MENIU CAUTĂ

Dieta 5:2 sau dieta postului. Cea mai sănătoasă și ușoară metodă de slăbit

Distribuie

Dieta 5:2 sau dieta postului. Pe timp de vară toată lumea vrea să arate bine și să scape de surplusul de kilograme. Însă, una dintre cele mai sănătoase cure de slăbire, care face furori în Occident,  este cea a doctorului şi realizatorului TV Michael Mosley, intitulată dieta 5:2, fasting diet sau dieta pe bază de post. Aceasta are tot mai mulți adepți în toată lumea pentru că îi lasă pe oameni să mănânce orice vor, însă doar 5 zile din 7, pe principiul cinci zile festin, două zile de chin.

Așadar, spre deosebire de alte diete, ai restricții alimentare  timp de doar două zile pe săptămână, în rest poți să mănânci orice. Mai exact, acest regim  creat de Michael Mosley, în colaborare cu jurnalistul Mimi Spencer,   constă în reducerea aportului caloric la doar 500 de calorii pentru femei şi 600 de calorii pentru bărbaţi, timp de două zile neconsecutive în fiecare săptămână, numite zilele fasting, adică zilele de „post”.

În celelalte cinci zile nu există constrângeri alimentare, iar cei care adoptă acest tip de regim alimentar mănâncă în mod normal. Mosley promite că persoana care ţine această dietă timp de 6 săptămâni pierde în greutate până la 6 kg. Cele două zile ale săptămânii dedicate zilelor de post le poţi stabili când vrei, de exemplu miercuri şi vineri sau în weekend.

În aceste două zile poţi consuma… Citește continuarea pe libertateapentrufemei.ro.

Citește și:

Comentarii