MENIU CAUTĂ
10 Mai. 2018 23:30

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Mi-am înșelat și încă îmi înșel iubitul. Nu mai pot să trăiesc așa, în două relații, dar nici nu pot să aleg”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

Nu știu exact cum am ajuns aici, cert e că mi-am înșelat și încă îmi înșel iubitul. M-am tot apropiat de un tip de la muncă, iar apoi lucrurile au mers natural – natural și normal, dacă nu aș fi fost într-o relație. În fine, parcă nici nu mai contază cum am ajuns aici. Cert e că nu mai pot să trăiesc așa, în două relații, dar nici nu pot să aleg. Simt că îi iubesc pe amândoi. Sau… nu știu, amândoi mă fac fericită. Am o relație de 5 ani (prima mea relație), care nu are nicio problemă majoră, dar și o relație la început – în care trăiesc frumusețea de început, când încă ne descoperim. Amândoi sunt grijulii, iar ideea că ar putea să afle unul de celălalt mă sperie, căci niciunul nu merită asta. Cu toate acestea, eu nu știu pe cine să aleg.

Adela răspunde:

Draga mea,

Chiar dacă toată lumea este de părere că trebuie să iubim o singură ființă întreaga viață, faptele atestă că de multe ori e posibil să iubim două – sau chiar mai multe! – persoane în același timp. Dacă noi suntem una dintre acestea multe nu ne convine, dar când noi suntem cel care iubim, ne dorim foarte mult să fim înțeleși și acceptați. Așadar, dacă tu te simți în această situație, tot ce ai de făcut este să manageriezi situația în așa fel încât cei doi ori să nu se întâlnească/afle niciodată, ori să înțeleagă prin ce treci. Desigur, riscul este să nu le convină și să-i pierzi pe amândoi, caz în care nu poți decât să muțumești Cerului că ai trecut prin această experiență extraordinară și să te rogi ca măcar unul să se întoarcă înapoi. Cât despre a alege, dacă simți că poți alege, înseamnă că una dintre cele două relații s-a încheiat. Câtă vreme nu simți asta, este foarte greu să faci o alegere, sau dacă o vei face, va fi cu mintea, nu cu inima. În concluzie, dacă te simți vinovată, rămâi cu cel cu care crezi că te potrivești cel mai bine. Însă nu te sfătuiesc să faci aceasta câtă vreme cu unul dintre ei ești abia la început. Datorită noutății, balanța va înclina mai tare înspre el. Lasă-ți timp să-l cunoști mai bine, cine știe, poate ajungi la concluzia că erai bine cum erai…

Comentarii