Opinie de
Patrick André de Hillerin
Toate articolele autorului

Încă de la începutul primului mandat, când s-a concentrat excesiv pe achiziția de rachetuțe, tănculețe și fregătuțe, Măria Sa a dat semne clare că n-a avut parte de cowboy și indieni de plastic atunci când era mic.

Dar acum a întrecut măsura. A sărit căluțul de lemn într-un mod în care doar o ființă lipsită de orice repere umane și morale o poate face.

Românii, din țară sau de peste hotare, trec printr-o criză fără precedent în istoria recentă, o criză pe care nici țări cu mult mai multă experiență în gestionarea dezastrelor nu o pot ține în frâu. Ei bine, în condițiile astea, românii sunt priviți și tratați de președintele lor și de mulți dintre politicienii care-l înconjoară ca niște jucării ușor de mutat unde când și cum o cer interesele meschine ale acestei găști inconștiente.

Opriți-vă! Puneți frâu poftei insațiabile de putere absolută!

Așteptăm de la voi responsabilitate, solidaritate, luciditate și eficiență.

Ne oferiți meschinărie, calcule stupide, nepăsare și bătaie de joc.

Domnule președinte, de când v-ați cocoțat în fruntea statului a fost destul de clar că aveți o singură miză pentru viitor: să intrați în cărțile de istorie.

Nu v-ați gândit însă și cum o veți face, cum vă va ține istoria minte.

Tocmai ați ratat un posibil moment de glorie. Dar ați ratat dumneavoastră 5 ani de reforme, tot din meschinărie, comoditate și nepăsare. Mai contează unul?

Ei bine, acum chiar conta dacă ați fi reușit să fiți responsabil, preocupat de binele celor care v-au votat, dar și de a celor care nu v-au votat. Căci teoretic sunteți președintele tuturor românilor. Se dovedește că nu vă pasă. Sunteți, în fapt, președintele propriilor visuri mărunte de premărire. Sunteți incapabil să renunțați la proiectul unei statui pe care nimeni, de azi înainte, nu se va mai gândi să v-o ridice. Nu există motiv, fundament rațional și moral pentru o statuie.

În loc să vă câștigați un loc în cărțile de istorie alături de marii reformatori ai acestei națiuni, ați luat în brațe coronavirusul și, mângâindu-l pe cap, v-ați îndreptat împreună spre paginile unde se scrie despre ciuma lui Caragea. Poate că acolo vă este locul, poate v-ați găsit, în sfârșit destinul.

Dar pe noi nu ne interesează viitorul dumneavoastră anost, lipsit de glorie și de recunoștința compatrioților.

Pe noi ne interesează prezentul și viitorul. Ale noastre și ale copiilor noștri.

Zilele astea, de fiecare dată când dumneavoastră, sfătuitorii dumneavoastră și gașca de yesmeni care vă înconjoară vă adunați pentru a vă dezinfecta în grup, riguros, băgați-vă și capetele înfierbântate sub un jet de apă rece. Faceți tot ce este nevoie pentru a vă reveni, pentru a vă da seama că nu este timp de jocuri tembele pe spinarea noastră.

Românii, națiunile, în general, nu sunt jucării în mâinile și pe tablele politrucilor infantili. Avem nevoie de lideri responsabili, nu de păpușari inconștienți.

Hai, faceți un efort. După aia vă puteți retrage pe pârtiile care vă cheamă, dar de-abia după aia, după ce încetați să ne adânciți în criză.

Aaa, și încă ceva: RUȘINE!

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați
HOROSCOP

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați