Gigi a vrut să plece în Israel în acea noapte de 19 spre 20 mai, dar a fost întors de pe aeroport. Peste câteva ore, toată lumea a înţeles că Gigi nu voia să se „roage” în Ţara Sfântă, ci să fugă de braţul lung al legii.

Gigi a luat trei ani cu executare pentru dare de mită în dosarul „Schimburilor de terenuri cu MapN”. Pe 5 iunie, i s-a mai adăugat încă o pedeapsă de trei ani cu executare, pentru dare de mită în dosarul „Valiza”. Latifundiarul a mai primit, pe 27 iunie, încă trei ani, dar cu suspendare, şi în dosarul „Sechestrării hoţilor de maşini”. Între timp, fostul europarlamentar a mai luat un spor de şase luni, la cererea procurorilor, pentru că are mai multe condamnări în cazier. În total, patronul Stelei are de executat 3 ani şi jumătate. Fără Gigi, Steaua a avut linişte şi astăzi, după jocul cu Oţelul Galaţi, va organiza a doua sărbătoare de titlu la care nu va participa patronul. În ediţia precedentă a Ligii 1, „roş-albaştrii” au luat matematic titlul pe 4 mai, cu două săptămâni înainte de arestarea latifundiarului din Pipera, dar petrecerea de titlu a fost organizată la meciul cu FC Braşov (scor 4-0), după ce şeful clubului a ajuns după gratii. În actualul sezon, Gigi n-a văzut pe viu niciun joc al „roş-albaştrilor”.

„Am fost fraier că m-am întors în ţară”

„Am fost fraier că m-am întors în ţară. Asta nu poate să fie o ţară. Trebuia să aştept sentinţa unde eram (n.r. – cu câteva zile înainte, fusese în Arabia Saudită, la prietenul Cosmin Olăroiu). Cel mai mare regret al meu e că nu am rămas europarlamentar. Dacă nu intram în politică, nu ajungeam aici”, s-a văitat latifundiarul înainte să se predea autorităţilor. Tot atunci a spus că va renunţa la orice, dar nu şi la Steaua şi că îşi va efectua pedeapsa cu demnitate. Înainte să se predea, Gigi n-a ezitat să le transmită un blestem voalat celor pe care îi considera vinovaţi de arestarea sa: „Toţi oamenii care mi-au făcut rău au avut probleme mari de la viaţă. Mari de tot”.

„Locul morții și al vieții mele”. Imagini portret făcute în uzina Azovstal de un soldat ucrainean înainte de a se preda rușilor
Recomandări
„Locul morții și al vieții mele”. Imagini portret făcute în uzina Azovstal de un soldat ucrainean înainte de a se preda rușilor

De la „palat”, în „lagărul de exterminare”

De aici a început cel mai crunt episod din viaţa celui mai controversat om de fotbal din România. Universul celui care se fălea cu „palatul” său, care era înconjurat de servitori, care ajunsese în Parlamentul European şi care candidase la preşedinţia ţării s-a răsturnat cu 180 de grade. Din „palat” s-a mutat în ceea ce chiar el a numit „lagărul de exterminare”, închisoarea Jilava, iar, mai apoi, la Poarta Albă. La masă n-a mai avut avut brânză şi nici miel, ci marmeladă, iar din anturaj au dispărut servitorii şi oamenii politici, dar au apărut cei certaţi cu legea din toate păturile sociale. Şi, cel mai important, a pierdut cel mai de preţ lucru din viaţă, libertatea. Toate veştile care au răzbătut din spatele gratiilor despre viaţa patronului Stelei aveau ca laitmotiv fie nenumăratele motive invocate de acesta pentru o eliberare, fie şi de numai o zi, dar şi diverse „scurtcircuite” în relaţiile cu reprezentanţii penitenciarului. SportNews.ro vă propune un remember al celor mai tari evenimente din viaţa lui Gigi în ultimele 365 de zile.

