Radu Beligan a fost înmormântat cu onoruri militare / GALERIE FOTO

23 iulie 2016 16:23

Familia, mari actori, dar şi oameni simpli și-au luat rămas bun de la maestrul teatrului românesc, Radu Beligan. Trupul neînsufleţit a fost despus sâmbătă dimineaţă la Teatrul Naţional unde românii îi pot aduce un ultim omagiu marelui actor. Radu Beligan a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Belu.

Marele actor a fost înmormântat, iar pe ultimul drum l-au condus sute de oameni care l-au admirat, familia, dar și mulți colegi de breaslă. Fiica sa, Lamia, a fost tot timpul lângă sicriul maestrului, durerea de pe fața ei fiind evidentă dincolo de orice cuvinte.

Zeci de bucureșteni au fost la Biserica Colţea să aducă lumânări şi flori. Printre cei care au dorit să participe la priveghi s-au aflat actorii George Ivașcu, managerul Teatrului Metropolis, Răzvan Vasilescu, Magda Catone, Monica Davidescu, Cesonia Postelnicu, Silviu Biriș, Alexandru Bindea, regizoarea Mona Radu, Marina Constantinescu, directoarea Festivalului Național de Teatru.

Toți cei care l-au cunoscut și l-au iubit pe actor, au fost așteptați să-i aducă un ultim omagiu și la Teatrul Național. Florin Piersic, George Mihăiță și alți mari actori, precum și Principesa Margareta și principele Radu au venit să-și ia adio de la maestru. „Avea umor, avea iubire, îi sunt recunoscător că m-a învăţat multe”, a spus Florin Piersic.

FOTO: Gabriel Pătruț

Actorul a murit la vârsta de 97 de ani, la spitalul Elias din Capitală, acolo unde era internat de mai multă vreme. La vârsta de 95 de ani Radu Beligan a primit titlul de cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena de teatru din partea Cărții Recordurilor Guinness.Născut pe în 1918 în Filipești, județul Bacău, maestrul Radu Beligan s-a dovedit unul dintre cei mai prolifici actori de film, teatru și televiziune din România. Din 1969 până în 1990, Radu Beligan a fost directorul Teatrului Național București. De-a lungul carierei, a realizat peste 80 de roluri în teatru și 30 în filme. Toate acestea au venit însă cu un sacrificiu enorm.

Citește și: O actriță care a jucat la Teatrul Național vorbește după moartea lui Radu Beligan. „Cel mai mare actor? Nu, nici pe departe”

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro