Mergi direct la conținut »
Cine este decarul naționalei României. Gicu Grozav a luat tricoul legendarului Hagi
Sport Libertatea > Sport > Cine este decarul naționalei României. Gicu Grozav a luat tricoul legendarului Hagi

Cine este decarul naționalei României. Gicu Grozav a luat tricoul legendarului Hagi

Cine este decarul naționalei României. Gicu Grozav va evolua în tricoul legendarului Gică Hagi în dubla amicală cu Turcia (joi, 9 noiembrie, de la ora 20:15, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca) și Olanda (marți, 14 noiembrie, ora 21:00, Arena Națională din București).

Mijlocașul de la Karabukspor a purtat tricoul cu numărul 10 și la meciul cu Kazahstan (3-1), primul din mandatul selecționerului Cosmin Contra. Accidentat, Gicu Grozav a ratat partida cu Danemarca (1-1), iar România a jucat fără decar la Copenhaga. Niciun tricolor nu și-a asumat responsabilitatea decarului.

Revenit la lot pentru dubla cu Turcia și Olanda, Gicu Grozav a preluat echipamentul cu numărul 10 de la primele antrenamente, deși Constantin Budescu era văzut noul decar. Mijlocașul de la FCSB și-a păstrat tricoul cu numărul 14.

”Nu știu cine va lua tricoul cu numărul 10. Băieții vorbesc între ei și își aleg numerele de pe tricou. Cu Kazahstan s-a oferit Gicu Grozav, apoi cu Danemarca nu l-a luat nimeni. Nu cred că e chiar așa o problemă tricoul cu numărul 10. O problemă ar fi dacă nu am câștiga mai multe meciuri, nu cine poartă numărul 10”, a declarat selecționerul Cosmin Contra luni, la reunirea lotului.

Managerul sportiv al FRF, Adrian Mutu, a precizat: ”Sper ca noul decar al naționalei să aibă identitatea lui proprie, lăsați asta cu noul Mutu. Sper să fie un jucător care să onoreze tricoul naționalei, să fie marcatorul și liderul acela de care avem nevoie. Nu depinde de noi cine să poarte numărul 10. Depinde de personalitatea fiecărui jucător. Cine o să aibă curaj, să îl ia și să îl onoreze. Pentru că, să fiu sincer, mie nu mi-a dat antrenorul tricoul cu numărul 10, pur și simplu m-am dus eu și l-am luat. A fost emoționant când am jucat prima oară cu 10 la națională, am dat și gol atunci din penalty. A fost ceva unic”.

Cosmin Contra a convocat 29 de jucători pentru amicalele cu Turcia și Olanda.


Citește și: Când bombele tac, muzica poate să înceapă. Povestea refugiatului care a pierdut totul în Siria, dar și-a regăsit sufletul în România

Close
Închide
  Close