Exclusiv | 55 zile de izolare în Shanghai. Viața unui român în orașul în care oamenii cu Covid sunt luați din stradă și trimiși în centre de carantinare
Recomandări
Exclusiv | 55 zile de izolare în Shanghai. Viața unui român în orașul în care oamenii cu Covid sunt luați din stradă și trimiși în centre de carantinare

N-a fost lăsat la majoratul fetei şi nici la înmormântarea mătuşii

La nici o lună de la momentul arestării, Gigi a avut un prim şoc. A cerut o învoiMama și fetele lui Gigi Becali, la înmormântarea Everdichiei Becalire de o zi pentru a fi prezent la majoratul celei mai mari dintre cele trei fete ale sale, Teodora, dar autorităţile i-au zis „pas”. În iulie, patronul Stelei a mai cerut o ”permisie”, pentru a participa la funeraliile mătuşii sale Everdichi, mama verilor Ioan şi Victor Becali, dar a primit un nou răspuns negativ. Nici cererile de graţiere făcute de mama sa, de Teodora, fiica sa, de călugării de la Muntele Athos, nici cele redactate de propriii avocaţi n-au avut mai mult succes. Gigi a mai cerut şi o permisie de trei luni, ca să-şi pună ordine în afaceri, dar şi aceasta a fost sortită eşecului.

De ce ne fascinează că Maia Sandu călătorește cu low-cost-ul și ce declara lidera de la Chișinău acum trei ani, la Iași
Recomandări
De ce ne fascinează că Maia Sandu călătorește cu low-cost-ul și ce declara lidera de la Chișinău acum trei ani, la Iași

 

2 mari sărbători religioase (Crăciunul şi Paştele) a petrecut deja Gigi în spatele gratiilor. De fiecare dată a făcut notă discordantă faţă de programul colegilor de arest.

A folosit cartela altui deţinut şi a fost pedepsit

„Eu, dacă nu vorbesc o zi la televizor, fac cancer la limbă!”, spunea Gigi Becali cu mult timp înainte să ajungă după gratii. Legea închisorii – fiecare deţinut are o cartelă de la care nu poate vorbi mai mult de 20 de minute pe zi – i-a produs, foarte probabil, un teribil şoc guralivului Becali. Gigi n-a rezistat mult şi a făcut rost de cartela altui deţinut, dar a fost prins de reprezentanţii închisorii Jilava. Gigi şi-a pierdut dreptul la muncă şi pe cel de a cere eliberare condiţionată. A dat în judecată puşcăria pe care a numit-o „lagăr de exterminare” şi, în octombrie, a scăpat de aceste sancţiuni.

„Are nevoie de serviciile lui de management şi impresariat”

Şi angajaţii de la clubul Steaua au încercat din răsputeri să-şi elibereze şeful. „Consiliul de Administraţie al Stelei are intenţia, dacă nu a făcut-o deja, să se adreseze către Penitenciarul Jilava cu propunerea de a realiza un contract de prestări servicii, pentru care Steaua să plătească. Steaua are nevoie de serviciile lui de management şi de impresariat! Asta solicită Steaua. Ar trebui să iasă dimineaţa, să meargă la club, iar seara s-ar întoarce la Jilava. Ar fi vorba de un program într-un regim deschis. Penitenciarul ar lua bani de la Steaua pentru activitatea domnului Becali”, declara avocatul Daniel Ionaşcu, vara trecută. Antrenorul Laurenţiu Reghecampf a supralicitat, susţinând că l-ar dori chiar în staff-ul tehnic, iar Mitică Dragomir spunea că l-ar vrea „grădinar la Ligă”. Numai că nici LPF n-are nicio grădină, iar Mitică Dragomir n-a mai rezistat prea mult la şefia acestui for.

