Ionela Băran – atunci când oțelul se transformă în aur

Uneori, chiar și cu toată dragostea familiei și suportul celor din jur nu este simplu să devii un sportiv de performanță. Dar ce se întâmplă când dorința există, dar cadrul familial definit prin lipsuri la tot pasul și nevoi veșnic nesatisfăcute, întârzie și mai mult startul copiilor cu potențial? În toate colțurile țări există sute, poate chiar mii de copii care vor, dar viața le spune nu. Lucrul pe care cu toții îl au în comun este ambiția, iar ceea ce i-ar putea ajuta să-și depășească condiția și să-și urmeze visurile este bunăvoința cuiva de a-i crește campioni. LaProvinica rescrie istorii, iar povestea de astăzi este despre Ionela Băran – alchimista care transformă oțelul în aur, a cărei experiență o puteți descoperi în filmul de mai jos.

Link video

Cine s-ar fi gândit că sportul poate însemna și alchimie? Cu tehnicile judo de exemplu, o artă născută pe tărâmuri îndepărtate, Ionela Băran, o fetiță săracă din România transformă fiare ruginite în aur la campionatele balcanice și cupele internaționale.

Înaite de a călca pragul gospodăriei familiei Băran realizezi că singurul mod în care poți descrie casa este sărăcie. O sărăcie lucie infiltrată în zidurile care stau să cadă; Ea este acompaniată de nevoi veșnic nesatisfăcute care se strecoară pe sub ulucile gardului șubred și cu care membrii familiei se trezesc de dimineață, se așează la masă, le poartă în spinare cât e ziua de lungă, iar seara înainte de culcare, le iau cu ei în așternuturi.

Dar nu sărăcia este cea mai mare problemă a familiei Băran. Așa cum spune și Mihai Voinea, cel care o îndrumă către glorie pe Ionela din sala de antrenament a clubului CS Universitatea Craiova, condiția materială precară este pentru majoritatea copiilor cu potențial de campioni, motivația de a merge mai departe. Mai mult decât din cauza sărăciei, ochii mamei Ionelei se umplu de lacrimi când povestește de problemele de sănătate ale fetiței.

În dărăpănăturile din cartierul Craiovița unde ai impresia că timpul s-a oprit în loc într-o epocă în care civilizația avea alte standarde, este greu să găsești banii necesari pentru alimente hrănitoare, haine de antrenament și în primul rând, tratamente medicale cu ajutorul cărora Ionela să poată trece peste boală. Dar chiar și așa, pe tatami fata se transformă într-un sportiv fără pereche și demonstrează lumii că merită o altă soartă și totodată sprijinul nostru pentru a putea ajunge o campioană mondială.

Dupa ce s-a lasat de fotbal, lui Ciprian i-a venit o idee incredibila. In 8 luni a devenit celebru, nimeni nu s-a mai gandit la asta
GSP.RO

Dupa ce s-a lasat de fotbal, lui Ciprian i-a venit o idee incredibila. In 8 luni a devenit celebru, nimeni nu s-a mai gandit la asta

Horoscop 21 noiembrie 2019. Capricornii au tendința să fie mai duri cu cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 21 noiembrie 2019. Capricornii au tendința să fie mai duri cu cei din jur