MENIU CAUTĂ
22 Dec. 2017 12:00

Previziuni astrologice pentru perioada 23 – 29 decembrie 2017. Venus va intra în zodia Capricornului

Distribuie

Berbec

În prima parte a zilei de 23 decembrie, Berbecii vor simți nevoia să facă ceva deosebit alături de prieteni: o petrecere, organizarea unui eveniment, o excursie, etc. Între 23 decembrie, după ora16:42′, și noaptea de 26 decembrie, efort de a se calma, după o perioadă de stres, nevoia de a alunga gândurile rele din mintea și sufletul lor; posibile clipe de melancolie sau disponibilitatea de a se cufunda în amintiri. În dimineața zilei de 25 decembrie, Venus va intra în Capricorn și va începe să atragă situații cât de cât favorabile nativilor, pe direcția casei a X-a; alături de Soare, Micul Benefic poate echilibra stresul cultivat de cei trei malefici reuniți în sectorul afirmării sociale și profesionale. Între 26 decembrie, după ora 02:27′, și dimineața zilei de 28 decembrie, etapă plină de energie și capacitate de mobilizare rapidă, eficiență și hărnicie dar și destule prilejuri de enervare. Berbecii pot avea reacții surprinzătoare pentru cei din jur. Între 28 decembrie, după ora 08:24′, și 29 decembrie, nu vor fi excluse destabilizările în plan bănesc, provocate, cel mai frecvent, de cheltuielile masive efectuate într-un cuantum mai mare decât în alte dăți. În alt plan, în ciuda acestei perioade relaxate de sărbători, Berbecii pot dezvolta stări de spirit generate de manevrele unor persoane din anturajul lor care încearcă să pună mâna pe un bun patrimonial care, de drept, li s-ar cuveni nativilor. Nota generală a săptămânii va fi dată de acumularea vibrațiilor astrale pe semnul Capricornului unde se vor întâlni patru planete alături de Luna Neagră, ceea ce va da o greutate specifică acestui sector pentru mai multe săptămâni de acum încolo în relația cu profesia, imaginea sau autoritatea socio-profesională. Mercur, revenit la mersul normal din 24 decembrie, le va da posibilitatea să „călătorească cu gândul” și să aibă o comunicare rapidă și interesantă cu cei aflați în străinătate (rude, prieteni, reprezentanți ai unor instituții).

Taur

În prima parte a zilei de 23 decembrie, posibile situații care pun la încercare rezistența și capacitatea Taurilor de a se abține și de a controla un eveniment care privește cariera lor. Între 23 decembrie, după ora16:42′, și noaptea de 26 decembrie, dorința de a se relaxa alături de prieteni; alți nativi pot căuta căldura afectivă și comuniunea sufletească a unor persoane pe care le admiră, în care au încredere și lângă care se pot bucura de valori pe care le împărtășesc împreună. O nuanță de prietenie se poate strecura în relațiile de parteneriat sau de colaborare cu unele persoane cu care se regăsesc pe aceiași „ lungime de undă” și la care descoperă un set de valori comune. În dimineața zilei de 25 decembrie Venus va intra în Capricorn, în casa a IX-a, a conștiinței superioare. Planeta micilor oportunități va acționa, pentru două-trei săptămâni, alături de Soare, pe direcția unor limpeziri interioare, a găsirii unor soluții la problemele majore de viață, la identificarea unor direcții de consolidare și dezvoltare a pregătirii lor profesionale. În cazuri individuale, unii pot opta pentru o stabilire în afara țării, pe termen lung sau definitiv, pe fondul implicării lor în activități solide, de durată ori după perioade de tatonare și încercare a diferitelor ipostaze de viață, dintre care, acum, pot alege cea mai convenabilă variantă pentru ei. Între 26 decembrie, după ora 02:27′, și dimineața zilei de 28 decembrie, frecvente motive de enervare, neliniște, agitație. Posibile momente de revoltă interioară care le provoacă insomnie. Între 28 decembrie, după ora 08:24′, și 29 decembrie, etapă a contradicțiilor cu partenerii de viață. În general, Taurii vor dezvolta o atitudine rigidă, autoritară în relațiile cu colegii de proiect, de afacere, cu partenerii de viață încercând să-și impună punctul de vedere și să-i controleze pe aceia. Casa a VII-a va lansa provocări destabilizatoare cărora nativii ar fi bine să le limiteze efectele colaterale.

