Mergi direct la conținut »
Pelerinaj încărcat de spiritualitate la Mănăstirea Prislop, cu numai 199 lei! (PUBLICITATE)
Cultură și Vacanțe Libertatea > Lifestyle > Cultură și Vacanțe > Pelerinaj încărcat de spiritualitate la Mănăstirea Prislop, cu numai 199 lei! (PUBLICITATE)

Pelerinaj încărcat de spiritualitate la Mănăstirea Prislop, cu numai 199 lei! (PUBLICITATE)

Frumuseți naturale, istorice, culturale sau religioase, iată la ce te poți aștepta atunci când pornești în explorarea ținuturilor românești. Descoperă câteva dintre cele mai importante lăcașuri de cult din zona centrală a țării, într-un circuit ce îți umple sufletul de liniște și împăcare, cu opriri și în orașe splendide precum Sibiu sau Târgu Jiu.

Rezervă acum circuitul tip pelerinaj la Mănăstirea Prislop, de la Europa Travel cu numai 199 lei/persoană și descoperă pe traseul tău cele mai pitorești locuri precum Valea Oltului sau Defileul Jiului, și obiective încărcată de spiritualitate.

Pe urmele Părintelui Arsenie Boca

Itinerariul propus de Europa Travel îți poartă pașii mai întâi spre una dintre cele mai importante mănăstiri ale țării, Cozia, amplasată într-ul colț de natură fermecător pe malul râului Olt, în orașul Călimănești. Ctitorie a domnitorului Mircea cel Bătrân, din secolul XIX, mănăstirea ce poartă hramul Sfintei Treimi poartă amprenta și altor domnitori care au renovat-o de-a lungul timpului, precum Neagoe Basarab sau Constantin Brâncovenu.

În Sibiu, te poți bucura pe îndelete de o plimbare prin centrul vechi și un popas la Catedrala Mitropolitană, construită între anii 1902 și 1906 pe locul unei vechi biserici grecești. Vei putea admira caracteristicile unei biserici bizantine, în care cunoscătorii vor distinge asemănările cu Catedrala Sfânta Sofia din Constantinopol, fiind o copie redusă a acesteia.

Într-un cadru natural spectaculos, în sufletul pădurii, te așteaptă mult-apreciata Mănăstire Prislop, care a devenit în ultimii an o destinație de top pentru pelerinii români și nu numai. Vizitatorii sunt atrași nu doar de frumusețea arhitecturală a mănăstirii, ci și de mormântul Părintelui Arsenie Boca, ale cărui învățături sunt atât de apreciate. O altă atracție importantă din această zonă este și Peștera din stâncă a Sfântului Ioan de la Prislop, cunoscută sub denumirea de „Casa Sfântului”.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

Spiritualitate și spectacol al naturii

Străbate o regiune splendidă a României, Parcul Național Defileul Jiului, colorat în mai multe nuanțe de verde, pentru a ajunge la Mănăstirea Lainici, cu hramul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. De-a lungul timpului, acest edifiu de cult a trecut prin diverse încercări, fiind mereu renovată, pentru ca astăzi să poți admira minunatele picturi în stil bizantin și fațada de un alb imaculat. Aceasta, i-a adus și denumirea de „mireasa din Defilelul Jiului”.

O construcție deosebită din Țara Românească a secolului XVII este Mănăstirea Polovragi, cu hramul Adormirea Maicii Domnului, situată în apropiere de Cheile Oltețului. Tot aici vei putea vizita și Peștera Polovragi, impresionantă din punct de vedere geomorfologic, înconjurată de o vegetație de tip mediteranean.

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!
Recomandări

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!

În cele din urmă, te așteaptă un ultim popas la cea mai de seamă ctitorie a domnitorului Constantin Brâncoveanu, Mănăstirea Horezu, ce poartă hramului Sfinților Împărați Constantin și Elena. Vei regăsi aici elemente comune cu cele ale Mănăstirii Curtea de Argeș, cu o fațadă frumos decorată și o pictură murală extrem de valoroasă. În plus, această mănăstire este foarte apreciată și la nivel internațional, fiind inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO.

de Geanina Ichim

Sursa foto: flickr.com

Oferta Speciala Circuit-Pelerinaj Prislop – tarif: 199 lei/persoana, 1 noapte de cazare, transport autocar, vizite conform programului, insotitor de grup. Plecare din 04.05. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Close
Închide
  Close