Mergi direct la conținut »
Toscana, între artă și gastronomie. Circuit de 8 zile cu numai 359 euro! (PUBLICITATE)

Descoperă Toscana, cu orașele sale medievale dominate de palate renascentiste și catedralele cu domuri impozante, traversează drumurile ce șerpuiesc pe lângă dealurile blânde acoperite de viță de vie și chiparoși bătrâni, și testează cele mai savuroase preparate tradiționale, într-o călătorie magnifică în Bella Italia.

Europa Travel îți propune un circuit de 8 zile în Toscana, unde vei vizita Florența, Pisa și Cinque Terre, dar și alte orașe de pe traseul tău precum Padova, Bologna sau Veneția. Turul cu autocarul beneficiază acum de o reducere de 20 euro din tariful de 379 euro/persoană, pentru toate plecările.

Boema regiune a Italiei, Toscana este leagănul Renașterii și locul ce i-a dat lumii pe Dante, Michelangelo, Da Vinci, Brunelleschi, plus multe alte nume cu sonoritate în industria artei și arhitecturii. Iar dacă ești pasionat de cultura țării, acest circuit este o oportunitate pentru a călca pe urmele strălucitorilor principi de Medici, începând cu vizitarea capitalei Florența.

Călătoria de la Europa Travel include opriri în locuri precum Padova, un important oraș-universitar recunoscut pentru Basilica Sfântul Anton, cu Altarul realizat de marele Donatello, Capela Scrovegni cu frescele lui Giotto di Bondone și Prato della Valle, piața principală înconjurată de 70 de statui din marmură.

Din Montecatini Terme la Cinque Terre

Prima localitate din Toscana pe care o vei explora în turul tău, Montecatini Terme te cucerește cu atmosfera regală tipică secolului al XVI lea. Cea mai mare stațiune balneoclimaterică din Toscana este perfectă pentru relaxare și tratament în centrele sale de renume mondial (precum Therme Tettuccio sau Therme Leopoldine, vechi de mai bine de 200 de ani).

Florența este un oraș impresionant, pe care trebuie să-l bați la pas pentru a-l înțelege. Poți începe cu Piazza del Duomo unde domnește Basilica di Santa Maria del Fiore cu cel mai mare dom din cărămidă realizat vreodată, decorat cu frescele arhitectului Filippo Brunelleschi. La mică distanță găsești și Campanilie din Giotto, un turn renascentist de unde vei capta cele mai bune priveliști asupra orașului.

Cel mai vizitat obiectiv turistic din Florența este Galeria Ufizzi, ce găzduiește cea mai mare colecție de arta renascentistă, printre lucrările expuse aici numărându-se picturi semnate de genialii Michelangelo, Leonardo da Vinci, Caravaggio, Raphael, Rembrandt sau Botticelli. De la Ufizii nu te mai despart decât câteva minute de Ponte Vecchio, singurul pod care nu a fost distrus în timpul celui de-a doilea Război Mondial, unde vei găsi pe fiecare parte magazine de bijuterii.

Palazzo Pitti este un alt simbol al Florenței, ce funcționează ca muzeu de artă, iar în spatele căruia se întind elegantele Grădini renascentiste Boboli.

La vita è bella în Italia!

Pisa, oraș sinonim cu Renașterea Italiană, este cunoscut în toată lumea pentru Turnul Înclinat din Piața Miracolelor, însă dincolo de Campanille, de Catedrala Santa Maria Assunta și de Baptiseriul Sfântul Ioan, aici se mai găsesc și alte simboluri arhitecturale. Dintre acestea se numără Palazzo dei Cavalieri aflat în Piața Cavalerilor, Palazzo Gambarcorti, o bijuterie a stilului gotic-pisan sau Biserica Santo Stefano, realizată de către Giovanni de Medici.

Călătoria continuă cu La Spezia, punct din care vei porni spre cele cinci pământuri magice din parcul național Cinque Terre, parte din UNESCO. Așezările arhaice: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza si Monterosso al Mare se îngrămădesc pe cea mai stâncoasă coastă de la Marea Ligurică, fiind renumite pentru viluțele pastelate umbrite de grădini pline de lămâi, portocali și flori mediteraneene.

Nu poți pleca din Italia fără o oprire în Veneția, orașul plutitor ce a inspirat de-a lungul timpului artiști de renume precum Canaletto, Guardi sau Turner. Plimbă-te cu vaporetto pe Canal Grande, bate la pas Piazza San Marco unde domnește Catedrala Dogilor, fotografiază-te pe Podul Rialto, cel mai frumos dintre cele 354 de poduri ale Veneției și delectează-te cu delicioasa gelato italiana în Piazza Rialto.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Circuit Italia Renasterii: Toscanatarif redus: 359 euro/persoana (de la 379 euro), 7 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*, transport autocar, ghid. Bonus: Croaziera pe Dunare la Budapesta. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407

 
 
Close
Close
Închide