A predat 1.000 de euro „uitaţi” de familie în nişte pantaloni

În august 2013, Gigi a mai avut o cumpănă: înaintea unui control de rutină, Gigi Becali adora să numere bani în publics-a grăbit să facă un autodenunţ, informându-i pe gardieni că a găsit 1.000 de euro într-o pereche de pantaloni scurţi primiţi de acasă. Fie controlul pachetului primit de acasă a fost foarte sumar, fie acei bani au fost lăsaţi intenţionat, nimeni nu ştie. Gigi ştia că, dacă îi vor fi găsiţi la control, ar fi avut din nou de pătimit. Dar a avut „flerul” să-i declare fix înaintea unui control şi a scăpat de alte sancţiuni.

 Şi-a găsit masor de lux, pe Marius Locic

Tot în august 2013, Gigi a mai avut un „scurtcircuit” cu şefii de la Jilava. O înregistrare făcută de alt deţinut, care n-a fost descoperit niciodată, dezvăluia lumii că Gigi este „şef”, că are masor de lux, pe omul de afaceri Marius Locic. A urmat o anchetă care nu s-a soldat cu repercusiuni asupra lui Gigi, dar a grăbit mutarea lui la Poarta Albă.

A fugit din „lagărul de exterminare”

Gigi s-a văitat în repetate rânduri, când a fost adus în faţa justiţiei la diverse termene sau prin intermediul avocaţilor, că la închisoarea Jilava este un „lagăr de exterminare” şi că se simte „torţionat”. Şefii de la Jilava au „îndrăznit” să-l sancţioneze, fapt care l-a uimit teribil şi l-a făcut să ceară cu disperare transferul printre „rude”, la închisoarea Poarta Albă, din judeţul Constanţa. Nici aşa n-a fost prea bine, pentru că a trebuit să suporte drumuri mult mai lungi către tribunalele din Bucureşti şi din nou a cerut eliberarea, dar a fost readus în „lagărul” de la Jilava.

Becali şi-a exasperat colegii cu cântece religioase în toiul nopţii

La începutul lunii decembrie 2013, când a fost readus pentru câteva zile la Jilava, Becali a avut un scandal-monstru cu politicianul Cătălin Voicu. Ceilalţi deţinuţi au avut parte de un moment de „stand-up comedy” la care nici nu visau. Voicu i-a reproşat că recită psalmi şi cântă texte religioase în toiul nopţii, în timp ce Gigi i-a amintit fostului deputat că sforăie prea tare şi mai produce şi alte zgomote în timpul nopţii!

A recunoscut că a purtat gulerul cervical ca să-i impresioneze pe judecători

Dorinţa arzătoare de a fi cât mai repede liber l-a făcut pe Gigi să comită şi nişte erori care l-au încurcat. El l-a pus pe naşul său, Gică Hagi, să ceară penitenciarului un număr de deţinuţi, printre care spera să se afle şi el, ca să muncească la Academia de fotbal de la Ovidiu. În acelaşi timp, avocaţii au depus cereri de eliberare pe o perioadă de timp pentru a-şi trata afecţiunile la coloană. Puşi în faţa acestei dileme – cum vrea să muncească dacă îl doare coloGigi Becali a recunoscut că a purtat gulerul cervical doar ca să impresionezeana vertebrală? -, judecătorii i-au spus „pas” din decembrie până în aprilie 2014. Imaginile lui Gigi cu gâtul imobilizat într-un guler cervical şi văicăreala sa – „Nu mai rezist! Am făcut tratament şi cu venin de albine. Vreau să mă operez în străinătate” – nu a impresionat pe nimeni cu putere de decizie în cazul său. Ulterior, Becali avea să recunoască faptul că a purtat gulerul cervical pentru a-i impresiona pe judecători şi a-i determina să-l elibereze.

 

4 internări în spital pentru expertize medico-legale a avut Gigi Becali. La niciunul dintre respectivele controale nu s-a constatat necesitatea eliberării patronului Stelei pentru o eventuală operaţie

La curtea „Regelui”: a ajuns la mâna lui Hagi

Pe 29 aprilie 2014, Gigi Becali a fost pentru prima dată „liber” pe timpul zilei, ca „lucrător” la academia lui Gică Hagi. Ironia sorţii a făcut ca Gigi să ajungă „angajatul” celui pe care, în 2007, l-a forţat să demisioneze după ce l-a jignit în ultimul hal. Nu se ştie exact ce face Becali pentru academia „Regelui”, dar se cunosc libertăţile pe care şi le-a câştigat. Îşi poate vedea familia, îşi poate administra conturile şi, cel mai important, are voie să deţină telefoane şi n-are limită de minute.

Gică Hagi l-a angajat pe fostul său patron

A intrat în direct la TV şi a rămas iar fără telefon

Gigi Becali a primit recent o veste mare, că urma să primească în cursul lunii mai o zi de „permisie”, ca să meargă acasă şi să îşi vadă familia, dar bucuria s-a transformat repede în coşmar. Iniţial, s-a vorbit că acea zi trebuia să fie 9 mai. Ar fi fost perfect, mai ales că Steaua şi-a asigurat matematic titlul cu numărul 25 cu o zi înainte, pe 8 mai. Deja steliştii planificau o petrecere de pomină la casa patronului din Pipera. Gigi n-a mai primit liberul promis pe 9 mai, nimeni neexplicând oficial motivul acestui refuz. Becali a turbat, strigându-şi durerea într-o intervenţie televizată la România TV. El a sunat-o pe avocata sa, Maria Vâsii, care a pus telefonul pe speaker, vorbind astfel să se facă auzit la televizor după aproape un an.

„Nu sunt un om fricos, dar îmi ajunge! Nu vreau să vorbesc la televizor. Nu vreau să am belele iar. Vreau să stau liniştit şi să îmi văd familia. Nu mă interesează decât familia mea şi vreau să-mi salvez familia. Rog statul român să-mi salveze familia distrusă, care plânge încontinuu. Ştiu când voi primi ziua liberă. La secţia unde sunt se află un om de mare calitate, căruia i-am promis că nu voi spune când va fi ziua mea liberă. Ce vă pot spune este că ziua mea liberă nu este duminică. Sper ca nu cumva, cineva să se supere şi să-mi taie şi ziua liberă. Când am venit la penitenciarul Poarta Albă mi s-a spus că pot vorbi cu orice televiziune vreau, pentru că nu este interzis”, a spus Gigi Becali, pe 10 mai, în direct la România TV.

Intervenţia sa a fost curmată rapid. Moderatoarea emisiunii a motivat că, probabil, Becali a rămas fărăr semnal. Se zvoneşte că discursul lui Gigi a fost întrerupt brutal de gardienii care i-ar fi smuls telefonul din mână şi că pe Gigi îl aşteaptă alte sancţiuni.

Circ în ziua liberă: a făcut o conferinţă de presă în cimitir!

După nenumărate cereri, Gigi Becali a primit, în sfârşit, 24 de ore de libertate. Patronul Stelei a părăsit penitenciarul de la Poarta Albă în dimineaţa zilei de 12 mai şi s-a întors o zi mai târziu. Cum s-a vGigi Becali a plâns la mormântul mătușii saleăzut în afara închisorii, latifundiarului din Pipera i-a şi venit dorul de mediatizare. Amintidu-şi, probabil, momentele când petrecea ore în şir cu jurnaliştii la ”palatul” său din Aleea Alexandru, Gigi Becali a vorbit, probabil, mai mult cu reprezentanţii presei decât cu membrii familiei sale, în orele petrecute în libertate! Nu s-a abţinut de la declaraţii nici măcar în cimitirul din Pipera, unde s-a dus la mormântul mătuşii sale (mama impresarilor Ioan şi Victor Becali, decedată anul trecut)!

 

”Nu mă mai interesează politica, m-am lecuit în închisoare. Nu voi mai jigni pe nimeni. Fac un apel şi către primul ministru: dă graţierea şi îţi va Dumnezeu fără chinuri! Nu sper însă într-o graţiere acum, dar dacă iese Victor Ponta preşedinte, în a treia zi vor fi eliberaţi Gigi Becali şi Gică Popescu”, a fost câteva dintre afirmaţiile făcute de Becali la posturile TV.

