Mergi direct la conținut »
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Când lasă racheta, ia în mână pensula. Ce pasiuni are tenismena Alexandra Dulgheru (locul 159 WTA)

Când lasă racheta, ia în mână pensula. Ce pasiuni are tenismena Alexandra Dulgheru (locul 159 WTA)

Alexandra Dulgheru are mai multe hobby-uri. Sportiva de 29 de ani e talentată la desen, dansează ca Michael Jackson și îl imită pe Harry Poytter. Cel mai mult se relaxează însă în fața șevaletului. „Desenez portrete și animale. Îmi place, iar prietenii cred că am talent”, spune numărul 159 din clasamentul WTA.

De Eduard Apostol,

Un leu, o pisică, un câine, alte animale sălbatice, plus figura criminală, epică, de pe afișul filmului „Scarface”, înfățișându-l pe Al Pacino, toate întregesc colecția personală a numărului 159 din clasamentul WTA. „Îmi place, mă relaxează, iar prietenii îmi spun că am talent. Sper să nu zică doar așa. Nu mă chinui la ele, le desenez de drag. Uite, când desenez leul acesta, mă gândesc că așa aș vrea să fiu și eu pe teren. Îmi ia cam o oră și jumătate să fac o asemenea «operă», sunt obiceiuri de weekend, atunci când n-am turnee”, mărturisit Alexandra.

Accidentările i-au stopat ascensiunea

A fost prima tenismenă din România noului val ce-a pătruns în top 30 WTA în urmă cu 8 ani, după ce a câștigat primele și singurele două turnee WTA din palmares, ambele la Varșovia. Accidentările pe bandă rulantă și numeroase nu i-au dat pace și i-au stopat ascensiunea. Dar Alexandra a rămas o persoană jovială, pozitivă, genul de om alături de care îți face plăcere să stai și cu care să te conversezi. Este deliciul grupului de prieteni când dansează imitând mișcările lui Michael Jackson. Sau când imită vocile personajelor din filme, o altă pasiune a sa. Cu accentul ei british, de Oxford, de parcă e de acolo, românca poate interpreta pasaje întregi, replici mai exact, din diverse pelicule. Este maestră atunci când vine vorba de seria „Harry Potter”.

Pictori amatori din România, pe bani mulți

Un alt sportiv care a găsit relaxare în pictură este Cristi Chivu. Activitatea a început de pe vremea când era jucător la Ajax Amsterdam, mai întâi ca o joacă, apoi și-a descoperit calități. Primul tablou al fostului căpitan al tricolorilor a fost adjudecat la o licitație de un colecționar de artă olandez care a plătit 5.200 de euro, banii fiind apoi donați în scopuri caritabile. O altă vedetă, de această dată de televiziune, Andreea Esca, a organizat chiar o expoziție proprie din lucrările sale! Și cântăreața Anna Lesko și-a expus creațiile într-o galerie de artă din vecinătatea Muzeului Național de Istorie, iar prețurile lucrărilor sale erau între 500 și 2.000 de dolari! Dana Săvuică și Dan Chișu s-au jucat și ei de-a pictura, de asemenea.

Fotografie principală: HEPTA

Close
Închide
  Close