Conceptul de leagăn a luat cu timpul avânt, iar astăzi se găsește pe piață o gamă extrem de variată de obiecte care au ca scop nu numai balansarea ușoară a utilizatorului, ci și oferirea unor momente plăcute de relaxare.
În acest sens, ai posibilitatea de a alege din numeroasele modele de balansoare care sunt puse la dispoziția ta în magazinele online: leagăne suspendate, scaune agățate, balansoare tip fotoliu, balansoare de grădină cu trei sau patru locuri etc. Însă din atâtea modele care îți sunt puse la dispoziție este posibil să ajungi în situația dificilă de a face o alegere potrivită. Așadar, ai nevoie de câteva indicații în funcție de care să faci alegerea potrivită. Iată care sunt aspectele de care ar fi bine să ții cont în acest sens.
Alege materialul potrivit pentru nevoile tale
Balansoarele pentru grădină pot fi realizate din metal, din plastic, din lemn sau dintr-o combinație a acestor materiale. Plasticul este cel mai puțin costisitor material atunci când vine vorba de realizarea balansoarelor, însă trebuie să ții cont că este și cel mai puțin durabil și nu este cea mai ecologică variantă. Lemnul este un material atemporal pe care îl poți integra cu ușurință în orice cadru creat. Un balansoar din lemn poate completa mobilierul de grădină și poate oferi grădinii fie un aspect elegant, fie unul mai clasic, în funcție de modelul ales. Nu uita de durabilitatea în timp a lemnului și de aspectul natural pe care îl oferă. Balansoarele metalice sunt disponibile pe scară largă și sunt destul de ușor de integrat în majoritatea decorurilor de grădină, având în același timp calitatea de a fi extrem de rezistente în timp. Cu toate acestea, au nevoie de anumite acțiuni de întreținere: vopsit, ungere, chiar reparații minore.
De ce spațiu dispun pentru plasarea balansoarului?
Un balansoar are nevoie de suficient spațiu în jur. Dacă ești îngrijorat de faptul că diversele elemente din grădină te încurcă în vederea plasării balansoaruluim alege unul cu o rază de oscilare redusă. Poți aproxima acest lucru pe baza designului pe care îl are balansoarul ales. De regulă, cele care sunt prevăzute cu cadru de susținere tind să aibă o rază de oscilare mai mică decât cele pe care le poți agăța de alte structuri.
Ce aspect vrei să aibă grădina ta?
Spațiul de relaxare pe care vrei să îl creezi ai vrea să aibă un aspect casual sau unul elegant? Să fie modern sau mai degrabă clasic? Balansoarul să aibă sau să nu aibă baldachin? Cu lanțuri de susținere pentru a-l agăța de un copac sau cu bară metalică de susținere? Nu există o alegere greșită din acest punct de vedere, ci doar o mulțime de opțiuni din care o poți alege pe cea care ți se potrivește cel mai bine. Așadar, fă-ți o idee despre cum ai vrea să arate colțul tău de relaxare și în felul acesta vei ști cum va arăta și balansoarul potrivit. De multe ori, nu poți găsi elementul potrivit decât dacă explorezi mai multe opțiuni. Poate că acesta este și cazul alegerii unui balansoar pentru grădina ta.