MENIU CAUTĂ

Dezlegare la amor în Postul Mare? Vezi ce spun cărțile sfinte

Distribuie

Dezlegare la amor în Postul Mare nu are nimeni. Deși părerile sunt împărțite în ceea ce privește viața sexuală în Post. Pe lângă rugăciune și căință, Postul presupune și iubire. Dar ce facem cu dragostea? Rezistăm în fața ispitei sau ba? E păcat ori nu să faci dragoste în Post? Are cineva dezlegare la amor în Postul Mare?

Există întrebări la care fiecare dintre noi caută răspuns. Cum tradiția religioasă se împletește strâns cu superstițiile pe la noi, e greu să mai facem diferența. Lumea spune că, dacă ești cununată la biserică, ai voie să-ți continui viața sexuală și în post, având permisiunea să faci dragoste cu jumătatea aleasă. Dar fețele bisericești susțin că înfrânarea este cuvântul de lege, atât de la hrana de proveniență animală, cât și de la cele lumești. Semnul de întrebare rămâne însă.

Ce spun cărțile sfinte despre dragoste în Post

Din punct de vedere religios, este cât se poate de clar că în zilele de post, adică miercurea și vinerea, în posturile de peste an, precum și la sărbători și în preajma acestora, este necesară „înfrânarea soților de la împreunare”.

Citește mai departe pe www.libertateapentrufemei.ro

Comentarii