Știai că în acest an a avut loc inaugurarea castelului Peleș? De asemenea, Podul Brooklyn s-a deschis pentru trafic (după cei 13 ani de constucție). Tot în acest an încep construcțiile pentru Catedrala Sagrada Familia din Barcelona.
Pentru noi, acest an înseamnă mai mult, deoarece a avut parte de un eveniment în plus, foarte important, și anume faptul că Abele Bolla, proprietarul hanului „Al Gambero”, și-a deschis primele pivnițe, în Soave, un mic oraș medieval din sud-estul orașului Verona. Atunci a început totul…
Ce s-a întâmplat mai apoi?
În aproape o jumătate de secol de afaceri, familia Bolla a exportat cu succes vinurile Verona către zeci de piețe în perioada imediat postbelică. Ceea ce a urmat este istorie. Sub deviza: „Mândru de trecut; pasionat de viitor ” îți pot spune că Bolla, a respectat tradiția, dar a păstrat și impulsul pentru inovație, cerințele esențiale pentru menținerea în timp a calității fiind esențiale pentru familie.
Astfel, afacerea a fost prosperă, iar între 2006 și 2009, Gruppo Italiano Vini a achiziționat crama, continuând producția de vinuri Bolla și devenind un distribuitor al mărcii în întreaga lume.
Cum sunt fabricate vinurile Bolla?
Acest producător ne-a oferit vinuri atât de bune încât ar fi păcat să nu afli măcar de existența unuia dintre ele, precum Amarone Della Valpolicella Bolla.
Amarone della Valpolicella este o denumire italiană a vinului roșu uscat, de obicei bogat, fabricat din cei mai buni struguri parțial uscați, care provin din regiuni faimoase. Strugurii sunt recoltați copți în primele două săptămâni ale lunii octombrie, iar pentru a înțelege nivelul la care se fabrică acest vin, se aleg cu grijă ciorchini cu fructe nu prea apropiate unul de altul, pentru a lăsa să curgă aerul printre boabe.
În trecut, strugurii erau lăsați să se usuce, în mod tradițional pe covoare de paie. Acest proces se numește evaporare. În prezent, Amarone este produs în camere speciale de uscare în condiții controlate. Această abordare minimizează cantitatea de manipulare a strugurilor.
Foarte important este că în Amarone, calitatea pielii strugurilor este o preocupare principală, deoarece acea componentă aduce vinului culoarea și intensitatea aromei. Procesul de uscare creează o polimerizare a taninurilor din piele care contribuie la echilibrul general al vinului finit.
De obicei, lungimea procesului de uscare este de 120 de zile, dar variază în funcție de producător și de calitatea recoltei. Cea mai evidentă consecință a acestui proces este pierderea în greutate: 35-45% pentru strugurii Corvina, 30-40% pentru Molinara și 27-40% pentru Rondinella. După procesul de uscare finalizat la sfârșitul lunii ianuarie sau începutul lunii februarie, strugurii sunt zdrobiți și trec printr-un proces de fermentare uscat, la temperatură scăzută, care poate dura până la 30 sau 50 de zile. Conținutul redus de apă poate încetini procesul de fermentare, crescând riscul de deteriorare și potențiale defecte ale vinului, cum ar fi aciditatea volatilă ridicată. După fermentare, vinul este îmbătrânit în baricuri din stejar francez sau slavon.
Acest proces complex și lung oferă vinului Amarone della Valpolicella Bolla gustul artistocratic de cireșe, stafide, prune și tutun. Poate fi servit la o temperatură de 18˚C, alături de preparate din carne roșie, preparate prăjite și la grătar, vânat și brânzeturi. De asemenea, Amarone Della Valpolicella Bolla este considerat a fi un vin unic, deoarece are un grad foarte ridicat de alcool (16%). Vinurile produse de Amarone sunt cel mai adesea învechite câțiva ani, cu foarte multe exemple de vinuri învechite cel puțin cinci ani în butoaie de lemn, înainte de punerea în vânzare.
De ce ar trebui să guști un astfel de vin?
În încheiere aș vrea să îți spun că vinul reprezintă Licoarea lui Bachus. Acesta este istorie, eleganță și tradiționalism. Fie că vorbim de vin roșu, vin alb, vin rose sau vin spumant, fiecare sortiment este o combinație reușită între soiul de struguri, solul specific fiecărei regiuni, clima din zona de provenineță și creativitatea vinificatorului.
Știm, știm, de multe ori nu se pune accentual pe calitatea unui vin, iar detaliile technice despre acesta sunt ignorate total. Insă este momentul să facem o schimabre! De aceea, noi îți recomandăm doar vinuri de calitate.
Bolla Della Valpolicella se numără printre cele mai bune și te asigurăm că nu o să regreți dacă o să îl achiziționezi! Deoarece se depune atât de mult efort în a-l produce, gustul lui te va lăsa fără cuvinte.
Cu un miros îmbietor, un gust puternic și o mulțime de beneficii, acest vin va rămâne în memoria ta transmițând rafinament și eleganță.
Încearcă-l chiar acum: https://alcooldiscount.ro/ro/amarone-della-valpolicella-bolla.html