MENIU CAUTĂ
01 Aug. 2018 18:43

Tu cum îți bei cafeaua? Inspiră-te de la aceste 4 rețete culese din jurul lumii

Distribuie

La o primă vedere, cafeaua poate părea o băutură simplă, ușor de preparat, însă lucrurile nu stau așa peste tot în lume. Cafeaua este, probabil, cea mai consumată băutură din lume, însă nu se prepară la fel peste tot. Fiecare țară are propria abordare cu privire la felul în care ar trebui consumată cafeaua, iar unele rețete pot părea destul de ciudate. Gusturile locale se fac puternic simțite în felul în care se prepară cafeaua într-o regiune. Iată 4 metode de preparare a cafelei, alese din cele mai îndepărtate colțuri ale Pământului:

Espresso Romano

Espresso e un tip de cafea foarte popular atât în Europa, cât și în lume. Din nefericire, este și o băutură de greu de pregătit. Din acest motiv se prepară, de obicei, cu ajutorul unui espressor, un aparat care îți permite să controlezi prepararea cafelei chiar și în cele mai mici detalii.

Espresso a apărut prima dată în Italia și își trage numele de la timpul rapid de pregătire. Deși se prepară mereu în cantități mici, cuprinse între 25 și 45 de ml, espresso este o cafea tare, foarte concentrată. Espresso Romano este o variație care presupune adăugarea unei felii de lămâie în micuța ceașcă de cafea. Opinia generală este că lămâia scoate în evidență aromele plăcute ale cafelei. Secretul pentru un espresso de calitate ține de măcinarea și comprimarea cafelei. Cu cât cafeaua este mai fin măcinată și mai bine comprimată, cu atât aroma va fi mai puternică și gustul mai bogat.

Yuanyang

Yuanyang este o rețetă asiatică pentru prepararea cafelei, foarte populară în Hong Kong. În traducere directă, Yuanyang înseamnă „ceaiul îndrăgostiților”. Aceasta combină cafeaua și ceaiul negru cu lapte pentru a crea o băutură deosebită, foarte tare, dar și foarte aromată.

Acest tip de cafea nu este dificil de preparat. Ingredientele de care ai nevoie sunt cafeaua, ceaiul negru și laptele. Pentru a începe, pregătește un ibric de cafea și pune apă la fiert pentru ceai. După ce e gata ceaiul, umple aproximativ două treimi dintr-o ceașcă și adaugă două-trei lingurițe de lapte. Toarnă apoi cafea până când ceașca este plină și cafeaua ta Yuanyang este gata. La final, adaugă 2-3 lingurițe de zahăr, după gust.

Cafea vietnameză

Cafeaua vietnameză se bea rece. Spre deosebire de alte tipuri de cafea, aceasta se prepară cu gheață. Cafeaua vietnameză nu este foarte tare, dar este o băutură gustoasă și chiar răcoritoare. Pentru a începe, pregătește un ibric de cafea, după preferințele tale. Apoi pune 2 lingurițe de lapte condensat într-o ceașcă goală. Când cafeaua este gata, umple ceașca și amestecă bine, până când aceasta capătă o culoare uniformă. Prima fază de pregătire este gata.

Conform All Recipes, cafeaua vietnameză se servește într-un pahar plin cu gheață, în care va trebui să torni ceașca de cafea cu lapte, pregătită anterior. La final, adaugă aproximativ 3 lingurițe de zahăr și amestecă bine cu o lingură mai lungă, până când zahărul se dizolvă.

Cafezinho

Cafezinho  este o cafea pregătită în stil brazilian. Cafezinho este o băutură omniprezentă în Brazilia, unde este apreciată atât de localnici, cât și de turiștii veniți în vizită. Cafezinho se prepară fie cu ajutorul unui aparat, fie într-o oală mică. Când se prepară la aparat, zahărul este adăugat de la început astfel că băutura iese direct dulce. Fiind mai rapidă, această metodă este cea mai des folosită în Brazilia, însă asta nu înseamnă că metodele tradiționale de preparare nu continuă și ele să se păstreze.

Pentru metoda tradițională, vei avea nevoie de o oală, care nu trebuie folosită în alte scopuri decât pentru pregătirea cafelei. Pentru a începe, toarnă apă în oală și adaugă zahăr după preferințe, în funcție de numărul de cești pe care vrei să le pregătești. Când apa amestecată cu zahăr începe să fiarbă, adaugă câte o linguriță plină de cafea pentru fiecare ceașcă pe care vrei s-o prepari și amestecă bine. La final, toarnă cafeaua în cești micuțe, printr-un filtru de cafea din hârtie și ești gata.

Sursă foto: Shutterstock

Comentarii