Mergi direct la conținut »
Cornel Dinu, cel mai critic după Suedia - România 2-1. ”Antrenamente de «Cirque du Soleil»”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Cornel Dinu, cel mai critic după Suedia - România 2-1. ”Antrenamente de «Cirque du Soleil»”

Cornel Dinu, cel mai critic după Suedia – România 2-1. ”Antrenamente de «Cirque du Soleil»”

Cornel Dinu și-a mitraliat fostul elev de la Dinamo, Cosmin Contra, pentru cum a arătat România, la debutul în preliminariile Euro 2020. Naționala de fotbal a pierdut sâmbătă seară, la Stockholm, 1-2 cu Suedia, și este ultima în grupă, la egalitate cu Insulele Feroe și cu Norvegia, care au cedat cu același scor în Malta, respectiv în Spania.

”Au fost câțiva jucători care nu aveau ce să caute acolo. Mai bine pregătim echipa pentru viitor, pentru că avem șanse mici să prindem primele două locuri. Marin a dezamăgit, Stanciu, care joacă pe unde joacă… Dacă la nivelul ăsta sunt 3-4 piese care nu dau randament, rezultatul e în pericol.

Am avut 15-20 de minute bune în repriza a doua. Au fost schimbări total neinspirate, care dovedesc lipsa de experiență a selecționerului. Când am jucat cu doi atacanți, am făcut 2-1. Nu schimbi și-l scoți pe Pușcaș pentru a-l băga pe Ianis. Rămâi cu formula asta. Te duci peste adversar. Dar a fost o schimbare total nejustificată. Schimbările dovedesc lipsa de experiență și de înțelegere a jocului ”, a declarat Cornel Dinu la postul TV Telekom Sport.

”Am văzut antrenamente care-mi aduc aminte de «Cirque du Soleil». Nu se poate să faci asemenea exerciții, asemenea comicării. Nu poți să treci mingea peste o sârmă ghimpată și să spui că te ajută. Îi pui pe jucători să meargă de-a bușilea sau să se joace cu o minge de plajă. Este o rușine! Râde lumea.

Au venit niște băieți care n-a jucat niciodată fotbal și au inventat tot felul de chestii. I-a pus pe jucători să stea pe un cauciuc și îi pui să lovească mingea? Ce ? E 4 martie și e cutremur? Ce exercițiu e ăsta?”, a adăugat Cornel Dinu.

De ce l-a scos pe Pușcaș

”George nu mai putea. Nu mai avea energie şi pierduse din ritm. Mi-a zis că nu mai poate. Am decis să-l introduc pe Ianis Hagi, un fotbalist pe care îl ştim cu toţii și care poate aduce un plus la fazele fixe.

Pe final m-am gândit să-l introduc pe Andrei Ivan şi să încercăm să profităm de viteza lui foarte bună. Putea să-mi iasă pentru că au fost ceva ocazii. În partea a doua am arătat bine, am jucat de la egal la egal”, a declarat Contra. 


Citește și: Ruinele „Broadway-ului” bucureștean! Cum arată acum bulevardul care, înainte de anii ’90, era zona de promenadă a orașului

Close
Închide
  Close