Eram în clasa a Xll-a când a devenit colegă cu mine. Fusese plecată ani de zile cu părinții în străinătate, emigraseră

înainte de 1990, iar acum se întorseseră înapoi, pentru că mama ei nu se putuse acomoda la viața de dincolo de Ocean. Fratele ei rămăsese acolo, avea o mică afacere, iar ea avea de gând să se întoarcă după ce-și termina școala sau măcar după ce devenea majoră. Nu i-a plăcut aici de la bun început, era destul de mică atunci când plecaseră și nu-și mai amintea multe lucruri, se obișnuise cu viața din Los Angeles: plajă, distracție, băieți. Când a văzut cum stau lucrurile aici și cum ne distrăm noi, a cuprins-o jalea.

Nu-i convenea deloc că eu arătam mai bine decât ea, asta o enerva, însă ea avea atuurile ei cu care compensa personalitatea cam excentrică, greu de înțeles aici și greu de acceptat, mai ales de către băieți, care erau obișnuiți să umble ei după fete, nu fetele după ei. în tot cazul, mi s-a băgat pe sub piele și mi s-a strecurat în suflet atât de temeinic, încât eram convinsă că ține la mine și că suntem două prietene care ar face orice una pentru alta.

Culmea este că l-a păcălit și pe tata, care a primit-o cu dragă inimă să stea mai mult la noi. Dorina era obișnuită de mică să facă ce vrea, iar părinții ei se învățaseră, ca să zic așa, cu felul ei de a fi și o lăsau în plata Domnului. Tata îi suna și îi asigura că e la noi și e bine, așa că erau liniștiți. Cât lipsea ea de acasă, măcar aveau liniște și nu-i mai șicana cu toate pretențiile ei absurde. Ca să nu vă mai spun că, ori de câte ori nu-i convenea ceva, îi amenința că fuge la fratele ei.

INTERVIU. „Nicolae Ciucă? Eu nu cred că putem vorbi de o persoană autonomă care răspunde la acest nume”
Recomandări
INTERVIU. „Nicolae Ciucă? Eu nu cred că putem vorbi de o persoană autonomă care răspunde la acest nume”

Dorina știa să se facă utilă, îi sărea în ajutor tatei la tot felul de treburi gospodărești, iar el era foarte încântat. De câteva ori, am avut chiar impresia că-i face ochi dulci, dar am preferat să-mi spun că e rodul imaginației mele. Numai că vecina noastră, cea despre care v-am spus că tânjea după tata – care, între noi fie vorba, e un bărbat bine și bun să-l pui la rană, poate fi o partidă pentru oricine -, m-a luat într-o zi deoparte și m-a întrebat:

— Tu știi că prietena asta a ta i-a pus gând rău lui taică-tău? Nu că mi-ar păsa, dar o să-i sucească mințile și îi distruge viața, ascultă la mine, le știu bine pe podoabele astea. E arzoaică rău! Ai grijă, el n-a mai avut de-a face cu nicio femeie de când biata maică-ta… s-a dus. O să-l facă praf, fă ceva, convinge-o să-l lase în pace. Nu e de nasul ei. Vrea doar să se joace cu el.

M-am uitat cam chiorâș la vecina, dar spusele ei mi-au confirmat unele bănuieli și lucruri pe care le observasem și eu. în ultima vreme, tata era mult mai vesel, mereu pus pe glume, ceea ce nu-i era defel în obicei. Era limpede că voia să-i fie pe plac Dorinei. Se pierdea tot când era ea de față. Nici nu știam cum să vorbesc cu el, nu voiam să-l jignesc. Iar ei dacă i-aș fi spus ceva, ar fi negat. Doar nu era fraieră să recunoască. De ce-o făcea? Ca să-și demonstreze că poate face orice-și propune, că nimeni nu-i poate rezista. Iar tata s-a întâmplat să-i fie mai la îndemână. Tata abia împlinise 40 de ani, era delicat, înalt și subțire, avea niște mâini foarte frumoase, ca de pianist, ochii lui erau gri-cenușiu și se schimbau în funcție de lumină și de soare. Avea părul grizonant, albise imediat după moartea mamei, dar acesta îi dădea un aer distins, nu-l îmbătrânea. Era îngrijit, curat, atent cu femeile, politicos, un tip de modă veche în privința relațiilor cu sexul frumos. Pentru el, orice femeie e frumoasă în felul ei. De ziua lui, l-am rugat să rămânem numai noi doi, să găsim un pretext oarecare să scăpăm de Dorina. Cred că și-a dat seama că bănuiesc ceva și mi-a îndeplinit dorința. Nu știu ce i-a spus, dar în ziua aceea s-a dus acasă. Am ieșit amândoi, puși la patru ace, și ne-am dus la restaurantul unui prieten de-al lui, care ne pregătise un meniu deosebit și care, la desert, ne-a surprins cu un tort senzațional, așa că i-am cântat și „La mulți ani!”. într-un cuvânt, ne-am simțit foarte bine. Eu i-am făcut cadou un album cu poze în care eram noi trei: mama, el și cu mine. Scrisesem câte un mic text sub fiecare fotografie. A plâns în timp ce-l răsfoia. — Mă simt vinovat față de tine, mi-a spus într-un târziu. Fata asta mi s-a băgat în suflet, știi cum sunt eu, n-am putut s-o refuz, n-am vrut s-o jignesc. La început, nici nu mi-a spus că e minoră, iar când n-am mai vrut s-o fac, m-a amenințat că face plângere la Poliție că am violat-o. E o pacoste, ar trebui să scapi cumva de ea. îți va face numai rău, dacă o lași să stea în preajma ta.

