Din puterea exemplului se naște admirația, iar asta ne face să vrem să fim parte din categoria oamenilor care fac bine și să dăm ceea ce primim mai departe”, așa vorbește despre munca lui regizorul Tedy Necula. Pentru el, starea de izolare a însemnat de două ori mai multă muncă decât de obicei, pentru că împreună cu colegii săi și-a dorit să ajute cât mai mulți oameni să “livreze” inspirație. 

Regizorul a realizat în aceste săptămâni filme inspiraționale pentru cei aflați în linia întâi. Și-a pus semnătura pe mesajul transmis de medicii de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, când aceștia aveau nevoie urgentă de donații pentru a achiziționa echipamente pentru spital. De altfel, realizarea acestui film a reprezentat o premieră, chiar și pentru Tedy, pentru că, din cauza stării de urgență, el nu a putut să ia parte la filmări, așa cum ar fi fost normal. 

“A trebuit să lucrăm cu «materialul clientului», cum s-ar spune. I-am mobilizat pe medici să își facă propriile discursuri și să dea REC la cameră, din telefon. Am avut mari emoții cu doctorul Virgil Mustea, directorul spitalului, pentru că știam cât e de prins cu nebunia îmbolnăvirilor de COVID-19, însă a fost foarte profesionist, a urmat toate instrucțiunile și mi-a trimis un interviu foarte bun, chiar dacă a făcut totul mai mult singur.

Nu am avut cum să realizăm scenarii prea elaborate, să mobilizăm echipă de producție și tot ce era necesar. Am avut un singur cameraman, voluntar, de la o televiziune locală, care a riscat și s-a dus în spital să ia ilustrație. Eu am dat toate indicațiile regizorale, prin telefon, din fotoliul din sufrageria mea din București”– povestește Tedy Necula

Filmul a prins la public și în scurt și televiziunile naționale au preluat materialul video și l-au inserat în știri. La fel s-a întâmplat și cu viralul realizat pentru alți oameni din linia întâi, angajații ISU. Mai multe astfel de filme sunt acum online iar mesajele lor au avut impactul dorit asupra publicului aflat în izolare, dar dornic de informație și emoție. 

Livrează inspirație, primește motivație

Felul în care Tedy gândește materialele inspiraționale este parte din succesul lui. La doar 31 de ani, el are deja ani buni petrecuți în lumea cinematografiei. De altfel, această lume l-a atras spre ea încă din copilărie când a primit șansa de a juca un rol principal într-un film de lung metraj. La 12 ani a debutat în filmul “Noro”, în regia lui Radu Gabrea, pelicula din 2002, care spune povestea unui copil în scaun cu rotile ce luptă să îşi facă părinţii să îl accepte.

După anii adolescenței, în care a cochetat cu mai multe joburi, a înțeles că nu poate să rămână în starea de confort, că vrea să depășească mereu noi limite pentru a-și căuta noi și noi surse de inspirație și pentru a îi ajuta pe cei din jur. A “livrat” până acum peste 50 de filme documentare care vizează proiecte și cauze sociale în Europa. Având șansa de a fi în contact cu persoane din grupuri vulnerabile, a înțeles mult mai bine cum să pună în valoare mesajul celor care provin din diferite categorii sociale precum: orfanii, persoanele cu dizabilități, cei din comunitatea LGBT sau oamenii aflați în penitenciare.

Așa a ajuns să lucreze cu UNICEF, Comisia Europeană sau alte zeci de organizații neguvernamentale. Filozofia sa îl determină să caute inspirație în orice subiect sau brand, chiar și în locuri unde alții descoperă doar drame. El are deja în portofoliu zeci de spoturi pentru ONG-uri şi scurt metraje motivaţionale, realizate din dorința de a încuraja şi de a schimba lucrurile în bine. Tedy Necula a făcut din asta o meserie și și-a construit propriul brand.

De altfel, nimic nu îl face mai fericit decât să ajute oamenii să “livreze” inspirație și mesaje potrive pentru audiența lor. Pe pagina sa postează deseori idei și explicații despre cum se face comunicare în mod eficient iar dacă sunteți în căutarea unei echipe care să vă scoată din anonimat, pe Tedy îl găsiți aici.  

Timișoara 2021 Capitală Culturală Europeană – un proiect care inspiră 

Pe mâna și imaginația regizorului român mizează în prezent și autoritățile din Timișoara, care se pregătesc ca anul viitor să fie gazdele unor evenimente culturale de excepție, despre care va vorbi toată Europa. Este cel mai nou proiect la care lucrează acum Tedy Necula, iar aventura a început deja, pentru că, fie și în izolare, poveștile excepționale pot fi descoperite și puse mai apoi în valoare. Rolul lui Tedy este să găsească acele personaje și acele locuri care să determine pe oricine să își dorească să vină să le descopere, într-o experiență culturală și turistică, astfel încât România să fie un subiect de bine, pe buzele tuturor europenilor. 

