Mergi direct la conținut »

Simbol al Muntenegrului, stațiunea Sveti Stefan, cu perla coroanei, insula-hotel de lux, are un magnetism răpitor și-a fost locul intim de vacanță al multor staruri de cinema, din showbizz și a eternului fugar Sebastian Ghiță.

De Eduard Apostol,

Impresionant! Este chiar icon-ul Muntenegrului, locul de joacă al bogătașilor încă din anii „70. Sveti Stefan îți taie respirație. Un oraș pe o insulă transformat într-un hotel exclusivist – asta chiar e tare de tot! Tito, fostul dictator al Iugoslaviei, și-a fixat aici reședința de vară.

Sofia Loren, Andre Malraux, Sylvester Stallone, Claudia Schiffer, Kirk Douglas și Monica Vitti au călcat și ele pragul acestui loc de poveste. Până și Gagarin a ”aselenizat” aici. David și Victoria Beckham și-au serbat 19 ani de căsătorie tot aici, în 2017.

Din acest decor nu lipsește nici Sebastian Ghiță. Sveti Stefan este unul dintre locurile sale preferate, iar în vara anului trecut a fost fotografiat de un alt român lăfăindu-se pe plaja privată a resortului, unde o cameră costă cel puțin 1.000 de euro pe noapte.

80 de euro distracția

Poți să-ți bronzezi trupul la soare, precum Sebastian Ghiță, te poți arunca în valurile de un albastru perfect, dar taxa de acces pe plaja privată costă 80 de euro.

La câteva sute de metri depărtare, însă într-un golf de unde vezi doar o latură a impozantului resort, se află o plajă deschisă publicului, după Parcul Milocer, care aparține tot Aman Resort. Acolo, închirierea a două șezlonguri costă 15 euro.

Fetele de la Total Dance Center, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu
Recomandări

Fetele de la Total Dance Center, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu

 

Răpitor!

Resortul are ceva din hotelurile de lux cu ștaif pe care le știi în general după brand, păstrând un pic din istoria locală și din aerul mediteraneean.

Adriatica este divină, nisipul cărămiziu are farmecul lui, se fac niște fotografii de nici nu trebuie să mai pui filtrul smartphone-ului la lucru.

Plaja gratuită lângă Sveti Stefan

Dacă te numeri printre privilegiații vieții care-și permit să stea la Sveti Stefan, în resort, sau investești cu cap 10 euro pentru un tur în extrasezon, ai ce vedea în interior. Lecții de design arhitectural, lux fără a fi țipător, o stare de „zen” care te face să te simți bine și să-ți dorești să ajungi bogat.

Ghidul n-a știut ce cameră a ocupat Sebastian Ghiță, însă, oricare ar fi fost aceasta, suntem siguri că s-a simțit nu ca un fugar, ci ca un rege.

Om pe fugă

Sebastian Ghiță a plecat din ţară în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016 şi a fost prins la Belgrad în 14 aprilie 2017. Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul capturării. Fostul deputat PSD a fost arestat de autorităţile sârbe timp de două luni pentru posesie de documente falsificate şi a fost eliberat pe cauţiune. În cazul lui s-a făcut cerere de extrădare, doar că pe 27 iulie Curtea Supremă a Serbiei a respins solicitarea Ministerului Justiției din România.

Cum a ajuns Estonia pe locul 1 în Europa la Educație?
Recomandări

Cum a ajuns Estonia pe locul 1 în Europa la Educație?

 

Sârbii i-au acordat azil ploieșteanului, considerând că e persecutat din rațiuni politice. În prezent, are un caz ce se va judeca în curând, pe 7 octombrie, în dosarul în care apare și fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu.

Capodopera aparține unui rus

Aman Resorts International deține hoteluri de lux, 33 la număr, în 21 de țări. „Aman” înseamnă pace, cămin, protecție în sanscrită și în persană.

Fondată în 1988, compania este deținută de rusul Vladislav Doronin. Aman Resorts deține, din 2007 insula pe care se află hotelul de lux din Sveti Stefan. A cumpărat-o când ajunsese, practic, în ruină. Zona are un istoric din secolul XV, de când otomanii își puseseră în gând să cucerească Marea Adriatică. Ulterior a fost locația de vară a Casei Regale a Serbiei, după care a Mareșalului Iosif Broz Tito.

Close
Închide
  Close