„O să fac o crimă în patru ore”. Autoritățile au ignorat semnele radicalizării adolescentului german care a ucis o pensionară la Mediaș.  INVESTIGAȚIE LIBERTATEA-DER SPIEGEL
Recomandări
„O să fac o crimă în patru ore”. Autoritățile au ignorat semnele radicalizării adolescentului german care a ucis o pensionară la Mediaș. INVESTIGAȚIE LIBERTATEA-DER SPIEGEL

— Să înțeleg că te-ai culcat cu ea?

— Da.

— La noi în casă, în patul… mamei? Te-a mințit. A împlinit deja 18 ani, i-a împlinit înaintea mea. Ea când spune majoră se referă la majoratul din America, la 21 de ani. Aș vrea să n-o mai văd niciodată. Trebuie să scăpăm cumva deea!

— E foarte răzbunătoare. Ar fi mai bine s-o lăsăm să plece de bunăvoie, să pară că a fost ideea ei. Cred că, după ce terminați clasa a Xll-a, o să-și vadă de drumul ei.

Tata a avut dreptate. Dorina ne-a lăsat baltă după bacalaureat. Părinții ei au înscris-o la o facultate particulară și acolo s-a încurcat încă de la început cu unul dintre profesori. Tipic pentru ea. Nu știu ce-a făcut, ce n-a făcut, dar l-a convins pe tip să divorțeze și să se însoare cu ea. Nefericitul și-a lăsat soția după o căsnicie de mai bine de 20 de ani, copiii lui erau cu un an, doi mai mici decât Dorina. I-a cumpărat o casă, mașină, numai el știe de unde avea atâția bani, dar asta a atras-o în primul rând pe Dorina la el. Pentru că nu era nici atrăgător, nici de viață, era un biet chelios, cu burtă, măgulit că o fată de vârsta ei i-a acordat atenție. Tata era Făt-Frumos pe lângă el. Culmea este că Dorina ne-a invitat pe amândoi la nuntă. Tata m-a rugat însă să nu mă supăr și a preferat să-și petreacă timpul cu vecina, care, în sfârșit, reușise să-i intre în grații. Nu era mare lucru de capul ei, dar ținea mult la el și ar fi făcut orice pentru el.

INTERVIU Atac dur și la Euroins, și la ASF. „Euroins și-a devoalat metodele, involuntar, chiar în conferința de presă pe care apoi au șters-o. Iar cei din ASF ori au fost fraieri, ori au fost înțeleși cu Euroins”
Recomandări
INTERVIU Atac dur și la Euroins, și la ASF. „Euroins și-a devoalat metodele, involuntar, chiar în conferința de presă pe care apoi au șters-o. Iar cei din ASF ori au fost fraieri, ori au fost înțeleși cu Euroins”

Eu eram deja prietenă cu Laurențiu. Tata îl plăcea, era un băiat așa cum visa el să fie soțul meu: mă iubea, de fapt, mă adora, era muncitor și voia să-mi asigure un trai decent, era familist și-și dorea copii. La drept vorbind, tata abia aștepta să-l anunț că ne căsătorim. Eu însă nu mă prea grăbeam. Eram mult prea tânără, voiam să simt și eu gustul studenției, voiam să mergem în excursii, să văd și eu lumea. Nu mă simțeam pregătită să devin soție și mamă la nici 20 de ani. Eu și Laur eram tot timpul împreună, eram deja un cuplu, doar că nu eram căsătoriți.

