Mainile sunt adevarate carti de vizita, iar daca domnilor li se iarta o unghie taiata stramb, doamnele sunt judecate imediat dupa manichiura pe care o afiseaza.
E motivul pentru care am fost sa luam lectii de la o specialista, in ideea de a va “servi” un ghid de manichiura. Elena Cazacu (foto stanga) de la Look Studio (Calea Dorobanti, Intrarea Camil Petrescu nr. 1, Bucuresti, tel. 212.06.60) ne-a “trasat” pasii corecti si ne-a dezvaluit care sunt ultimele tendinte in materie de culori si aplicatii.
PASUL 1
Se tin degetele in apa calduta cu spumant – sau, mai bine, cu dezinfectant – cam 5 minute, dupa care cuticulele se dau cu un gel (exista unele profesionale in saloanele specializate) care ajuta la dezlipire.
PASUL 2
Cu un betisor de bambus se imping cuticulele spre baza unghiei, cu grija, sa nu se rupa, apoi se ung cu un ulei special care le impiedica sa se usuce si sa se crape. Nu e recomandata inlaturarea prin taiere, pentru ca ne putem rani si pentru ca, in acest fel, vor creste foarte mult si foarte repede. O alta modalitate de inlaturare a cuticulelor e folosirea polizorului (exista in aproape toate saloanele). Interzis cu desavarsire pentru impingerea cuticulelor e cutitasul metalic, care poate rani baza unghiei.
PASUL 3
Se taie unghiile in forma dorita, apoi se pilesc. Se recomanda pila de carton (cea metalica zgarie) si se pileste intr-o singura directie, ca sa se evite exfolierea. Pentru lateralele unghiei e recomandat polizorul – sau, pentru acasa, o pila fina.
PASUL 4
Lacuirea se face in mai multe straturi (cu baza – care protejeaza unghia, oja si lac pentru uscare rapida). De exemplu: daca unghia este ingalbenita, se da intai un lac care acopera, apoi un tratament, urmeaza lac colorant (doua straturi), apoi lacul de uscare si la final un lac fixator. Toata aceasta “lucrare” rezista cam 10 zile.
Gama coloristica la moda in acest sezon include culorile tari – rosu, grena, mov, maro, dar si lacurile incolore si manichiura frantuzeasca. In plus, se poarta sclipiciul si aplicatiile de tot felul.
Tratament cu ulei de masline pentru unghii casante
Elena ne-a mai dat cateva sfaturi utile in ingrijirea mainilor si unghiilor:
In cazul in care v-ati ranit in timpul manichiurii, aplicati medicamente sub forma de praf, niciodata unguente (Elena ne-a recomandat Baneocin);
Purtati tot timpul in geanta o pila, o forfecuta, un ulei pentru cuticule si o crema pentru maini.
Pentru cuticulele dificile (uscate, lipite) faceti tratamente cu uleiuri cu vitamine si calciu (zilnic, timp de o luna);
Daca aveti unghiile casante, cereti la salon “manichiura la cald”. Intr-un aparat special se pune un ulei cu multe vitamine, se incalzeste si se tin unghiile inauntru 5-6 minute. Acest tratament se poate face si acasa, cu ulei de masline.
Un alt tratament minunat pentru unghii si pielea crapata de pe maini e cel cu parafina. Se baga mana intr-un bazin cu parafina calda, apoi se pun o manusa de plastic si una de prosop si se sta cu ele in jur de 15 minute.