De Andrei Crăițoiu,

Toate concertele pentru următoarea perioadă au fost anulate, iar muzicienii au fost nevoiți să se izoleze în propriile locuințe. Dar nu au renunțat să cânte! Ei s-au întors “pe scenă”, chiar dacă aceasta a fost una improvizată.

AUSTRALIA

57 de muzicieni și-au instalat pe calculatoare un program pe care companiile îl folosesc pentru ședințele video, și-au pregătit instrumentele și-au dat drumul online ritmurilor din „Bolero”, compoziția lui Maurice Ravel. 

FRANȚA

Nu doar australienii au pus Boleroul în scenă de acasă, fără public în față, dar cu milioane de următori pe rețelele sociale. S-a întâmplat și în Franța, acolo unde membrii Orchestrei Naționale a Franței au împărtășit și ei cu fanii din întreaga lumea pasiunea pentru Ravel.

„În această perioadă delicată prin care trecem am vrut să fim împreună și să împărțim cu toată lumea ceea ce putem face cel mai bine: muzică”, a spus reprezentantul celor 48 de muzicieni implicați.

ȚĂRILE DE JOS

Componenții Filarmonicii din Rotterdam au dăruit și ei fanilor “Odă bucuriei”, din Simfonia a 9-a de Beethoven.


Ne adaptăm la o nouă realitate și va trebui să găsim soluții pentru a ne sprijini reciproc. Să gândim outside the box și să folosim inovația pentru a ne menține conectați


mesajul transmis de cei 18 muzicieni de la Rotterdam

ITALIA

Membrii Operei din țara cea mai afectată de coronavirus au interpretat pentru fanii din întreaga lume „Va pensiero” din „Nabucco”, opera lui Giuseppe Verdi. 

„Virusul a schimbat profund viața de zi cu zi a italienilor, obligându-i să rămână acasă. Și lumea showbiz-ului a primit o mare lovitură, suntem nevoiți cu toții să anulăm spectacole și concertele. Pentru a ușura această situație, am decis să deschidem ușile sălilor noastre de repetiție virtuală, astfel încât oamenii să se apropie unul de celălalt prin intermediul muzicii”, au transmis cei din Italia.

Citeşte şi:

Criza COVID-19 doar pentru muritori. Spitalul Sinaia face chetă publică pentru măşti, în vreme ce Primăria cheltuie 36.000 de euro pe o scară metalică

Se pot îmbolnăvi animalele de companie și de fermă de COVID-19? Răspunsul unui profesor de medicină veterinară din SUA

RECOMANDĂRI
Cristi Borcea a rămas fără permis și a fost amendat de către Poliția Capitalei! Viteza cu care a fost surprins conducând
GSP.RO
Cristi Borcea a rămas fără permis și a fost amendat de către Poliția Capitalei! Viteza cu care a fost surprins conducând
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor
HOROSCOP
Horoscop 7 iunie 2020. Taurii își recapătă liniștea interioară, Capricornii sunt astăzi în elementul lor