Cuprins:
INGREDIENTE
- două ouă
- 80 grame zahăr
- 100 ml lapte
- 70 ml ulei
- 100 grame făină
- două lingurițe cacao
- o linguriță scorțișoară măcinată
- 1 pachet mix pentru turtă dulce (opțional)
- 1 dovlecel ras
- 100 grame ciocolată
- gem
- glazură de ciocolată (opțional)
MOD DE PREPARARE
Spălați un dovlecel de mărime medie. Curățați coaja. Dați-l pe răzătoare.
Într-un bol, bateți spumă ouăle, adăugând treptat zahărul. Când zahărul s-a dizovlat aproape complet și compoziția a ajuns la consistența dorită, adăugați 100 ml de lapte. Amestecați până se omogenizează, iar apoi adăugați 70 ml de ulei.
Cerneți făina și cacaoa. Adăugați zahărul, cu scorțișoara și praful de turtă dulce. Dacă nu aveți mix pentru turtă dulce, puteți adăuga alte condimente, de exemplu cuișoare rase, zahăr vanilat sau orice alt condiment, solid, după preferințe. Adăugați și un plic de praf de copt.
Amestecați ingredientele uscate, iar apoi adăugați-le ușor, în compoziția pregătită anterior, din ou, zahăr, lapte și ulei. Amestecați până se omogenizează. Adăugați dovlecelul ras și ciocolata rasă.
Ungeți o tavă de copt (25x35cm) cu unt și pudrați cu făină. Puneți aluatul în tavă și introduceți în cuptorul încălzit în prealabil la 170 de grade pentru 20-25 de minute. Prăjitura nu trebuie să fie uscată. Este gata când e ușor moale.
Ungeți prăjitura cu gemul preferat cât timp este caldă. Peste gem, puteți turna glazură de ciocolată.
Sursă foto: aktuality.sk
Costica2023 • 10.12.2023, 13:52
Combinare surprinzătoare, arome bogate, desert delicios, experiență inedită culinară