MENIU CAUTĂ
27 Iul. 2014 12:27

Andrei Rădoi joacă rugby la Londra și speră să prindă lotul pentru Cupa Mondială din 2015

Distribuie

Component al echipei de rugby a României, pentru care a jucat 34 de meciuri, Andrei Rădoi (27 de ani) a semnat pentru încă un an cu formaţia londoneză Ealing Trailfinders RC, formaţie de liga a treia, dar cu o bază sportivă cum la noi în ţară mai găseşti doar la “Arcul de Triumf”.

andreiRadoi11bmv

Aflat din decembrie 2013 la Londra, Andrei Rădoi s-a adaptat rapid la noua lui echipă, Ealing Trailfinders RC. Și deși aceasta a retrogradat la mare luptă în liga a treia (până să vină românul pierduse primele nouă meciuri), maramureșeanul a decis să-și prelungească înțelegerea cu încă un an. Și a avut destule motive să o facă.

Alături de Andrei Rădoi, am descoperit baza în care își dispută Ealing meciurile, una comparabilă cu cea de la Arcul de Triumf'. Pregătirea se face cu minuțiozitate. La cea fizică, de pildă, se lucrează pe compartimente. Se ține cont de diverși parametrii, dar și de starea de sănătate a jucătorilor. Exercițiile sunt diverse astfel încât să nu te plictisești', ne spune cel care a fost campion al României cu CSM Baia Mare în timp ce ne arată sălile de forță.

andreiRadoi10bmv

Vizităm apoi stadionul, care este modernizat în vederea sezonul viitor. S-a scos gazonul și se amplasează unul artificial. E mai scump, dar investiția se va amortiza rapid. În plus, nu vom mai avea probleme când plouă. Și la Londra, știți prea bine, plouă destul de des', continuă Rădoi. Trecem apoi prin sala unde suporterii vin și beau o bere înainte de meciuri sau prin cea de la etaj, aflată chiar în tribuna oficială, și unde se ține tradiționala repriză a treia'. Aici au acces doar jucătorii ambelor echipe după meciuri, precum și oficialii. O dată pe săptămână, marțea, obișnuim să mâncăm cu toții, aici, după antrenament. Atmosfera e frumoasă. Există mult respect și pasiune'.

andreiRadoi15bmv

'Românii se pot mândri cu stejarii!'

Cum la ediția din 2011 a Cupei Mondiale, găzduită de Noua Zeelandă, n-a avut ocazia să joace, băimăreanul speră să o facă la anul, mai ales că naționala noastră va disputa primele două partide, cu Franța și cu Irlanda, chiar la Londra, pe Stadionul Olimpic, respectiv pe Wembley: Am să fac tot posibilul pentru a putea juca la un turneu final pentru România. Ținând cont că meciul cu Irlanda se va disputa pe Wembley, foarte aproape de locul unde locuiesc, pentru mine este o provocare în plus', a concluzionat talonerul care are 34 de meciuri jucate pentru 'stejari'.

andreiRadoi09bmv

Sunt încântat că Andrei a acceptat să semneze cu noi pentru încă un an. El este un jucător solid și aduce un plus pachetului de înaintare. Îl așteaptă un sezon important, care va culmina cu Rugby World Cup. Este hotărât să aibă succes și cu Ealing, și cu echipa României'
Ben Ward, director sportiv Ealing Trailfinders RC.

andreiRadoi05bmv

A văzut cârdurile de cerbi şi căprioare din Richmond

Născut și crescut în Baia Mare, Andrei Rădoi a descoperit o lume complet diferită în momentul în care s-a mutat la Londra. El s-a mutat într-un apartament aflat în apropierea stadionului echipei sale, alături de soția lui, Ioana Negria. Fostă handbalistă la echipa din Baia Mare, aceasta urmează un curs de asistent stomatologic. Soţia mea a fost cel mai mare suport pentru mine de când sunt în Anglia. Fără ea nu ştiu dacă aş fi reuşit să mă acomodez atât de repede', ne-a mărturisit Andrei. Altfel, rugbystul îşi petrece timpul liber vizitând zone ale Londrei sau împrejurimile. A fost la Cambridge, dar şi în Parcul Richmond, unde a fotografiat cerbii şi căprioarele care trăiesc în sălbăticie. Uneori, îşi învită prietenii sau colegii la un grătar.

richmondradoi01frrandreiRadoi16bmvandreiRadoi01bmvandreiRadoi03bmv

Comentarii