Mergi direct la conținut »

Hrana este una dintre principalele componente care conectează oamenii din întreaga lume și oferă într-un fel oarecare, un contact direct cu istoria, cultura și tradiția, precum și cu părțile inevitabile ale artei gastronomice ale unei națiuni. Povestea gastronomică a Macedoniei începe cu presupunerea că alimentele folosite la gătit, sunt luate din ocupațiile de bază ale populației din aceste zone, care sunt - agricultura și zootehnia, precum și ceea ce se poate găsi în natură, în anumite sezoane ale anului.

O mare influență asupra bucătăriei noastre naționale, asupra gustul său distinctiv, o au turcii și tradiția lor gastronomică cu impurități arabe, tocmai datorită lungii lor șederi, de peste 500 de ani, în aceste zone. În Macedonia puteți întâlni multe gusturi de mâncăruri naturale și sănătoase. Dacă mâncați în Macedonia, apetitul va crește după prima mușcătură din felurile de mâncare de casă.  Dacă, totuși, v-ați hotărât să serviți un pahar de vin din această regiune, atunci veți dori să încercați toate tipurile de vin produse în Macedonia.

Numeroasele zile însorite reprezintă o sursă de arome și mirosuri bogate în bucătăria macedoneană. Regiunea este caracterizată de un climat potrivit pentru cultivarea fructelor, legumelor și o varietate de ierburi și condimente. În fiecare an, livezile și grădinile sunt pline de fructe irezistibil de gustoase, butoaiele sunt mereu pline, iar carnea este naturală și de calitate.

În Macedonia este ușor să satisfaceți dorința culinară a tuturor, cum ar fi, cei care se bucură de specialități din carne și pește, precum și cei care preferă diverse alimente vegetariene. În fiecare sezon există alimente sezoniere adecvate, iar aproape fiecare zonă geografică are o specialitate a sa specială. Pur și simplu, descoperiți o selecție largă de alimente naturale și sănătoase și multe specialități de casă care sunt pregătite într-un mod specific.

Valea râului Vardar invită turiștii să treacă „drumul de vin”, să viziteze numeroasele vinării și să guste cele mai bune vinuri de calitate. Aproape toate vinăriile dețin sejururi peste noapte, ceea ce oferă posibilitatea de a vă relaxa într-o natură picantă frumoasă, care mulți turiști o compară cu părți din Toscana italiană.

Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava
Recomandări

Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava

 

În perioada Macedoniei antice au fost ținute așa-numitele „Zilele Dionisos”, în cinstea zeului vinului Dionis. Atunci s-a crezut că fiecare gust de vin macedonean era o desăvârșire dată de zei. Cultivatorii din Macedonia de astăzi îl au ca protector pe Sf. Trifon, și de aceea, 14 februarie este ziua dedicată acestui sfânt, atunci vinăria Tikvesh și toți ceilalți cultivatori de viță de vie, sărbătoresc această zi prin efectuarea de diverse ritualuri. Aceștia, dimineața devreme merg la biserică, luând apă sfințită cu care stroesc vița de vie, apoi sărbătoresc cu vin și cântece.

Macedonia are 280 de zile însorite potrivite pentru cultivarea diferitelor soiuri de struguri de calitate cu arome specifice și unice și cu o bogată concentrație de parfumuri, aromă și prospețime, din care în inima Balcanilor, în valea Vardar se produc soiuri de vinuri de o calitate excepțională. Ca cea mai exotica si mai renumit soi de struguri de casa se consider a fi soiul „Stanushina”. Este cel mai vechi soi autohton de struguri care nu crește în nici un alt loc din lume, care se găsește numai în regiunea Tikvesh.

Vinăriile din Macedonia deschid întotdeauna larg ușile pentru toți vizitatorii și turiștii, care, într-un mod distractiv, informal și relaxant, pot savura și se pot bucura în degustare de vinuri combinată cu diferite tipuri de alimente, care sunt potrivite pentru un anumit tip de vin.

Pentru mai mulțe informații, consultați pagina următore www.macedonia-timeless.com

Close
Închide
  Close