21 Mar. 2017 14:32

”Tatăl” lui Salam a devenit ”mamă” pentru Minodora! Inventatorul de maneliști Dan Bursuc s-a reprofilat și produce…muzică populară

Distribuie

De la manele ”fără număr”, Dan Bursuc  a dat-o pe hore!  Cel care i-a inventat pe Florin Salam ori Sorinel Copilul de Aur s-a reprofilat și produce pe bandă proiecte folclorice și de petrecere.

Ani la rând Dan Bursuc a fost principalul nume din lumea manelelor, ca producător și inventator de soliști, căci nu sunt puțini sunt cei pe care i-a lansat. Cum maneaua șchioapătă bine de câțiva ani  iar românii plecați peste hotare se dovedesc mai îndrăgostiți ca niciodată de muzica folclorică, Dan Bursuc  vine în întâmpinarea acestora cu o armată de artiști îmbrăcați în  ie, majoritatea elevi ai școlii sale (denumită ”Școala de artă și tradiții”), amintim: ”Taraful lui Măruță”, Dănuț Ardeleanu, Formația ”Mierea României”, Mălyna.

Noile sale proiecte muzicale sunt susținute și îmbunătățite de artiști consacrați în zona folclorică și a muzicii de petrecere, precum Cornelia și Lupu Rednic ori Minodora. Este prima promoție serioasă de artiști de când Dan Bursuc și-a inaugurat propria școală de muzicanți, în urmă cu doi ani de zile.

”E nevoie ca tinerii talentați să fie școliți pentru a fi, în sensul corect, buni profesionişti. Este o şcoală privată, proiect ce, iniţial, a fost făcut pentru artiştii mei”, spunea la momentul inaugural al școlii fostul șef peste maneliști, transformat în  producător de muzică populară.

 

 

CITESTE SI:

EXCLUSIV LIBERTATEA | Şcoala de bune… manele! Dan Bursuc lansează programul «manelişti cu diplomă»

 

Comentarii