Gemeni

În prima parte a zilei de 23 decembrie, moment al inspirației, al tendințelor originale de afirmare a personalității; dorință de a fi originali cu orice preț. Între 23 decembrie, după ora16:42′, și noaptea de 26 decembrie, perioadă agreabilă pentru persoanele care desfășoară activități cu publicul (actori, interpreți) sau care, într-un fel specific meseriei lor (profesori, avocați, ziariști), au o legătură cu grupurile mari de persoane. Gemenii pot primi de la aceștia mărturii de simpatie, solidaritate, apreciere, mulțumire, recunoștință, încredere. Alteori, ar putea fi vorba de premii, distincții, diplome de merit, onor. În dimineața zilei de 25 decembrie Venus va intra în Capricorn și va crea, din perspectiva casei a VIII-a (avantaje materiale și beneficii patrimoniale), situații favorabile unor câștiguri, aranjamente, soluții financiare dar într-un cuantum mai mic decât cel de care au nevoie pentru rezolvarea unei chestiuni (sponsorizări, finanțări, ajutoare sau burse) sau decât estimau. Între 26 decembrie, după ora 02:27′, și dimineața zilei de 28 decembrie, efervescență relațională dar și multe situații care nu evoluează așa cum planificaseră nativii: întâlniri cu prieteni care se contramandează, tensiuni între ei și unele persoane care se poartă, vorbesc sau acționează într-un fel deranjant pentru un Geamăn. De aici și riscul ca, Gemenii să aibă scurte schimburi de cuvinte, controverse sau divergențe de opinii cu aceștia, în ciuda atmosferei relaxate de sărbători. Între 28 decembrie, după ora 08:24′, și 29 decembrie, axa celor două case ale sănătății va fi ușor încărcată de stări organice care, dacă nu sunt explicabile printr-o afecțiune clară (răceală, gripă, infecție), vor fi doar ecoul tulburării stării lor de spirit. Mercur, revenit la mișcarea directă, va susține schimburilor utile și corecte de impresii, discuții pe marginea unui document ce va fi semnat până la jumătatea lunii ianuarie 2018.

Rac

În prima parte a zilei de 23 decembrie, posibilă decizie surprinzătoare sau hotărâre de ultim moment, decizie finală pe fondul unor probleme materiale ce trebuie rezolvate neapărat. Între 23 decembrie, după ora16:42′, și noaptea de 26 decembrie, gânduri marcate de dorința de a se rupe de contingent, de a evada într-un spațiu de confort spiritual, de a se bucura de sărbători, de valorile artei, de virtuțile tămăduitoare ale credinței. Detașare sau chiar refuz de a da curs obligațiilor curente ale vieții practice de fiecare zi. Pe 25 decembrie, Venus va intra în casa a VII-a și le va impune Racilor nevoia de a-și analiza atent relațiile parteneriale de orice fel și, în funcție de cadrul lor de viață actual, să le păstreze pe cele care le vor da siguranță și perspectivă de viitor. Dorința lor va fi, la propriu și la figurat, să facă lucruri „trainice”. Între 26 decembrie, după ora 02:27′, și dimineața zilei de 28 decembrie, nativii vor trebui să rămână lucizi, atenți, determinați și, poate chiar, intransigenți, în chestiunile importante care trebuie apărate într-un context conflictual deja declanșat sau care poate surveni, oricând, în sectorul casei a X-a a meseriei și autorități profesionale. Între 28 decembrie, după ora 08:24′, și 29 decembrie, axa celor două case ale sentimentelor va fi sursă de disconfort afectiv. Cel mai mult îi va solicita, în funcție de statutul social sau de realitatea lor biografică, o legătură sufletească, o prietenie, o poveste de dragoste. În dorința de a limpezi lucrurile, Racii se vor frământa cu ipoteze și analize în detaliu ale celor spuse sau făcute de cei apropiați sufletului lor. Nu vor fi străine de unii, clipele de gelozie, de revoltă, de regret, de enervare. Pentru persoanele al căror „cer de naștere” intră în armonie cu tranzitele acestei perioade, se poate anticipa o perioadă fertilă în planul creației artistice; interpreții vor da dovadă de forță de expresie, vigoare interioară, sensibilitate și voință de afirmare.

