Veștile nu sunt bune nici pentru cei care nu mănâncă pește, fiindcă aceste particule pot ajunge și în alte alimente cum ar fi banala sare de mare. Un kilogram de sare poate conține 600 de astfel de microplastice, conform independent.co.uk. Asta înseamnă că la un consum mediu de 5g de sare pe zi, un om înghite 3 microplastice zilnic doar din această sursă.
Cercetătorii au descoperit microplastice chiar și în ficatul peștilor, ceea ce sugerează că particulele nu rămân în sistemul lor digestiv, ci se pot transfera din țesuturile digestive către alte părți ale corpului lor. Astfel că o porție de pește oceanic la conservă, de pildă, poate conține până la 5 particule microplastice.
Riscul de a ingera astfel de bucăți de microplastice nu este legat doar de consumul de alimente care provin din ocean. Un studiu recent a descoperit în medie câte 10 particule microplastice în pipotele unor găini de grădină crescute în Mexico. 

Apa îmbuteliată – cea mai mare sursă de particule microplastice
Însă cea mai mare sursă de microplastice rămâne apa îmbuteliată. Cercetătorii au dezvăluit că fiecare litru de apă îmbuteliată în sticle de plastic de unică folosință conține între 2 și 44 de particule de plastic invizibile, provenite chiar din ambalajul apei. Soluția este chiar renunțarea la aceste PET-uri cu efecte dezastruoase pentru sănătatea noastră și a mediului înconjurător.

Dacă nu ai încredere în puritatea apei de la robinet, folosește un sistem BRITA de filtrare a apei. Indiferent dacă alegi o cană sau o carafă filtrantă sau îți este mai comod să instalezi un sistem OnTap direct pe robinet, te vei bucura de o apă curată și cu gust autentic. Filtrele BRITA reduc semnificativ concentrația de calcar din apă, dăunător aparatelor tale electrocasnice, dar și cantitatea de metale precum plumb și cupru care se transferă în apă de pe țevi și conducte. BRITA reduce și gustul și mirosul de clor și elimină impuritățile.
Înlătură pericolul microplasticelor din PET-urile de apă cumpărate zilnic de la magazin și folosește o metodă ecologică și economică de a bea apă. Spre deosebire de sticlele de plastic atât de greu degradabile, produsele BRITA se utilizează pe termen lung, fiind necesară doar schimbarea periodică a filtrelor sau cartușelor filtrante, care sunt 100% reciclabile. Filtrul este fabricat din materie primă naturală, generată din coajă de nucă de cocos, în timp ce restul cartușului ajunge înapoi la fabrica BRITA din Germania unde este reciclat sau refolosit. Tot ce trebuie tu să faci este să returnezi cartușele filtrante la orice magazin KitchenShop. Poate părea un gest mic, dar reprezintă o contribuție reală la rezolvarea problemei poluării cu plastic. 

Schimbările mari încep cu gesturi mici. Folosește un sistem de filtrare BRITA și poți economisi până la 1500 de sticle de plastic pe an. 1500 de PET-uri care nu mai ajung în oceane, în stomacul viețuitoarelor sau în mâncarea pe care o consumăm. Filtrează apa potabilă, de la robinet, și protejează sănătatea ta și a familiei tale.

Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"
GSP.RO

Ilie Dumitrescu a avut o aventura cu o femeie maritata. A spus cine este: "Omul m-a sunat și mi-a spus: «Am o familie și te rog să încetezi»"

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre
HOROSCOP

Horoscop 21 ianuarie 2020. Peștii se găsesc dominați de gânduri negre