La nuntă, când am ajuns să facem prezentările și Dorina ni l-a prezentat pe soțul ei, iar eu i l-am prezentat pe Laur, am simțit din felul în care l-a privit pe Laur că l-a plăcut. N-avea însă niciun rost să-mi fac probleme, doar ea tocmai se mărita. După nuntă însă, Dorina a ținut morțiș să reluăm legătura, să ne vedem mai des, ne invita tot timpul pe la ei, uneori doar pe mine, și-mi povestea cât de mult o plictisește Tudor, îmi spunea ce greșeală cumplită a făcut măritându-se cu el și că nu se vede rezistând prea mult în colivia lui de aur.

— ție pot să-ți spun, l-am înșelat deja, încă dinainte de nuntă. Are un frate foarte mișto, mai tânăr decât el și cu totul altfel. Păcat că nu l-am cunoscut pe Radu înainte, nu mi-aș mai fi pierdut timpul cu Tudor.

— Cum poți să-i faci așa ceva? Te iubește! și tocmai cu fratele lui!

— Așa a fost să fie! Frate-său e cam ca mine. E însurat cu una pe care o ține de paravan, părinții ei sunt plini de bani, iar el își face de cap cu cine poate. Trebuie să recunoști că eu sunt, într-un fel, mai corectă, m-am gândit să divorțez, nu vreau să stau cu el și să trăiesc cu alți bărbați. Frate-său are și copii, e total lipsit de scrupule. Culmea știi care este? Că susține că-și iubește nevasta. Nu l-am contrazis, și eu simt ceva pentru Tudor, dar e mai degrabă un fel de milă amestecată cu… silă. Trebuia să i-l las nevesti-sii, se potriveau de minune. Mai că m-aș duce la ea s-o rog să-l primească înapoi.

— Ești cinică, Dorina!

— Ce vorbești? ție îți dă mâna să faci pe sfânta. Ești frumoasă, toți visează să te aibă în patul lor. Eu a trebuit întotdeauna să fiu cea care face primul pas. Habar n-ai ce degradant e pentru o femeie. Niciunul dintre bărbații cu care m-am culcat nu mi-a spus că sunt frumoasă. Nici măcar Tudor. îmi spune că sunt nostimă, că am sâni frumoși, picioare frumoase, dar nu că sunt frumoasă, cea mai frumoasă femeie din lume.

— De ce e atât de importantă pentru tine frumusețea? Oricum poți avea orice bărbat îți dorești. Nu cred să-ți fi rezistat vreunul. N-am dreptate?

— Hai să punem un pariu! Ce zici? De fapt, tu mi-ai dat ideea. Să punem pariu că-l bag în patul meu și pe logodnicul tău. Te prinzi? Eu, una, cred că nu va ceda, dar aș vrea totuși să încerc. Ce zici?

— Cred că ai întrecut măsura! Nu se glumește cu așa ceva. Eu și Laur vrem să ne căsătorim. Suntem un cuplu. ÎI iubesc și mă iubește. Nu ne batem joc unul de altul. Te rog să încetezi cu prostiile! Sau vrei să-ți aduc aminte ce i-ai făcut tatei?

— Dacă taică-tău n-ar fi vrut și el, nu s-ar fi culcat cu mine. Era prea stătut!

— Ești vulgară și josnică! Cred că ar fi mai bine să punem punct relației noastre. Suntem prea diferite. știu că mă consideri o ființă banală, o oarecare, și poate că ai dreptate. Asta sunt și tot ce îmi doresc e o viață obișnuită. ție îți place să-ți bați joc de oameni.

Am încetat s-o mai sun din ziua aceea și nici nu m-am mai dus s-o văd. Am știut însă în sinea mea că nu va renunța cu una, cu două la pariul pe care l-a pus cu ea însăși. Nimic n-o incita mai mult decât să-și dovedească ei însăși că poate face tot ce vrea și poate avea la picioare orice bărbat, indiferent prin ce mijloace.

A trecut un an de zile de atunci și nimic nu părea să se fi schimbat în relația mea cu Laur. Era la fel de grijuliu și tandru cu mine, mă răsfăța tot timpul, lucra deja și strângea bani pentru casa pe care plănuia s-o construiască, împreună cu fratele lui, care era arhitect.

în vara aceea, am plecat într-o excursie prin Europa. El și fratele lui au făcut itinerarul și au ales cele mai frumoase locuri. Au rezervat camere la hoteluri mai accesibile sau la pensiuni, iar când ne-au arătat planul mie și prietenei lui Adrian, am sărit în sus de bucurie. Cu toții eram foarte încântați, mai puțin Laur. Practic, el pusese totul la cale, a lui fusese ideea și, cu cât se apropia ziua plecării, cu atât părea mai tăcut și mai prost dispus. Până la urmă, n-am mai putut suporta tăcerea lui și l-am întrebat ce s-a întâmplat.

