CEAI DE COADA ŞORICELULUI – Ce boli tratezi cu acest ceai-minune

28 septembrie 2012 10:43

Ceaiul de coada şoricelului este recomandat de doctori celor cu infecţii genitale, dar şi celor care suferă de acnee şi amenoree.

Ceai de coada şoricelului – beneficii

Ceaiul de coada şoricelului grăbeşte eliminarea bacteriilor vinovate de candidoză şi infecţii urinare. Recomandat este să îţi faci de dimineaţă doi litri de ceai şi să îl bei de-a lungul zilei. Gustul nu este marea calitate a ceaiului de coada şoricelului, aşa că puţină miere ar putea ajuta.

Poţi face şi spălături externe cu acest ceai, în zona intimă. În acest caz, adaugă în ceai o linguriţă de bicarbonat.

Ceaiul de coada şoricelului este indicat şi celor care suferă de amenoree (absenţa patologică a menstruaţiei), deoarece stimulează hormonii responsabili de declanşarea menstruaţiei.

Pentru tratarea acneei, încearcă să bei un litru de ceai de coada şoricelului în fiecare zi. Fă cure de o lună, cu două săptămâni pauză! Poţi aplica şi măşti faciale, combinând un albuş de ou cu 10 picături de tinctură de coada şoricelului.

Ceai de coada şoricelului – contraindicaţii

Dacă eşti gravidă, înainte de a te trata cu coada şoricelului, este bine să vorbeşti cu doctorul tău, şi asta pentru că, în urma unui studiu, a reieşit că femeile care au consumat ceaiuri sau au folosit produse pe baza acestei plante au născut copii sub greutatea normală.

Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro