Mergi direct la conținut »
Cristina Neagu vrea mai mulți bani de la CSM București. Reacția clubului și o comparație cu cazul lui Mikkel Hansen, cel mai bine plătit handbalist din lume
Alte sporturi Libertatea > Sport > Alte sporturi > Cristina Neagu vrea mai mulți bani de la CSM București. Reacția clubului și o comparație cu cazul lui Mikkel Hansen, cel mai bine plătit handbalist din lume

Cristina Neagu vrea mai mulți bani de la CSM București. Reacția clubului și o comparație cu cazul lui Mikkel Hansen, cel mai bine plătit handbalist din lume

Aflată în plină perioadă de recuperare după accidentarea suferită în decembrie, la Campionatul European din Franța, Cristina Neagu a primit o veste bună joi, când Federația Internațională de Handbal a nominalizat-o printre candidatele la premiul acordat celei mai bune handbaliste din lume în 2018, distincție pe care a mai obținut-o în 2010, 2015 și 2016.

De Cătălin Apostol,

Până la anunțarea câștigătoarei (ultima zi de vot este 15 martie), jucătoarea în vârstă de 30 de ani așteaptă o altă veste bună de la conducerea lui CSM București, căreia i-a solicitat, potrivit cotidianului Gazeta Sporturilor, o creștere salarială de la 22.000 de euro la 30.000 de euro.

Cererea Cristinei Neagu nu pare exagerată, ținând cont de valoarea ei și de banii care se plătesc în handbalul de vârf. Danezul Mikkel Hansen, de exemplu, interul stânga al lui PSG și proaspăt campion mondial, câștigă lunar 80.000 de euro, fiind nu doar cel mai în vogă, ci și cel mai bine plătit practicant al handbalului din întreaga lume.

Mikkel Hansen

Mikkel Hansen

CSM depinde de banii publici

Între cele două cazuri există și o asemănare, dar și o diferență semnificative. Neagu este legimitată la cel mai bogat club din handbalul feminin românesc (buget de circa 4 milioane de euro), Hansen joacă pentru cea mai potentă grupare din handbalul masculin francez (buget de circa 17 milioane de euro).

Deosebirea este făcută de ponderea banilor publici în bugetele celor două cluburi. Site-ul francez parisvox.info scria, anul trecut, că Primăria Parisului a alocat o subvenție de 100.000 de euro către PSG Handball, ceea ce înseamnă 0,58% din bugetul clubului cumpărat în 2012 de fondul de investiții Oryx Qatar Sports Investments.

Reportaj video într-un loc miraculos! Am fost în singurul oraș de pe Planetă care scoate campioni pe bandă rulantă. Și am găsit un antrenor român!
Recomandări

Reportaj video într-un loc miraculos! Am fost în singurul oraș de pe Planetă care scoate campioni pe bandă rulantă. Și am găsit un antrenor român!

De cealaltă parte, conform proiectului de buget al Primăriei Capitalei pe 2018, CSM București estima un buget total pentru toate secțiile sportive de circa 16 milioane de lei, din care circa 15 milioane de lei urmau să provină din banii municipalității. Altfel spus, 93% din bugetul clubului este alcătuit din bani publici.

CRISTINA NEAGU
Vârstă: 30 de ani
Post: inter stânga
Echipe: CSM București / România
Salariu: 22.000 €
Cele mai importante rezultate:
* Liga Campionilor (2015)
* Locul 3 la CM 2015
* Locul 3 la CE 2010
* 6 titluri de campioană a României
* 4 titluri de campioană a Muntenegrului
Premii individuale:
* Cea mai bună handbalistă din lume în 2010, 2015 și 2016
* Cea mai bună handbalistă de la CM 2015
* Golgheterul CM 2015
* Golgheterul CE 2010

MIKKEL HANSEN
Vârstă: 31 de ani
Post: inter stânga
Echipe: PSG / Danemarca
Salariu: 80.000 €
Cele mai importante rezultate:
* Campion mondial (2019)
* Campion olimpic (2016)
* Campion european (2012)
* 5 titluri de campion al Franței
* 3 titluri de campion al Danemarcei
Premii individuale:
* Cel mai bun handbalist din lume în 2011 și 2015
* Cel mai bun handbalist de la JO 2016
* Cel mai bun handbalist de la CM 2013 și 2019
* Golgheterul CM 2011 și 2019

Campania electorală a demarat cu un val de postări fake-news. Lideri PSD promovează mesaje false
Recomandări

Campania electorală a demarat cu un val de postări fake-news. Lideri PSD promovează mesaje false

Clubul susține că nu are suficienți bani

Într-un comunicat expediat astăzi pe adresa redacției, clubul CSM București dă de înțeles că situația financiară nu-i permite să satisfacă cerințele salariale ale Cristinei Neagu.

„Clubul Sportiv Municipal București anunta că își dorește să o păstreze pe Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a echipei noastre de handbal.  Primăria Capitalei, prin Clubul Sportiv Municipal Bucuresti, făcea în urmă cu aproape doi ani eforturi uriașe pentru a o readuce în țară pe Cristina Neagu. Din respect pentru fanii echipei noastre și pentru cei ai handbalului românesc, acum facem din nou eforturi ca sportiva Cristina Neagu să rămână în România, la CSM București.

Ca să îngroape un dosar de corupție din sănătate, un procuror DNA a căutat firma Agro Vlad, făcându-se că nu vede firma Agro-Vlad!
Recomandări

Ca să îngroape un dosar de corupție din sănătate, un procuror DNA a căutat firma Agro Vlad, făcându-se că nu vede firma Agro-Vlad!

La solicitatea sportivei și a agentului său, în dorința de a continua împreună, CSM București i-a făcut în aceste zile o contraoferta Cristinei Neagu și așteaptă acum decizia jucătoarei. CSM București precizeaza că oferta pentru noul contract se înscrie în limitele înțelegerii anterioare, atât din punct de vedere salarial, cât și a condițiilor legate de cazare, accidentări, asigurări medicale și condiții de pregătire sportivă. În acest moment Cristinei Neagu îi sunt plătite toate cheltuielile legate de tratament și recuperare, conform contractului în vigoare.

Primarul General Gabriela Firea și-a arătat aprecierea în nenumărate rânduri față de marea sportivă Cristina Neagu, căreia, de altfel, i-a acordat anul trecut distincția de cetățean de onoare al Municipiului București.

Cu toate acestea, prin decizia politică a Guvernului, concretizată în proiectul de Buget de stat din acest an, Capitala României a fost vaduvită de aproximativ 180 de milioane de euro, adică aproape 25% din bugetul Bucureștiului, ceea ce impune reevaluarea tuturor cheltuielilor Primăriei Capitalei.

Reamintim faptul că Primăria Capitalei achită anual subvenția pentru energia termică, subvenția pentru transportul public, precum și stimulente medicale și sociale care, pentru mii de bucureșteni, reprezintă un ajutor esențial. În plus, investițiile în infrastructură derulate de Primăria Capitalei, continuarea programului de consolidări, modernizarea transportului public reprezintă priorități ale Primarului General Gabriela Firea, care nu pot fi afectate de tăierile bugetare decise de Ministerul de Finanțe.

Primăria Capitalei își reiterează sprijinul pentru dezvoltarea sportului de masă și de mare performanță, însă nu poate susține, cel puțin anul acesta, majorări de cheltuieli care ar putea genera discrepanțe evidente față de alte alocări bugetare necesare dezvoltării orașului sau îmbunatățirii vieții de zi cu zi a bucurestenilor”, se arată în documentul CSM București.

Poate te interesează și INTERVIU EXCLUSIV cu Cristina Neagu, după operația la genunchi. Cum își petrece timpul când nu este la recuperare

Close
Închide
  Close