MENIU CAUTĂ
11 Apr. 2018 14:11

La Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași nu se operează, din cauza incendiului de astăzi

Distribuie

La Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași nu se operează, din cauza incendiului de azi. Astfel, la Institutul de Boli Cardiovasculare ''I. M. Georgescu'' nu se mai poate face nicio intervenţie chirurgicală după ce incendiul izbucnit în cursul nopţii de marţi spre miercuri a distrus blocul operator.

Prof. univ. dr. Grigore Tinică, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare „I. M. Georgescu” a declarat – pentru Agerpres – că incendiul a afectat mai multe saloane, blocul operator şi depozite de materiale.

Potrivit acestuia, nu se cunosc cu exactitate pagubele materiale produse de incendiu, dar se știe că sala de operaţie trebuie refăcută, iar pacienţii urmează să fie reprogramaţi pentru intevenții chirurgicale.

În cursul nopţii de marţi spre miercuri, în jurul orei 0,30, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la etajul şase al Institutului de Boli Cardiovasculare „I. M. Georgescu” Iași, 18 pacienţi de la etajele 4 şi 5 fiind evacuaţi de urgenţă şi transferaţi la Spitalul „C.I.Parhon”, care se află în aceeaşi clădire, precum şi la Spitalul „Sf. Spiridon”.

Și mai grav este faptul că Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași nu are autorizaţie de securitate la incendiu.

În momentul producerii incendiului în clădire se aflau 120 de persoane, acestea fiind transferate la alte unităţi medicale.

Pentru stingerea incendiului care a afectat o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi a fost nevoie de mobilizarea a 62 de pompieri, intervenţia a opt autospeciale de stingere şi a autoscării. La faţa locului au fost mai multe echipaje ale Ambulanţei şi SMURD.

FOTO – Captură videoCITEȘTE ȘI… Cine este Aleksandr Kogan, cercetătorul basarabean acuzat de Facebook în scandalul Cambridge Analtytica 

Citește mai multe despre bloc, boli cardiovasculare și operatii pe Libertatea.

Comentarii