“Mă aflu de câteva zile, la Timișoara, tot în izolare, dar în febra documentării pentru poveștile pe care le vom filma aici. Sunt foarte încântat că sunt parte din acest proiect. Chiar îmi era dor să o iau de la capăt, după ce, am făcut munca asta și pentru Arad. Proiectul Inspir Arad ne-a adus multe satisfacții și mi-a dat încredere că, împreună cu echipa mea de la Necula Agency vom putea face același lucru, pentru orice oraș din România care vrea să se pună mai bine în valoare. La Arad ne-am propus să spunem în imagini 25 de povești despre oamenii locului și am avut surpriza ca locuitorii să ne trimită atâtea lucruri interesante încât am sfârșit prin a face 40 de filme inspiraționale de care suntem foarte mândri. Abia aștept să construim ceva cel puțin la fel de interesant și pentru Timișoara” spune regizorul.  

Suntem străini până când ceva ne aduce împreună 

Dincolo de munca sa, Tedy Necula are și o poveste de viață foarte interesantă care impresionează de fiecare dată publicul care îi urmărește sesiunele de public speaking. Ceea ce mulți ar considera o dizabilitate, Tedy a transformat-o în motivul pentru care caută mereu noi și noi resurse de energie. Are o motivație permanentă de a încerca să fie azi mai bun decât ieri, și mâine să o ia de la capăt.

Pe pagina lui de Facebook postează săptămânal sesiuni de vlogging în care vorbește despre comunicare și inspirație din dorința de a-i învăța pe oameni cum să aibă grijă de brandul lor și să se promoveze eficient. Acolo unde unii văd drame, el vede curajul de a depăși greutățile vieții și nu obosește niciodată să îi invite pe cei care îi urmăresc filmele să descopere și părțile bune din tot ceea ce ne înconjoară.

Această idee se regăsește și în lungmetrajul său de debut, „Coborâm la prima”, despre care Libertatea a mai scris și iarna trecută. Pelicula este disponibilă acum pe platforma Netflix iar ideea centrală este că oamenii „sunt străini până când ceva îi aduce împreună”. Un subiect care, deși are legătură cu solidaritatea între români, creată imediat după tragedia petrecută în clubul Colectiv, este și în aceste zile de foarte mare actualitate.

FOTO Luca Reghecampf e într-o relație cu o fostă gimnastă din lotul României! Cine i-a dat de gol
PARTENERI - GSP.RO
FOTO Luca Reghecampf e într-o relație cu o fostă gimnastă din lotul României! Cine i-a dat de gol
BOMBĂ! Câți bani primește Monica Gabor după divorțul de Mr. Pink. Surpriză colosală, nimeni nu se aștepta la asta
Playtech.ro
BOMBĂ! Câți bani primește Monica Gabor după divorțul de Mr. Pink. Surpriză colosală, nimeni nu se aștepta la asta
Mărturiile cutremurătoare ale singurilor supravieţuitori ai tragediei de pe Siret: "Îi vedeam pe toţi că se scufundă"
Observatornews.ro
Mărturiile cutremurătoare ale singurilor supravieţuitori ai tragediei de pe Siret: "Îi vedeam pe toţi că se scufundă"
Horoscop 3 august 2021. Taurii pot descoperi soluții pentru probleme cu care își bat capul de mai multe luni
HOROSCOP
Horoscop 3 august 2021. Taurii pot descoperi soluții pentru probleme cu care își bat capul de mai multe luni
Ce s-a aflat despre cei 5 tineri care s-au înecat în Siret. Claudiu, de 14 ani, a murit încercând să-și salveze prietenii
Știrileprotv.ro
Ce s-a aflat despre cei 5 tineri care s-au înecat în Siret. Claudiu, de 14 ani, a murit încercând să-și salveze prietenii
Cum a ajuns o tânără speranţă a ţării în sport vedetă în filme pentru adulţi. "Când i-am spus mamei, a fost şocată"
Telekomsport
Cum a ajuns o tânără speranţă a ţării în sport vedetă în filme pentru adulţi. "Când i-am spus mamei, a fost şocată"
(Publicitate) BestSecret - Super-oferte la haine și accesorii. Reduceri de până la 80%
PUBLICITATE
(Publicitate) BestSecret - Super-oferte la haine și accesorii. Reduceri de până la 80%