— Ai să mă urăști și n-ai să vrei să mă mai vezi, dacă-ți spun. Am făcut ceva oribil, mi-e silă de mine.

— Spune-mi, ce poate fi atât de oribil?

— Ai să mă urăști, nici n-ai să vrei să mă mai vezi, crede-mă!

— Bine, bine, lasă-mă pe mine să decid.

— Te-am înșelat. și asta n-ar fi nimic, dar te-am înșelat cu Dorina. și asta nu e tot. Dorina așteaptă un copil, vrea să divorțeze de bărbatul ei și să se mărite cu mine. Iar după ce ne căsătorim, vrea să plecăm la fratele ei, la Los Angeles.

Uitasem de pariul Dorinei, iar Laur știuse să se ascundă de mine atât de bine, încât nu mi-a dat nimic de bănuit. Ce-ar mai fi de spus? Dorina obținuse din nou ce-și pusese în mine. Cu orice preț! De fapt, nici nu mai eram prietene, așa că n-o puteam acuza că…

știți cum se spune: „Păzește-mă, Doamne, de prieteni, că de dușmani mă păzesc singur”. Iată că eu am dat greș, n-am fost destul de vigilentă! Un singur lucru mă consolează: Laur va avea soția pe care o merită!

Povestea de viață prezentată în acest material este ficțională. Unele întâmplări sunt inspirate din viața reală, dar numele personajelor și anumite aspecte au fost modificate.
Pentru cine a părăsit-o Ilie Dumitrescu pe Nela, mama primilor 2 copii: „Semăna cu Monica Belucci, i-a dat un tablou de Grigorescu”
GSP.RO
Pentru cine a părăsit-o Ilie Dumitrescu pe Nela, mama primilor 2 copii: „Semăna cu Monica Belucci, i-a dat un tablou de Grigorescu”
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Carmen Iohannis, criticată pentru ultima apariţie! Obiectul care ar fi făcut-o de râs pe Prima Doamnă: 'Când dai cu mătura...
Playtech.ro
Carmen Iohannis, criticată pentru ultima apariţie! Obiectul care ar fi făcut-o de râs pe Prima Doamnă: 'Când dai cu mătura...
Cazul bizar al unui bărbat a cărui piele s-a făcut albastră după un gest banal. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Paul
Viva.ro
Cazul bizar al unui bărbat a cărui piele s-a făcut albastră după un gest banal. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Paul
Staţiunea din România cu "ape miraculoase", ce atrăgea mii de turişti înainte de Revoluţie, are un destin tragic. "Am ajuns aici şi am plâns"
Observatornews.ro
Staţiunea din România cu "ape miraculoase", ce atrăgea mii de turişti înainte de Revoluţie, are un destin tragic. "Am ajuns aici şi am plâns"
Doi frați, de 7 și 9 ani, găsiți sugrumați în dormitor. Cadavrul mamei lor a fost descoperit în aceeași casă, în Londra. Cazul a șocat o comunitate întreagă
Știrileprotv.ro
Doi frați, de 7 și 9 ani, găsiți sugrumați în dormitor. Cadavrul mamei lor a fost descoperit în aceeași casă, în Londra. Cazul a șocat o comunitate întreagă
Sărbătoare cu cruce roșie, 25 martie: Buna Vestire 2023. Ce trebuie să ai pe masă ca să-ți meargă bine
FANATIK.RO
Sărbătoare cu cruce roșie, 25 martie: Buna Vestire 2023. Ce trebuie să ai pe masă ca să-ți meargă bine
Ce se întâmplă în camerele de la etaj la palatul lui Becali. Dragomir, şocat când a descoperit: ”Dacă mint cu ceva, să-mi faceţi ce vreţi”
Orangesport.ro
Ce se întâmplă în camerele de la etaj la palatul lui Becali. Dragomir, şocat când a descoperit: ”Dacă mint cu ceva, să-mi faceţi ce vreţi”
'Un copil nu trebuie să mai crească neapărat într-o familie'. Andreea Antonescu a spus adevărul despre despărțirea de iubitul ei
Unica.ro
'Un copil nu trebuie să mai crească neapărat într-o familie'. Andreea Antonescu a spus adevărul despre despărțirea de iubitul ei
Horoscop 24 martie 2023. Gemenii sunt cuprinși de un neastâmpăr pe care nu-l pot controla, de obicei, pentru că îl consideră productiv
HOROSCOP
Horoscop 24 martie 2023. Gemenii sunt cuprinși de un neastâmpăr pe care nu-l pot controla, de obicei, pentru că îl consideră productiv
Noutăți de la UBER!
PUBLICITATE
Noutăți de la UBER!