Mergi direct la conținut »
(Publicitate) Cum alegi cel mai bun fotoliu pentru bebe
Lifestyle Libertatea > Lifestyle > (Publicitate) Cum alegi cel mai bun fotoliu pentru bebe

(Publicitate) Cum alegi cel mai bun fotoliu pentru bebe

Fotoliile sunt piese care cresc siguranța bebelușilor și în același timp asigură zone de distracție și exploatare deosebite. Totuși ca acestea să își îndeplinească scopurile trebuie să fie corect alese. Iată o serie de aspecte ce trebuie urmărite când vine vorba de achiziționarea unui fotoliu bebe

Dimensiune – trebuie ales modelul potrivit în funcție de vârsta bebelușului, unul prea mare ar putea afecta echilibrul și poziția de ședere a celui mic, pe când un model prea mic ar putea duce la răsturnări și accidentări neplăcute.

Siguranță – cele mai multe dintre fotoliile pentru bebeluși au elemente de siguranță suplimentare. Cei mici pot fi lăsați în astfel de corpuri fără a există risc de accidentare. Spătarul înălțat și centura de siguranță sunt două elemente ce trebuie atent analizate înainte de a achiziționa un astfel de obiect.

Ergonomie – un fotoliu ergonomic oferă celui mic un spațiu plăcut de petrecere a timpului, deci trebuie să se acorde un plus de atenție formei, cu cât susține spatele mai bine și oferă stare de încredere bebelușului, cu atât va fi mai apreciat. Fotoliile cu aspect de colac pot fi folosite de la vârstă de 6 luni, imediat ce bebelușul capătă echilibru și poate sta în șezut, în plus este un instrument care îi conferă celui mic încredere și echilibru, de aceea poate deveni locul de joacă preferat.

Materiale – când vine vorba de bebeluși, toate materialele și finisajele sunt extrem de importante. Fibrele folosite trebuie să fie prietenoase și să nu producă alergii. Acestea trebuie să fie moi și plăcute la atingere, să ofere senzații plăcute de moale și catifelat. Dacă ai descoperit materialul perfect este important să acorzi un plus de atenție și finisajelor. Fotoliul pentru bebeluși trebuie să fie perfect executat, să nu dețină porțiuni ascuțite, ațe lăsate neglijent sau elemente detașabile de mici dimensiuni. Dacă acorzi suficientă importantă acestor aspecte bebelușul se poate juca în siguranță.

Ministrul Sănătății i-o retează lui Firea: ”Nu voi semna testarea celor 10.000 de bucureșteni. S-ar folosi aceeași aparatură de analiză de la Balș”
Recomandări

Ministrul Sănătății i-o retează lui Firea: ”Nu voi semna testarea celor 10.000 de bucureșteni. S-ar folosi aceeași aparatură de analiză de la Balș”

 

Culoare – modele pentru bebeluși trebuie să aibă culori vibrante, atractive care să captive privirile celor mici. Nuanțele intense de roșu, albastru, galben, verde, portocaliu și roz atrag și fascinează privirile celor mici. Asocierile cromatice inedite sunt și ele atractive și crează senzație de energie și bine prichindeilor.

Accesorizare – cele mai multe dintre fotoliile pentru bebeluși existente pe piață sunt și centre de joacă captivante. Sunt prevăzute cu elemente de prindere, cu accesorii sonore sau cu detalii care să dezvolte motricitatea. Fotoliile bebelușilor au forme de animale, păsări sau personaje de desene animate și sunt prevăzute cu urechi supradimensionate, năsucuri voluminoase sau ochișori gata de explorat. Altele sunt prevăzute cu instrumente detașabile de prindere sau cu elemente care reproduc sunete de păsări și animale, și contribuie la dezvoltarea sănătoasă a celor mici.

Fotoliile bebelușilor nu sunt simple corpuri de mobilier ci ustensile de joacă cu grad ridicat de siguranță. Corect ales acest instrument poate deveni jucăria preferată pentru bebeluși!

Close
Închide
  Close