Mergi direct la conținut »
Dan Petrescu este la al treilea titlu de campion ca antrenor în 10 ani, al doilea la rând cu CFR Cluj: „Sunt prea buni, m-au îmblânzit”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Dan Petrescu este la al treilea titlu de campion ca antrenor în 10 ani, al doilea la rând cu CFR Cluj: „Sunt prea buni, m-au îmblânzit”

Dan Petrescu este la al treilea titlu de campion ca antrenor în 10 ani, al doilea la rând cu CFR Cluj: „Sunt prea buni, m-au îmblânzit”

Capitala fotbalului românesc s-a mutat la Cluj Napoca! Este afirmația pe care o spun localnicii cu mândrie. Și există adevăr în ceea ce zic: CFR Cluj a câștigat al doilea titlu la rând, având 5 campionate câștigate în 11 ani, o medie de un trofeu la doi ani. Unul dintre artizanii succesului, al unei noi victorii, este Dan Petrescu, tehnicianul de 51 de ani al "feroviarilor". Care la rândul său a cucerit al treilea titlu ca antrenor în 10 ani, după cel de anul trecut tot cu CFR Cluj și cel cu Unirea Urziceni, în 2009. Super-Dan și CFR Cluj jonglează cu propriile recorduri. Autointitulat ”dictator” în 2018, Super-Dan a dezvăluit ce s-a schimbat între timp și ce vrea după un nou succes.

De Eduard Apostol,

Eduard Apostol

Libertatea: Domnule Petrescu, felicitări, din nou, care este rețeta victoriei?
Dan Petrescu: Mă lipesc la trofee. Ca să fim sinceri până la capăt, meritul cel mai mare îl au ceilalți trei antrenori ce-au fost înaintea mea, aici. Edi Iordănescu, Toni Conceicao, Alin Minteuan. Eu am fost doar atacantul lor, cu toate că am avut cea mai grea misiune, fiindcă dacă ratam, doar eu eram principalul vinovat.

Ați avut vreun moment dat emoții că ați putea rata?
La pauză, acum trei etape, Viitorul ne conducea la Cluj cu 1-0. Dar am avut o discuție cu jucătorii. „Lumea îi reține în istorie doar pe învingători” și „Doar trofeul pe care-l veți avea în brațe contează” au fost doar câteva chestii pe care le-am spus jucătorilor. Au dovedit că au mare caracter. Apropo, nu e așa că m-ați văzut mai calm în ultimele săptămâni, luni?

Da, așa e.
Știți de ce? Am așa o mare încredere în acești fotbaliști, sunt foarte, foarte buni. Înainte, da, spuneam că sunt dictator, dar caracterul și forța lor m-au îmblânzit. Dacă aș avea o baghetă magică, i-aș întineri! Nu știu unde vom găsi jucători de asemenea valoare, precum cei pe care-i numiți voi bătrâni.

Luiza şi Alexandra puteau fi salvate, dacă anchetatorii verificau o cameră video! Ce s-a văzut pe imagini
Recomandări

Luiza şi Alexandra puteau fi salvate, dacă anchetatorii verificau o cameră video! Ce s-a văzut pe imagini

”Vom câștiga iar în 2020”

Cum veți sărbători?
– A fost petrecere duminică noapte, ne recuperăm luni, iar de marți turăm motoarele. Vine meciul cu Steaua în ultima etapă, sunt orgolii, în niciun caz nu vreau să pierdem, trebuie să încheiem play-off-ul fără eșec. Apoi, un pic vacanță și cantonament fiindcă pe 9 sau pe 10 iulie începem preliminariile Champions League. Cred că vom mai face 4-5 transferuri, trebuie, dar jucători liberi de contract, n-avem bani de alții. Oricum, să-i aleg eu, fiindcă atunci când s-a adus ceva după mine, nu a reușit aici.

Iar la anul?
– Vom câștiga iar cu transferurile de care vorbesc eu! Sper să luăm jucătorii pe care mi-i doresc şi care să ne aducă un plus, dar în acelaşi timp, vor fi greu de înlocuit acei jucători care doi ani la rând au câştigat campionatul. Eu voi miza tot pe cei ce-au dus greul în 2018 și 2019, ei sunt titularii.

5 trofee are Dan Petrescu în palmares, ca antrenor: trei titluri de campion al României, Cupa Chinei 2015, și Supercupa României 2016, cu ASA Tg. Mureș.

GALERIE FOTO / Campioana CFR Cluj a petrecut cu lăutari și cu Cola.


Citește și: VIDEO / Cum ajungi din cetățean, activist. Bucureștenii au presat autoritățile să facă podul din Herăstrău de sub calea ferată. Acum, caută o soluție pentru podul Constanța

 

Close
Închide
  Close