Mâncăruri pe care să le încerci în Anglia

Bucătăria britanică are o istorie fascinantă și multe dintre rețete datează de secole, din epoca victoriană și chiar înainte.

De la produse de patiserie pufoase, la carne fragedă, până la delicii renumite, există multe mâncăruri pe care să le încerci în Anglia.

Full English Breakfast

Mâncăruri pe care să le încerci în Anglia-  Full English Breakfast
Mâncăruri pe care să le încerci în Anglia- Full English Breakfast

Britanicii spun că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, motiv pentru care dacă faci ceva solicitant din punct de vedere fizic sau mental, trebuie să iei un mic dejun englezesc complet! Acest mic dejun include de obicei: slănină, cârnați, ouă, fasole, pâine prăjită, ciuperci, roșii, hash brown.

Sunday roast

Mâncăruri pe care să le încerci în Marea Britanie -  Sunday roast
Mâncăruri pe care să le încerci în Marea Britanie – Sunday roast

Britanicilor le place foarte mult această friptură. Acest fel de mâncare este alcătuit din: carne prăjită (vită, pui, miel sau porc), cartofi fripți, budincă Yorkshire, umplutură, legume (de obicei o selecție de: păstârnac fript, varză de Bruxelles, mazăre, morcovi, fasole, broccoli și conopidă, nu neapărat toate) și sos.

Fish and Chips

Mâncăruri pe care să le încerci în Anglia-  Fish and Chips
Mâncăruri pe care să le încerci în Anglia- Fish and Chips

Vizitarea unui magazin tradițional de chipsuri într-un oraș britanic de pe litoral este în sine o experiență minunată. Mirosul de chipsuri prăjite și plăcintă cu rinichi e ceva specific.

Comandați un fish and chips tradițional și veți obține un pește alb suculent, de obicei cod sau eglefin. Peștele este acoperit cu un aluat crocant, auriu și este obișnuit să comandați o parte mică de mazăre moale sau fasole și sos cu el.

Steak and Kidney Pie

Mâncare englezeasca -  Steak and Kidney Pie
Mâncare englezeasca – Steak and Kidney Pie

Plăcinte! Plăcinte!! Plăcinte!!! Aceasta este de departe cea mai recunoscută mâncare britanică. Un rival puternic pentru plăcinta cu carne și rinichi ar fi plăcinta cu pui și praz pentru cei cărora nu le place carnea roșie, dar plăcinta prima este favorita britanicilor.

Descoperă cele mai interesante locuri de vizitat în Marea Britanie.

Bangers și Mash

Cunoscut și sub numele de cârnați și piure, acest fel de mâncare tradițional este preparat chiar din cârnați și piure de cartofi și este adesea însoțit cu mazăre și sos. Acest fel de mâncare poate fi găsit de obicei în meniu în majoritatea pub-urilor din țară sau poate fi făcut foarte ușor acasă.

Shepherds Pie/Cottage Pie

Mâncăruri pe care să le încerci în Anglia -  Shepherds Pie
Mâncăruri pe care să le încerci în Anglia – Shepherds Pie

Aceste două feluri de mâncare sunt foarte asemănătoare. Singura diferență este alegerea cărnii folosite în preparat; în prima se folosește carne de miel, în timp ce în cea de-a doua se folosește carne de vită. Și ca să te încurce și mai mult, niciuna dintre aceste feluri de mâncare nu este plăcinte în sensul obișnuit.

Beef Wellington

Mâncare tradițională englezească -  Beef Wellington
Mâncare tradițională englezească – Beef Wellington

Cea mai fină friptură de vită, acoperită cu un foietaj bogat și ușor! Este un altfel de plăcintă care este considerată o delicatesă britanică.

Bread and Butter Pudding

Desert englezesc -  Bread and Butter Pudding
Desert englezesc – Bread and Butter Pudding

Este literalmente o budincă făcută din pâine și unt la care. Totuși, nu are gust de pâine simplă și unt, ci este acest desert delicios, favoritul britanicilor.

Welsh Cakes

Mâncăruri pe care să le încerci în Anglia-  Welsh Cakes
Mâncăruri pe care să le încerci în Marea Britanie- Welsh Cakes

Un răsfăț delicios, prăjiturile galeze sunt unul dintre mâncăruirile pe care trebuie să le încerci în Anglia și Țara Galilor. Sunt perfecte alături de ceaiul de la ora 5, ritual celebru în Marea Britanie.

Urmărește-ne pe Google News