Diwali, care în traducere liberă înseamnă rând de lămpi, este o importantă sărbătoare hindusă ce reunește familiile an de an și reprezintă triumful binelui asupra răului. Obiceiul cere ca în această perioadă să se aprindă în mod simbolic cât mai multe lămpi, în semn de bucurie. Sărbătoarea va fi celebratată în România printr-o incursiune a simţurilor culinare.
Delicioasele mâncăruri tradiţionale vor fi preparate de master chef-ul, Ashlie Dias, un expert al bucătăriei indiene, acesta fiind originar chiar din Mumbai, India. Câteva dintre delicioasele preparate care vor răsfăţa simţurile culinare ale doritorilor vor fi: Tandoori Chicken – pui marinat în pastă de usturoi și ghimbir, iaurt și condimente, Chicken Biryani – bucăți suculente de pui și orez basmati gătite cu șofran și apă de trandafiri, Seafood peri peri – creveți, midii, calamar și Chilli, cu sos și Bebinca – straturi subțiri de clătite din lapte de cocos.
Diversitate este cuvântul care descrie cel mai bine India, dar și bucătăria indiană. Fiecare regiune are reţetele şi condimentele ei specifice dar au în comun explozia de arome pe care o poți experimenta. Deși populația este în mare parte vegetariană, se consumă și carne. Pe langa aromele unice,un alt motiv pentru care ai putea să iubești mâncarea indiană este faptul că se
încadrează în categoria mâncărurilor picante.
Iubitorii aventurilor culinare pot să experimenteze bucătăria indiană, alegând între mese cu meniuri à la carte, cine variate cu bufet , dar şi un Sunday Brunch inspirat din bucătaria indiană, duminica 18 si 25 noiembrie, de la ora 12.30pm la ora 16.30pm. În plus, cei ce vor să îşi exprime creativitatea pot învăţa noi tehnici de gătit in cadrul lecţiilor culinare susţine chiar de master chef-ul indiasn Ashlie Dias, ce vor avea loc joi, 15 noiembrie, începând cu ora 18:00.