lor, Oaxaca are ciocolata de băut și elvețienii au Lindt – dar Perugia este Baci. 

Cuvântul se traduce prin „săruturi”, iar povestea spune că o tânără ciocolatieră a creat un dulce special pentru iubitul ei, învelit într-o scrisoare de dragoste și – firește – sigilat cu un sărut. Astăzi, produsele de ciocolată Baci vin învelite în proverbe și poezii romantice. Perugia este, de asemenea, un oraș bogat în istorie și artă, așezat pe un vârf de deal presărat cu apeducte medievale, scări pietruite curioase și priveliști care apar de nicăieri. 

Insulele Galapagos

De neuitat pe tot parcursul anului – nu există o altă faună sălbatică ca aceasta pe Pământ. Cu toate acestea, pentru un spectacol natural maxim, sezonul de vârf pentru pești și păsări este din iunie până la sfârșitul lui octombrie în Insulele Galapagos. 

Zece destinații pentru o vacanță perfectă de toamnă - Insulele Galapagos
Insula Bartolome

Este, de asemenea, când plouă cel mai puțin. Așteaptă până în octombrie și majoritatea celorlalți turiști se vor fi întors la muncă; în plus, marea ar fi trebuit să se încălzească puțin, în cazul în care te gândeai să faci o baie (și ar trebui să o faci) pentru a te apropia de viața marină fenomenal de variată.

Dubai, Emiratele Arabe Unite

Vara este perioada în care Dubaiul hibernează: pe măsură ce orașul din deșert se încălzește până la 40 de grade Celsius și chiar mai mult, chiar și zgârie-norii par să transpire, distracția în aer liber se împachetează și toată lumea se îndreaptă spre interiorul răcorit de aerul condiționat. 

Zece destinații pentru o vacanță perfectă de toamnă - Dubai
Dubai

Dar în octombrie, Dubaiul revine la o nouă viață: cluburile de pe plajă se redeschid, terasele restaurantelor sunt aglomerate, iar o baie în Golful Arabiei nu mai pare a fi ca și cum ai înota într-un izvor înfierbântat. 

Temperaturile de peste 20 de grade fac, de asemenea, ca o excursie în deșert să fie chiar plăcută.

Pentru o vacanță superbă în luna octombrie, îndreaptă-te spre țări calde, precum Spania, Portugalia sau Italia. Destinații interesante precum Austria sau Dubai merită și ele vizitate în această lună. 

Sursa foto: 123rf.com

Citeşte şi: Ce înseamnă pensiune completă sau demipensiune. Care e diferența

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (7)

andreea28s   •   17.01.2024, 16:10

unele destinatii cu temperaturi mai mari, altele cu temperaturi potrivite, fiecare cu comfortul propriu

Nicoleta1807   •   20.11.2023, 09:04

Foarte frumoase toate destinațiile!

Roxana22   •   09.11.2023, 09:54

ce destinatie frumoasa de vacanta !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
FANATIK.RO
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Libertateapentrufemei.ro
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Ionuț Cercel, prima reacție după ce campioana Inter Milano a sărbătorit titlul din Italia pe melodia sa „Made in Romania”: „O mare bucurie în suflet”
GSP.RO
Ionuț Cercel, prima reacție după ce campioana Inter Milano a sărbătorit titlul din Italia pe melodia sa „Made in Romania”: „O mare bucurie în suflet”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
FANATIK.RO
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Un șofer și-a verificat TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune la 112
Știrileprotv.ro
Un șofer și-a verificat TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune la 112
A făcut milioane de români să râdă, dar cele mai noi imagini cu el sunt sfâșietoare. Actorul e imobilizat în scaun cu rotile, în urma unui AVC
Unica.ro
A făcut milioane de români să râdă, dar cele mai noi imagini cu el sunt sfâșietoare. Actorul e imobilizat în scaun cu rotile, în urma unui AVC
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
BMW-ul străpuns de parapetul metalic pe A1 ar fi intrat în acvaplanare, înainte de impactul mortal. Noi imagini de la locul tragediei
Observatornews.ro
BMW-ul străpuns de parapetul metalic pe A1 ar fi intrat în acvaplanare, înainte de impactul mortal. Noi imagini de la locul tragediei
Horoscop 25 aprilie 2024. Peștii pot răsufla ușurați, șirul problemelor financiare se întrerupe, dar vor trebui să aibă o rezervă față de cheltuieli
HOROSCOP
Horoscop 25 aprilie 2024. Peștii pot răsufla ușurați, șirul problemelor financiare se întrerupe, dar vor trebui să aibă o rezervă față de cheltuieli

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI