• Acest articol conține linkuri cu coduri de marketing afiliat, ceea ce înseamnă că dacă veți comanda online produse din magazinele promovate, un procent din valoarea achiziției intră în contul de afiliere al Libertatea. Mai multe detalii despre marketingul afiliat, pe profitshare.ro sau 2performant.

Deși, pentru unii, pare o metodă învechită, tapetul reprezintă una dintre cele mai populare, ingenioase, inspirate și accesibile soluții pentru decorarea pereților unei locuințe. Acesta îți va transforma într-un decor de vis orice încăpere în care este folosit, fie că este vorba despre sufragerie, dormitor, camera copilului sau chiar bucătăria. Comparativ cu versiunile clasice cu imprimeu 2D, modelele tridimensionale vor conferi camerei un efect deosebit și, totodată, îți va modifica în mod semnificativ percepția asupra spațiului interior.

Ce este tapetul?

Tapetul este un element de design confecționat din hârtie, PVC, mătase sau pânză, care prezintă diverse desene decorative, care se aplică pe pereții unei încăperi și, în unele cazuri, îi conferă un aspect mult mai spectaculor decât orice piesă de mobilier. Tapetul poate fi achiziționat în diverse variante de design, culori și dimensiuni.

Unde a fost găsit copilul de 2 ani din Botoșani după mai bine de 24 de ore de căutări. „Manu, Laur și Ionuț sunt eroii zilei”
Recomandări
Unde a fost găsit copilul de 2 ani din Botoșani după mai bine de 24 de ore de căutări. „Manu, Laur și Ionuț sunt eroii zilei”

În urmă cu mulți ani, acest element decorativ reprezenta o soluție de redecorare în multe case, dar și una de compromis prin care se acopereau imperfecțiunile pereților. De aceea, tapetul a fost foarte popular în rândul românilor, însă au fost și perioade în care detractorii săi din acele vremuri îl considerau un element de decor complet nereușit, care dădea impresia de spațiu înghesuit din cauza imprimeurilor. În plus, era foarte greu de aplicat și de înlăturat.

Ei bine, tapetul a câștigat proba timpului și a revenit în tendințele în materie de amenajări interioare. În prezent, tapetul reprezintă o soluție extrem de versatilă pentru decorarea pereților unei case chiar și pentru cei care l-au criticat de-a lungul timpului. În funcție de imprimeu, tapetul poate da spațiului unei case un aer dinamic și mai multă stabilitate, este ușor de aplicat, de întreținut și de eliminat.

În afară de tapet există și varianta fototapetului. Spre deosebire de tapet, care vine într-un număr oarecum limitat de modele imprimate, în unele cazuri repetitive, fototapetul poate fi și personalizat, astfel că variantele sunt practic nelimitate. Cu ajutorul fototapetului poți reproduce peisaje din natură ori imagini spectaculoase cu mari orașe ale lumii, opere de artă cunoscute sau personaje, aspectul fiind unul de impact. 

Interviu: Ce vor moldovenii? Despre regionalizarea României și practici de bună guvernare. „Modelul ultracentralist de la București a ținut județele Moldovei în subdezvoltare”
Recomandări
Interviu: Ce vor moldovenii? Despre regionalizarea României și practici de bună guvernare. „Modelul ultracentralist de la București a ținut județele Moldovei în subdezvoltare”

Ce este tapetul 3D?

În cazul unui tapet 3D, acesta va adăuga profunzime unui perete monoton, iar combinațiile potrivite de culori vor da un aer fresh locuinței tale. Imprimeurile care înfățișează peisaje din natură (sunt cele mai populare și se personalizează pentru dimensiunile pereților tăi), imagini spectaculoase cu orașe (este recomandat decorului modern, minimalist), imagini abstracte (efectul 3D este simulat prin lumini și umbre) sau incursiuni fantastice în spațiul cosmic par să prindă viață în orice casă.

Tapetul 3D este dedicat persoanelor îndrăznețe, care vor să dea locuințelor lor un aer cu totul deosebit. Realitatea virtuală nu mai reprezintă pentru nimeni o necunoscută, iar ilustrarea pereților cu ajutorul acestui tip de tapet te va trimite direct în realitatea pe care ți-ai imaginat-o.

Câte tipuri de tapet 3D există

Pe piață există, în momentul de față, o gamă variată de tapete decorative. În funcție de materialul din care sunt confecționate, tapetul 3D este de patru feluri:

  1. de hârtie – fabricat din două straturi de hârtie duplex de calitate superioară, acest tip de tapet este lavabil sau semilavabil.
  2. din vinil – stratul exterior este acoperit cu un strat PVC, este foarte ușor de curățat, fiind superlavabil, precum și rezistent la lumina soarelui și la alți factori externi.
  3. din fibră textilă – stratul suport este de hârtie sau vlies (fibre nețesute), iar suprafața exterioară este acoperită cu fibre textile; acest tip de tapet este potrivit pentru zonele cu trafic redus.
  4. Vopsibil – stratul exterior poate fi vopsit, vopseaua putând fi aplicată în straturi succesive, între 3 și 5 aplicări, în funcție de tipul tapetului. Lavabilitatea depinde de tipul de vopsea folosită.
Coaliția PNL-PSD a decis să aibă candidat comun pentru Primăria Capitalei. Medicul Cătălin Cîrstoiu, favorit
Recomandări
Coaliția PNL-PSD a decis să aibă candidat comun pentru Primăria Capitalei. Medicul Cătălin Cîrstoiu, favorit

Cum alegi cel mai potrivit tapet 3D

Asemenea oricărui element decorativ, tapetul ar trebui să aibă un impact puternic atunci când este aplicat pe pereți, în special tapetul 3D. De aceea, alegerea celui mai potrivit model trebuie făcută ținându-se cont de o serie de factori.

Un prim aspect care trebuie luat în calcul este culoarea. Astfel, dacă dorești ca livingul sau dormitorul tău să fie luminos atunci va trebui să alegi un tapet 3D deschis la culoare, și anume, alb, gri, gălbui, crem etc. De asemenea, în acest caz se mai recomandă și un tapet care este colorat în nuanțe calde. În cazul în care se vrea ca încăperea să capete un aer serios, este indicat să folosești un tapet în finisat în culori închise.

Mergând mai departe, cel mai potrivit tapet 3D este cel care este decorat cu desene sau imagini ce creează senzația de spațiu, însă în nici un caz nu trebuie să ignori calitatea și frumusețea imaginii reproduse.

Un alt criteriu foarte important în alegerea tapetului îl reprezintă calitatea materialelor din care acesta este confecționat, despre care am vorbit anterior, precum și vopselurile folosite.

Ce tapet este potrivit pentru fiecare tip de încăpere

În ceea ce privește tipul de tapet care se potrivește cel mai bine în funcție de tipul de încăpere, trebuie să știi că în sufragerie și în dormitor, care sunt de regulă cele mai mari camere dintr-o locuință, pereții pot fi acoperiți în întregime cu tapet 3D de culori închise.

În schimb, în spații libere cu puțin mobilier, așa cum sunt holurile, se pot folosi tapete cu flori supradimensionate sau cu desene care creează un efect vizual 3D deosebit. 

De asemenea, pe piața de profil sunt disponibile o mulțime de modele de tapet 3D destinate decorării băilor, chiar și a celor cu suprafețe mai mici. Cele mai potrivite modele sunt cele cu desene și imagini inspirate din natură, datorită paletei coloristice și a designului atemporal. Acesta este ideal pentru mai multe stiluri de locuințe, de la cabane rustice, la apartamente de lux.

În cazul unei băi mai mari, trebuie să existe un perete accent, adică acel perete care va avea altă culoare sau textură decât ceilalți pereţi din încăpere, atrăgând în acest fel atenţia asupra sa sau asupra unui element decorativ asociat acestuia. Pentru un astfel de perete cel mai potrivit este un tapet care înfățișează, spre exemplu, o pădure pe care cade ceața. Acesta îți va induce o stare de bine, relaxare și liniște după o zi grea de muncă, în cada cu apă fierbinte.

În sfârșit, pentru un spațiu de servit masa sau de relaxare ori chiar pentru o bucătărie modernă și cu personalitate se recomandă un decor care să atragă toate privirile. Pentru asta, se recomandă un tapet 3D cu o temă sugestivă, și anume un colaj de imagini cu obiecte de veselă, tacâmuri și alimente.

Pentru camera copilului vei avea nevoie de un tapet fabricat din materiale sigure, nontoxice, iar cele mai potrivite sunt cele din fibre textile naturale ori din plută sau bambus.

Tapet 3D autoadeziv

Tapetul 3D autoadeziv este o excelentă soluție pentru redecorarea unei locuințe deoarece este foarte practică, nu necesită mult timp, iar aplicarea se face rapid și fără alte accesorii. Un astfel de produs este Tapet 3D Autoadeziv, design modern, ușor de curățat, 70x70cm, model creioane, multicolor, ideal mai ales pentru camera copilului. Cu acesta poți înfrumuseța întreaga suprafață a peretelui sau doar a unei zone din acesta ori a unor părți mici pe pereții despărțitori, pe pereții din bucătărie și chiar pe mobilier. Este sigur, ecologic și non-toxic.

Tapet 3D Autoadeziv, design modern, ușor de curățat, 70x70cm, model creioane, multicolor
Tapet 3D Autoadeziv, design modern, ușor de curățat, 70x70cm, model creioane, multicolor

Tapet 3D Autoadeziv, design modern, ușor de curățat, 70x70cm, model flori, multicolor oferă numeroase posibilități de utilizare, ceea ce face să te poți bucura de acest model popular în întreaga ta casă, pe diferite suprafețe. Acest tapet este tipărit cu tehnologie HD cu o rezoluție de până la 600 dpi, făcând culorile vii și detaliile distinctive, indiferent de dimensiunea plăcii de tapet.

Tapet 3D Autoadeziv, design modern, ușor de curățat, 70x70cm, model flori, multicolor
Tapet 3D Autoadeziv, design modern, ușor de curățat, 70x70cm, model flori, multicolor

O altă soluție, de această dată pentru cei care preferă desenele abstracte este Tapet 3D Autoadeziv, design modern, ușor de curățat, 70×70 cm, model abstract, multicolor. Materialul și imprimarea în sine sunt impermeabile și rezistente la razele UV, astfel că nici una dintre culorile folosite nu se vor estompa nici după o expunere prelungită la lumina soarelui. Imprimarea se aplică pe o folie autoadezivă cu o suprafață mată cu o gramatică de 50 g/m².

Tapet 3D Autoadeziv, design modern, ușor de curățat, 70x70cm, model flori, multicolor
Tapet 3D Autoadeziv, design modern, ușor de curățat, 70x70cm, model flori, multicolor

Tapet 3D ieftin

Tapet 3D, autoadeziv/autocolant, spumă moale, design modern, pentru interior, ușor de curățat, rezistent la apă, dimensiuni 70x77x0,3 cm, Alb/Auriu, Selling Depot este fabricat din materiale sigure (spumă PE, polietilenă), care nu au miros, fiind potrivit pentru orice cameră, inclusiv pentru dormitor sau pentru camera copiilor. Acest element decorativ este foarte practic, se aplică repede și ușor și nu vei avea nevoie de ajutorul unor specialiști pentru asta.

Tapet 3D, autoadeziv/autocolant, spumă moale, design modern, pentru interior, uțor de curățat, rezistent la apă
Tapet 3D, autoadeziv/autocolant, spumă moale, design modern, pentru interior, ușor de curățat, rezistent la apă

În cazul în care dorești un tapet deosebit pentru camera copilului tău îți recomandăm Tapet 3D Autoadeziv, design modern, ușor de curățat, 70×70 cm, model planete, multicolor. Are un design interesant și modern, este sigur și foarte ușor de montat. Tot ce ai de făcut este să măsori cu exactitate porțiunea pe care vrei să-l aplici, iar apoi să tai conform dimensiunii o bucată din rolă. La final, trebuie să dezlipești spatele și să aplici uniform tapetul pe suprafața peretelui.

Tapet 3D Autoadeziv, design modern, ușor de curățat, 70x70 cm, model planete, multicolor
Tapet 3D Autoadeziv, design modern, ușor de curățat, 70×70 cm, model planete, multicolor

Cu Tapet 3D Autoadeziv, design modern, ușor de curățat, 70x70cm, model lemn, crem/verde vei putea crea acest design de perete oriunde în doar câteva momente și fără prea mult efort. Fabricat din spumă ca material de bază, acest tapet cântărește foarte puțin, astfel încât poate fi lipit oriunde într-un timp foarte scurt, oferind un design în relief interesant și modern.

Tapet 3D Autoadeziv, design modern, ușor de curățat, 70x70cm, model lemn, crem/verde
Tapet 3D Autoadeziv, design modern, ușor de curățat, 70x70cm, model lemn, crem/verde

Tapet 3D cărămidă

Tapet 3D Autoadeziv Jupiter Brands, design modern rezistent la apă, ușor de curățat, dimensiuni 77x70cm, model cărămidă în relief, alb este o modalitate modernă pentru a decora pereții locuinței tale. Imaginile de fundal autoadezive sunt realizate din spumă moale 3D care împiedică rănirea, este sigur și ecologic, nontoxic și inodor, fiind, astfel, potrivit pentru orice cameră, inclusiv pentru camera copilului. Dimensiunea unei foi este de77x70 cm, la o grosime de 3 mm și o greutate de aproximativ 200 de grame.

Tapet 3D Autoadeziv Jupiter Brands, design modern rezistent la apă, ușor de curățat, dimensiuni 77x70cm , model cărămidă în relief, alb
Tapet 3D Autoadeziv Jupiter Brands, design modern rezistent la apă, ușor de curățat, dimensiuni 77x70cm , model cărămidă în relief, alb

Un element de design interior destinat în principal decorării pereților din locuințe, birouri sau saloane este Tapet 3D Autoadeziv, design modern, ușor de curățat, 70x70cm , D3572, model cărămidă, crem/maro. Acesta este realizat din spumă moale 3D, sigur și ecologic, nontoxic și inodor, potrivit pentru orice încăpere. Produsul nu necesită folosirea unei soluții pentru lipit pe perete, este ușor de tăiat cu foarfeca la dimensiunea dorită și poate fi curățat cu un burete umed.

Tapet 3D Autoadeziv, design modern, ușor de curățat, 70x70cm , D3572, model caramida, crem/maro
Tapet 3D Autoadeziv, design modern, ușor de curățat, 70x70cm , D3572, model cărămidă, crem/maro

Dacă vrei să ascunzi un perete fals sau să schimbi aspectul sufrageriei ori a dormitorului tău alege Set 20x Tapet 3D, autoadeziv/autocolant, spumă moale, design modern, pentru interior, ușor de curățat, rezistent la apă, dimensiuni 70x77x0,3 cm, design steluțe, Alb, Selling Depot Aranjamentul autoadeziv poate fi tăiat sau decupat după preferințe, astfel încât posibilitățile de personalizare și de utilizare sunt aproape nelimitate. Este fabricat din spumă și are un efect natural de cărămidă, fiind cel mai simplu mod de a obține spații finisate cu stil.

Set 20x Tapet 3D, autoadeziv/autocolant, spumă moale, design modern
Set 20x Tapet 3D, autoadeziv/autocolant, spumă moale, design modern

Tapet 3D pentru living

Dacă optezi pentru un tapet flaușat cu autoadeziv cu care să-ți decorezi sufrageria casei tale, un prim model pe care ți-l recomandăm este Fototapet vlies XXL – New York City nightlife – 550 x 270 cm. Acesta este de mari dimensiuni, este durabil și rezistent la apă și la zgârieturi și are o acoperire semimată ce ascunde foarte bine imperfecțiunile minore de pe pereți. Datorită rezoluției de imprimare digitală de până la 600 dpi în tehnologie unică și culori vibrante fototapetul flaușat mărește optic interiorul.

Fototapet vlies XXL - New York City nightlife - 550 x 270 cm.
Fototapet vlies XXL – New York City nightlife – 550 x 270 cm

Fototapetul vlies – Magic tree – 350 x 270 cm se aplică foarte ușor pe orice perete. Acesta are un design inspirat ce va reprezenta un decor senzațional în orice living și va crea un strat de izolație termică ce permite pereților să „respire”. Imprimeul rezistent la apă este foarte durabil și este rezistent la zgârieturi. În plus, acoperă foarte bine și iregularitățile mărunte ale suprafețelor. După lipirea pe suprafața aleasă, tapetul nu face valuri. Aplicarea este mai ușoară decât la tapetele de hârtie. 

Fototapetul vlies - Magic tree - 350 x 270 cm
Fototapetul vlies – Magic tree – 350 x 270 cm

Fototapet vlies – Stairs to paradise – 350 x 270 cm are un design excelent și este fabricat dintr-un material de calitate ce conține fibre de întărire.

Tapet 3D – Cele mai interesante modele de tapet cu care să-ți redecorezi sufrageria sau dormitorul
Fototapet vlies – Stairs to paradise – 350 x 270 cm

Datorită proprietăților sale izolatoare, acest tapet ajută la menținerea unei temperaturi constante în sufrageria caasei tale, dar și la reducerea nivelului de zgomot din cameră, în timp ce lichidele vărsate vor putea fi șterse cu ușurință deoarece tapetul este lavabil.

Citește și: Cum se pune tapet. Care sunt metodele corecte de aplicare

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Anunț important pentru românii care au primit sporuri, prime sau alte bonusuri. Ce trebuie să facă pentru a avea pensii majorate
FANATIK.RO
Anunț important pentru românii care au primit sporuri, prime sau alte bonusuri. Ce trebuie să facă pentru a avea pensii majorate
Teo Trandafir recunoaște că relația dintre ea și fiica ei s-a schimbat: „Probabil și ea ascunde niște lucruri față de mine. Realitatea este că…”. Maia are 19 ani / EXCLUSIV
Viva.ro
Teo Trandafir recunoaște că relația dintre ea și fiica ei s-a schimbat: „Probabil și ea ascunde niște lucruri față de mine. Realitatea este că…”. Maia are 19 ani / EXCLUSIV
Familia Măruță, baie de mulțime, la Londra. Eva și-a prezentat filmul, David și-a sărbătorit ziua de naștere, iar Andra a cântat pe Wembley Arena
Libertateapentrufemei.ro
Familia Măruță, baie de mulțime, la Londra. Eva și-a prezentat filmul, David și-a sărbătorit ziua de naștere, iar Andra a cântat pe Wembley Arena
Moment uluitor cu Ioan Niculae: „M-a șocat. Pentru mine e inacceptabil!”
GSP.RO
Moment uluitor cu Ioan Niculae: „M-a șocat. Pentru mine e inacceptabil!”
Zodiile care vor avea zile pline de noroc. Totul se schimbă în bine în viața lor începând din 19 martie
FANATIK.RO
Zodiile care vor avea zile pline de noroc. Totul se schimbă în bine în viața lor începând din 19 martie
Unde a fost găsit, de fapt, Radu Aryan, copilul de 2 ani dispărut în Botoșani. Cine sunt "eroii zilei" | GALERIE FOTO
Știrileprotv.ro
Unde a fost găsit, de fapt, Radu Aryan, copilul de 2 ani dispărut în Botoșani. Cine sunt "eroii zilei" | GALERIE FOTO
Wow, ce casă au Florin Dumitrescu și soția lui, Cristina! Așa tapet mai rar vezi, chiar e deosebit! Imaginile din locuința celebrului bucătar fac furori pe internet!
Unica.ro
Wow, ce casă au Florin Dumitrescu și soția lui, Cristina! Așa tapet mai rar vezi, chiar e deosebit! Imaginile din locuința celebrului bucătar fac furori pe internet!
Fabulos! Gică Hagi a refuzat să-l ajute cu numărul de telefon pe Gică Popescu, când a aflat ce fată vrea să cunoască: "Nu, nu, nu"
Orangesport.ro
Fabulos! Gică Hagi a refuzat să-l ajute cu numărul de telefon pe Gică Popescu, când a aflat ce fată vrea să cunoască: "Nu, nu, nu"
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
Observatornews.ro
Misterul morţii avocatei Monica Cioată, dezlegat după 3 ani. Înregistrarea cu ultimele minute din viaţa femeii
Horoscop 19 martie 2024. Berbecii este bine să facă un efort pentru a ține sub control tendința de a interpreta totul după intențiile și dorințe lor
HOROSCOP
Horoscop 19 martie 2024. Berbecii este bine să facă un efort pentru a ține sub control tendința de a interpreta totul după intențiile și dorințe lor
RECOMANDĂRI