Fără patron, Steaua a strălucit

Steaua a răsărit, ce coincidenţă!, tocmai după ce patronul a ajuns la închisoare. După ani de eclipsă datorată în mare măsură „sfaturilor tactice” dictate de Gigi Becali şi a balamucului instaurat de acesta în Ghencea, Steaua a sărbătorit fără Gigi titlul cu numărul 24, aşteptat de şapte sezoane. Mai apoi a luat şi Supercupa României şi s-a calificat în grupele Ligii Campionilor, după care „roş-albaştriiSteaua a cucerit două titluri fără Gigi. Primele din 2006 încoace” trânjeau din 2008. Gigi n-a mai ajuns la dineele oficiale din Liga Campionilor, ci a văzut jocurile din celulele de la Jilava şi Poarta Albă. Apoi a defilat spre titlul 25, pe care îl va sărbători chiar astăzi, în ziua în care „şeful” serbează un an de detenţie. Iar pe 23 mai va juca ultimul act din Cupa României împotriva Astrei Giurgiu, iar patronul va vedea partida tot din spatele gratiilor.

 

Gigi a ratat şi cele patru derby-uri cu Dinamo din acest sezon, şi şansa de a se da de tot atâtea ori în spectacol. Oficial, jucătorii şi antrenorul Reghecampf îi căinează soarta, dar liniştea care s-a reinstaurat în Ghencea după şapte ani de ”cutremure” le convine, probabil, mult mai mult. În plus, clubul s-a îmbogăţit din banii câştigaţi din Liga Campionilor, din vânzările de jucători, din bilete şi drepturi TV.

13 milioane de euro a câştigat Steaua numai din vânzările de jucători de când Gigi Becali a fost arestat (2,2 milioane – Rusescu, 9 milioane – Chiricheş, 1,5 milioane – Bourceanu)

 

 

Urmărește-ne pe Google News
Ce spune un grec mutat în România despre românce: „Poate nu sunt cele mai frumoase din lume, dar...”
GSP.RO
Ce spune un grec mutat în România despre românce: „Poate nu sunt cele mai frumoase din lume, dar...”
PRINSĂ în pădure cu AMANTUL! O celebră PREZENTATOARE de la noi și-a spulberat căsnicia și...
Playtech.ro
PRINSĂ în pădure cu AMANTUL! O celebră PREZENTATOARE de la noi și-a spulberat căsnicia și...
Un preot ucrainean și unul român au băut până la leșin, în Vaslui. Al nostru s-a prăbușit, ucraineanul s-a răzgândit și vrea înapoi acasă
Observatornews.ro
Un preot ucrainean și unul român au băut până la leșin, în Vaslui. Al nostru s-a prăbușit, ucraineanul s-a răzgândit și vrea înapoi acasă
Horoscop 21 mai 2022. Fecioarele sunt chemate, fie că vor, fie că nu, să facă un pas în față, să arate ce pot în cadrul echipei
HOROSCOP
Horoscop 21 mai 2022. Fecioarele sunt chemate, fie că vor, fie că nu, să facă un pas în față, să arate ce pot în cadrul echipei
Doi copii din Suceava au mers 15 km cu bicicletele pentru a restitui un portofel pierdut, plin cu bani și acte. Au cerut în schimb un singur lucru
Știrileprotv.ro
Doi copii din Suceava au mers 15 km cu bicicletele pentru a restitui un portofel pierdut, plin cu bani și acte. Au cerut în schimb un singur lucru
VIDEO | O sportivă rusă a avut un discurs şocant chiar în faţa lui Vladimir Putin. Episodul a făcut înconjurul lumii
Orangesport.ro
VIDEO | O sportivă rusă a avut un discurs şocant chiar în faţa lui Vladimir Putin. Episodul a făcut înconjurul lumii
Deea Codrea: „Sustenabilitatea vine atunci când te cunoști“
PUBLICITATE
Deea Codrea: „Sustenabilitatea vine atunci când te cunoști“