Mergi direct la conținut »
Când va fi îngropat Ekeng? Tradiția din Camerun care te va lăsa fără cuvinte. Ce șoc au avut conducătorii unui club din România
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Când va fi îngropat Ekeng? Tradiția din Camerun care te va lăsa fără cuvinte. Ce șoc au avut conducătorii unui club din România

Când va fi îngropat Ekeng? Tradiția din Camerun care te va lăsa fără cuvinte. Ce șoc au avut conducătorii unui club din România

Moartea lui Patrick Ekeng a șocat toată lumea fotbalului din țara noastră. De vineri încoace nu se vorbește decât despre blestemul dinamoviștilor, despre autopsia cadavrului și rezultatele ei, despre familia camerunezului, despre reacțiile cutremurătoare din toate colțurile lumii.

De Octavian Cojocaru,

Despre înmormântarea camerunezului nu se știe decât că va avea loc în țara lui natală. Când? Nimeni nu știe. Și simplul fapt că abia azi i s-a făcut autopsia nu reprezintă o piedică.

O tradiție din Camerun, care poate fi considerată ciudată pentru noi, cere ca morții să fie îngropați după o lună de la deces! Nu trei zile, cum e obiceiul la noi, ci o lună!

Nu e nicio glumă sinistră la mijloc. În 2012, la echipa CSM Câmpina, pe atunci în Liga A Prahova, juca și atacantul camerunez Blanc Miss Ndatang, un jucător care a intrat repede în inima publicului după câteva goluri spectaculoase.

În februarie 2012, atacantul camerunez a venit la conducerea clubului să anunțe că mama lui încetase din viață și că vrea să meargă în Camerun. Oficialii prahovenilor l-au anunțat că fac toate eforturile să-i rezerve bilete de avion ca să plece cât mai rapid acasă. Răspunsul lui Blanc Miss Ndatang i-a lăsat cu gura căscată. Nu voia bilete fix atunci, ci peste o lună, fiindcă tradiția din Camerun este ca morții să fie îngropați după această perioadă! Mama lui Blanc Miss Ndatang a murit pe 3 februarie 2012 și a fost îngropată pe 4 martie 2012!

Între timp, jucătorul a plecat din România, iar echipa din Câmpina s-a desființat. 

Blanc Miss Ndatang

Blanc Miss Ndatang

 

Close
Închide
  Close