Leu

În prima parte a zilei de 23 decembrie, mici întâmplări, vești sau situații imprevizibile în legătură cu partenerii; conflicte iscate din senin între unul din soți și socrii acestuia. Între 23 decembrie, după ora16:42′, și noaptea de 26 decembrie, Leii pot primi daruri, cadouri, atenții care le vor face plăcere. În unele cazuri particulare, ei pot își pot lega speranța de o promisiune care li se face cu privire la un sprijin material. Discuții evazive cu cineva din familie cu privire la viitorul unui bun material, patrimonial, locativ sau funciar. În dimineața zilei de 25 decembrie, Venus va intra în Capricorn și se va alătura planetelor din casa sănătății, temperând, pentru două-trei săptămâni, simptomele supărătoare legate de fiziologia pielii, sistemului osos, de regimul mineralelor în organism și funcția vezicii biliare. Între 26 decembrie, după ora 02:27′, și dimineața zilei de 28 decembrie, motive de „ambalare”: fie Leii se vor entuziasma în legătură cu o idee, un proiect, o direcție de acțiune, fie se vor revolta și vor dori să combată o tendință contrară intereselor lor sau ale grupului din care face parte, alcătuit pe baza unor scopuri comune de viață și activitate socială sau profesională. Își vor mobiliza resursele interne și vor scoate la iveală soluții practice, strategii, premize ale unei discuții lămuritoare. În această implicare combativă într-un conflict de idei, ei vor fi susținuți de Mercur, revenit din 24 decembrie, la mersul direct, care va alcătui, împreună cu Uranus în tranzit și Soarele nativilor un trigon regal, întreaga săptămână. Între 28 decembrie, după ora 08:24′, și 29 decembrie, posibile tensiuni în familie survenite pe fondul constrângerilor ce decurg din viața publică și obligațiile profesionale ale nativilor. Leii nu trebuie să facă promisiuni, cu atât mai puțin acte, care presupun înstrăinarea unui bun patrimonial; nici achiziția unei case sau a unui teren nu este indicată, acum.

Fecioară

În prima parte a zilei de 23 decembrie, posibile evenimente neprevăzute la locul de muncă și fluctuații ale stării de sănătate. Între 23 decembrie, după ora16:42′, și noaptea de 26 decembrie, Fecioarele vor nutri dorința de a liniști spiritele agitate în ultima vreme în familie, în grupul de colaboratori cu care lucrează, între ei și rivali, oponenți sau părțile cu care se află în litigiu. Unora, acest efort le va reuși grație abilității cu care vor ști să conducă discuția și a felului în care vor ști să speculeze niște informații„speciale” (secrete, laturi ascunse ale fiecăruia) care le vor permite să-l abordeze pe respectivul preopinent dintr-o altă perspectivă, cu multă degajare. Dacă nu au maturitatea necesară și nu sunt siguri pe ei, atunci cei născuți în Fecioară este bine să se abțină de la astfel de inițiative: doar cu intimidarea nu vor reuși nimic. În dimineața zilei de 25 decembrie, Venus va intra în Capricorn și va permite, pentru două-trei săptămâni, o detașare de emoții și trăiri confuze, ceea ce îi va conduce la o plasare lor cât mai obiectivă și corectă, ori de câte ori vor dori să ia atitudine față de derapajele afective ale partenerilor de suflet sau ale copiilor. În postură de părinți, cei născuți în Fecioară vor deveni autoritari și destul de inflexibili, instaurând ordinea și respectul cuvenit unor activități necesare (școlaritate, responsabilități familiale, grijă față de propria persoană, respectarea unor norme de viață). Între 26 decembrie, după ora 02:27′, și dimineața zilei de 28 decembrie, surprize bănești provocate de „figurile” pe care le fac unii cunoscuți care nu sunt serioși, onești sau de cuvânt. Între 28 decembrie, după ora 08:24′, și 29 decembrie, dialoguri care scot la iveală adevăruri incomode, provocări nedemne, acuzații și atacuri verbale formulate pe persoane mai mult sau mai puțin cunoscute. Risc de pierderi și pagube. Deplasările sau excursiile pot fi marcate de evenimente care enervează, indispun sau alarmează.

Citește previziunile pe pagina Horoscop Urania.

Citește mai multe despre Urania și Previziuni pe Libertatea.

Comentarii