Mergi direct la conținut »
Cristina Neagu, a patra oară cea mai bună handbalistă a lumii! Federația Internațională a făcut anunțul
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Cristina Neagu, a patra oară cea mai bună handbalistă a lumii! Federația Internațională a făcut anunțul

Cristina Neagu, a patra oară cea mai bună handbalistă a lumii! Federația Internațională a făcut anunțul

De Eli Toma,

Jucătoarea română Cristina Neagu a fost aleasă pentru a patra oară cea mai bună handbalistă a lumii, a anunţat, luni, Federaţia Internaţională de Handbal (IHF), pe site-ul său oficial. Rezultatul pentru 2018 a fost anunțat azi, 18 martie, de IHF.

Cristina Neagu a devenit în 2018 cea mai bună marcatoare din istoria Campionatelor Europene, cu un total de 237 de goluri.

Neagu a fost pe locul trei în topul celor mai bune marcatoare de la Campionatul European de anul trecut, încheiat de tricolore pe poziţia a patra. Ea a ratat ultimele două meciuri ale României la Euro 2018 din cauza unei grave accidentări la genunchiul drept, o ruptură a ligamentului încrucişat anterior.

Cu CSM Bucureşti, Neagu a câştigat în 2018 campionatul şi Cupa României, şi a câștigat finala mică a Ligii Campionilor, ea fiind totodată cea mai bună marcatoare a competiţiei în sezonul trecut, cu 110 goluri.

Neagu, 30 de ani, a mai fost desemnată cea mai bună handbalistă a lumii în 2010, 2015 şi 2016. Cu titlul pentru 2018, interul a devenit primul sportiv din handbal cu patru astfel de distincții.

Cristina Neagu, căpitanul echipei naţionale, fusese desemnată și MVP-ul anului 2018 pe baza voturilor venite de la fanii din întreaga lume (în jur de 80.000 de voturi) şi a unor jurnalişti din 12 ţări pe portalul handball-planet, una dintre publicaţiile importante în handbal pe plan extern.

În ancheta IHF pe 2018 la masculin, danezul Mikkel Hansen a fost desemnat cel mai bun. Cu trei titluri, proaspătul campion mondial l-a egalat pe legendarul francez Nikola Karabatic.

Close
Închide
  Close